۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۵
کد خبر: ۵۰۵۴۰۴
یادداشت؛

چرا روز جهانی قدس؟

با این‌که ۳۸ سال از اعلام برپایی روز جهانی قدس ازسوی امام(ره) در آخرین جمعه ماه رمضان گذشته است، اما با توجه به تحولات اوضاع جاری در جهان و منطقه، لزوم برپایی این روز بزرگ بیش از هر وقت دیگر احساس می‌شود.
روز قدس

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روزنامه جام جم، حسن خامه‌یار، کارشناس مسایل جهان اسلام طی یادداشتی در این روزنامه نوشت: با این‌که 38 سال از اعلام برپایی روز جهانی قدس ازسوی امام خمینی(ره) در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان گذشته است، اما با توجه به تحولات اوضاع جاری در جهان و منطقه، بخصوص تهدیدات فزاینده رژیم صهیونیستی برای انهدام مسجد‌الاقصی، لزوم برپایی این روز بزرگ از سوی مسلمانان روزه‌دار در جهان اسلام بیش از هر وقت دیگر احساس می‌شود.

شکی نیست بنیانگذار جمهوری اسلامی که پس از پیروزی انقلاب سفارت تل‌آویو در تهران را تعطیل و سفارت فلسطین را جایگزین آن کرد، اهداف رژیم صهیونیستی در جهان اسلام و ماهیت رژیم‌های دست‌نشانده عرب را بخوبی شناخته بود. رژیم‌هایی که برای حفظ موجودیت و موقعیت خویش، برای این‌که از حمایت همه‌جانبه آمریکا برخوردار باشند، به طور نهان و پنهان برای تحقق اهداف اسرائیل خوش‌خدمتی می‌کردند.

امام خمینی(ره) برای این‌که آرمان قدس، نخستین قبله مسلمانان در اذهان و وجدان ملت‌های آزادیخواه جهان همواره زنده بماند، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز جهانی قدس اعلام کرد تا مسلمانان روزه‌دار تلاش برای آزادی قدس را یکی از وظایف عبادی خود مانند نماز، روزه و حج بیت‌الله‌الحرام بدانند، چراکه اگر کیان غاصب و رژیم‌های خودفروخته عرب حامی اسرائیل به حال خودشان رها شوند و ملت‌های مسلمان منطقه را به خاک و خون بکشند و در گوشه و کنار کشورهای جهان اسلام جنگ و برادرکشی راه بیندازند، مانند آنچه امروز در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا شاهد آن هستیم، عبادات اسلامی مفاهیم واقعی خود را از دست می‌دهند.

آخرین جمعه ماه مبارک رمضان، روزی است که در آن نقشه راه مسئولیت‌های سنگین آحاد امت مسلمان به دور از تشریفات و تعارفات دیپلماتیک، ترسیم می‌شود تا در برابر اشغالگران قدس و حکومت‌های دیکتاتور و همه کسانی که قدرت را در جهان عرب غصب کرده‌اند، و به نام دین و مذهب و آزادی ملت‌ها، مردم را فریب می‌دهند و جنبش‌های مقاومت را ماجراجو توصیف می‌کنند، بایستند و مقاومت کنند.

در آستانه روز جهانی قدس، مناسب می‌دانیم به یکی از مصادیق بارز دریوزگی و خوش‌خدمتی برخی رژیم‌های منطقه به کیان غاصب قدس، به این نکته اشاره داشته باشیم: پس از پیروزی حزب‌الله در جنگ 33 روزه سال 2006 بر کیان غاصب که در تاریخ جنگ‌های اعراب و اسرائیل بی‌سابقه بوده است، وزیران خارجه وقت ترکیه و قطر به بیروت رفتند تا در ملاقات با سیدحسن نصرالله از ایشان بخواهند حال که جهان پیروزی قطعی حزب‌الله را به رسمیت می‌شناسد، سلاح مقاومت را زمین بگذارد و بچه‌های مقاومت لبنان از این پس به فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی روی آورند. دبیرکل حزب‌الله که از نیات آن دو دیپلمات فرستاده کیان غاصب آگاهی قبلی داشت، از پذیرش آن دو خودداری کرد.

همچنین امیر سابق قطر در همان برهه در دیدار با بشار اسد، رئیس‌‌جمهور سوریه پیشنهاد کرد در صورت قطع روابط با ایران و توقف پشتیبانی تسلیحاتی حزب‌الله، چک سفید تقدیم او خواهد شد، ولی وقتی پیشنهادهای اسرائیل و آمریکا از سوی حزب‌الله و اسد قویا رد شد، جنگ را به تمام معنی بر سوریه تحمیل کردند و این کشور را به ویرانی کشاندند. برخی از آگاهان سیاسی منطقه معتقدند اهداف آمریکا و اسرائیل از دامن زدن به بحران کنونی در خلیج‌فارس، سرگرم کردن ملت‌های جهان اسلام به مشکلات فزاینده داخلی است تا از توجه به آرمان قدس بازمانند.../۱۳۲۵//۱۰۲/خ

ارسال نظرات