۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۱
کد خبر: ۵۱۷۲۲۰
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی:

انفاق کم در زمان حیات با ارزش تر از انفاق کردن به واسطه وصیت است

امام جمعه موقت اصفهان با بیان داستانی از برخورد پیامبر(ص) در صدر اسلام، گفت: انفاق کم در زمان حیات ارزشش بیشتر از انفاقی است که به واسطه وصیت نامه به فقیر می رسد.
میردامادی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی میردامادی در سخنرانی شب گذشته که در مسجد الغفور خیابان سروش برگزار شد، گفت: انسان باید خودش وصی خودش باشد.

وی در تفسیر این حکمت از نهج البلاغه که امیر مؤمنان(ع) در آن می فرمایند، ای بنی آدم خودت وصی خودت باش، افزود: برخی از انسان هایی که معتقد به آخرت هستند قبل از روبرو شدن با مرگ وصیت نامه ای تنظیم می کنند و در آن حقوق های واجبی را که باید در طول زندگیشان پرداخت می کرده اند ولی به دلایلی پرداخت نکرده اند در وصیت نامه ذکر می کنند تا وارثان آن ها را پرداخت کنند.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی ادامه داد: ممکن است وارثان به دلیل داشتن مشغله زیاد نتوانند به صورت دقیق به وصیت نامه پدرشان عمل کنند یا به دلیل این که اعتقادی به عالم غیب ندارند از پرداخت حقوق واجب پدرشان متوفی خودشان سرباز بزنند، به همین دلیل امیر مؤمنان(ع) از انسان ها می خواهند که قبل از روبرو شدن با ملک الموت به وصیتی که قصد دارند عمل به آن را به وارثان واگذار کنند، خودشان عمل کنند.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که انسان عاقل در قبر، خودش را چشم به راه کسی نمی گذارد، اذعان کرد: کسانی که بدون عذر موجّه در زمان حیاتشان از پرداخت حقوق واجب مالشان سرباز زده اند انتظار نداشته باشند که وارثان به وصیتشان عمل کنند.

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که انفاق کم در زمان حیات بهتر از انفاق زیاد به واسطه وصیت کردن است، خاطرنشان کرد: در صدر اسلام فرد ثروتمندی وصیت کرد که انبار خرمایش در میان فقرا تقسیم شود و پیامبر(ص) را وصی خودش قرار داد، پیامبر(ص) وقتی به وصیت آن شخص عمل کردند و انبار خرما تخلیه شد همراه مردم حرکت می کردند که با خرمای لِه شده ای روبرو شدند و آن را برداشتند، سپس رو به اصحاب فرمودند اگر آن شخصی که به وصیتش عمل کردم در زمان حیاتش این خرما لِه شده را در راه خداوند انفاق کرده بود برایش بهتر از انبار خرمایی بود که به واسطه وصیت در راه خداوند انفاق کردم.

وی افزود: مدت زمان عمر انسان نامشخص است برای مُردن نیازی به فراهم شدن مقدمات مرگ نیست؛ لازم نیست به مرگ یا تصادف از دنیا برویم مرگ تنها با اراده الهی و پُر شدن ظرف حیات انسان محقق می شود این واقعه ممکن است در ایام جوانی یا میانسالی و یا پیری به وقوع بپیوندد.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی در پایان با اشاره به داستانی تاریخی از برخورد امیر مؤمنان(ع) گفت: روای می گوید امیر مؤمنان(ع) به بستر خواب رفتند و خوابیدند ولی یکمرتبه از بستر بیدار شدند و برای بیرون رفتن مُهیا شدند، از ایشان پرسیدم آیا اتفاقی افتاده است، ایشان فرمودند 6 درهم بدهکار هستم و می روم تا آن را به صاحبش پرداخت کنم و بازگردم، روای می گوید خطاب به حضرت علی(ع) عرضه داشتم این شخص وضعیت مالی خوبی دارد و به طور قطع فعلاً به 6 درهم نیازی ندارد می توانید این پول را فردا به او بدهید، امیر مؤمنان(ع) پاسخ دادند هیچ تضمینی وجود ندارد که من تا فردا زنده باشم و رفتند تا پول را به دست صاحبش برسانند./867/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات