غره شدن به فرصت های توبه کمال سوء استفاده از رحمت الهی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی میردامادی در سخنرانی سه شنبه شب که در مسجد الغفور خیابان سروش برگزار شد، گفت: گناه انسان را از فیوضات دنیوی دور می کند.
وی در ادامه تفسیر حکمت 260 نهج البلاغه که امیر مؤمنان(ع) در آن می فرمایند چه بسيارند كسانى كه به وسيله احسان الهى به آنها غافلگير مىشوند و به سبب پرده پوشى خدا بر آنها مغرور مى شوند و بر اثر تعريف و تمجيد از آنان فريب مىخورند و خداوند هيچ كس را به چيزى مانند مهلت دادن نيازموده است، افزود: برخی به رحمت خداوند غره می شوند و از فرصت هایی که خداوند برای بازگشت و توبه در اختیارشان می گذارد، کمال سوء استفاده را می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی ادامه داد: سنت الهی این گونه است که آبروی افراد در دنیا حفظ شود و این مسأله سبب می شود برخی فکر کنند اشتباهاتشان نتیجه منفی دنیوی ندارد در صورتی که عمل حرام علاوه بر این که عقوبت های آخرتی را به دنبال دارد سبب دور ماندن انسان از بسیاری از فیض های دنیوی خواهد شد؛ البته گاهی عمل انسان به گونه ای پلید است که خداوند در دنیا آن ها را به عقوبت زشت اعمالشان می رساند.
امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به آیه معروفی که می فرماید«یوم تبلی السرائر» اظهار کرد: آخرت روز نمایان شدن اسرار است؛ هر چه در دنیا خداوند آبروداری می کند، در آخرت اسرار مردم را فاش خواهد کرد.
استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در احوالات شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی گفته اند، روزی در زمان ایشان فردی جام طلایی از پادشاهی دزدید و آن پادشاه در عین این که هیچ نیازی به جام طلا نداشت بسیار خشمگین شد تا شخصی آقای نخودکی اصفهانی را به عنوان کسی علم غریبه می داند، به او معرفی کرد؛ پادشاه شیخ حسنعلی را فراخواند و این مرد بزرگ نزد پادشاه حاضر شد، پادشاه از ایشان پرسید جام طلایی که از من دزدیده شده کجا است و من می خواهم برایم بگویی دزد کیست، شیخ حسنعلی در پاسخ به پادشاه می گوید مکان جام طلایی در فلان قنات در بیرون شهر است ولی به دلیل این که خداوند اراده کرده است که آبروی افراد در دنیا محفوظ بماند حاضر نیستم دزد را به تو معرفی کنم.
وی ادامه داد: پادشاه از صحبت شیخ حسنعلی بسیار ناراحت می شود و از جلاد می خواهد که او را شلاق بزند، وقتی جلاد شلاق را بالا می برد، بدون این که کنترلی روی اراده اش داشته باشد، شلاق را بر سر خودِ پادشاه فرود می آورد، پادشاه نیز با دیدن چنین واقعه ای شیخ حسنعلی را رها می کند.
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی در ادامه گفت: انسان نباید در برابر شخصی از خودِ آن شخص تعریف و تمجید کند؛ امام معصوم(ع) در روایتی می فرمایند، تعریف تمجید کردن از کسی در برابر دیدگان خودش، مثل فرو کردن نیزه ای در قلب او است؛ انسانی که روی خودش کار نکرده باشد، با تعریف و تمجیدهای ساده مغرور می شود واین غرور او را از قرب الهی دور می کند.
امام جمعه موقت اصفهان افزود: البته روایتی که قرائت کردم به معنای این نیست که از اشخاص قدردانی نکنیم بلکه منظور این است که مواظب باشیم چگونه و با چه بیانی قدردانی انجام دهیم که آن شخص به خودش مغرور نشود./867/پ۲۰۱/ب۲