۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۴
کد خبر: ۵۵۳۹۰۸
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی:

فعل و انتخاب غلط را نباید پای تقدیرات گذاشت

امام جمعه موقت اصفهان گفت: لازم است برای اطمینان در انتخاب برخی از امور به ویژه امر ازدواج تحقیقات کاملی انجام شود، متأسفانه برخی بدون تحقیق کاری را انجام می دهند و یا شخصی را برای ازدواج انتخاب می کنند و فعل و انتخاب غلط خودشان را پای تقدیرات می گذارند.
میردامادی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی میردامادی در سخنرانی دوشنبه شب که در مسجد الغفور خیابان سروش برگزار شد، گفت: اگر انسان فعل غلطی را مرتکب شد با قوه الهی و اراده خودش انجام شده است.

وی در ادامه تفسیر حکمت ۲۸۷ که امیرمؤمنان(ع) در پاسخ فردی که درباره قضا و قدر سؤال کرده بود، فرمودند قضا و قدر راه تاريكى است در آن گام ننهيد، درياى ژرفى است در آن وارد نشويد و راه پنهان الهى است براى دستيابى به آن خود را به زحمت نيندازید، افزود: خداوند عالم هستی را طبق مقدرات خاصی بنا کرده است؛ مقررات حتمی مانند وجود جاذبه زمین و پُر باران بودن برخی از اقلیم ها از قوانین عالم هستی است که در حالت عادی قابلیت تغییر یافتن را ندارند.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی با بیان این که دعا می تواند قضای حتمی خداوند را در برخی امور تغییر دهد، اظهار کرد: ایمان نیاوردن برخی از انسان ها به خداوند و روز قیامت از مقدرات الهی نیست بلکه انسان با اراده خودش خیر و شر را انتخاب می کند، طبق آیه معروفی که می فرماید«إِنَّا هَدَیْنَاهُ السَّبِیلَ إِمَّا شَاکِرًا وَإِمَّا کَفُورًا» خداوند خیر و شر را منوط به اراده انسان ها می داند.

امام جمعه موقت اصفهان تصریح کرد: نماز شب خواندن نیاز به اراده انسان دارد ولی در این زمینه و زمینه های دیگری که برای انسان ثواب نوشته می شود، توفیق الهی نیز لازم است و توفیق الهی نیز ارتباط صد در صد با تلاش خودِ انسان ها دارد.

استاد اخلاق حوزه علمیه اظهار کرد: عبارت لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم تبیین می کند خواست خداوند بر خواست انسان برتری دارد و اگر انسان فعل غلطی را مرتکب شد با قوه الهی و اراده خودش انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: ابوحنیفه بر فراز منبر نشسته بود و علیه نظرات امام صادق(ع) مسائلی را مطرح می کرد و به مسأله جبر و تفویضی که امام صادق(ع) فرموده اند ایراد می گرفت و بهلول سنگی برداشت و به سمت سر او پرتاب کرد و از جلسه فرار کرد، شاگردان ابوحنیفه او را گرفتند و نزد قاضی بُردند، قاضی دلیل رفتار بهلول را پرسید و بهلول پاسخ داد من سنگی را پرتاب نکردم چرا که جناب ابوحنیفه می گفتند همه امور با خواست خداوند انجام می شود و اراده انسان ها اثری ندارد، همچنین او می گفت امکان سوختن شیطانی که از جنس آتش است در جهنم وجود ندارد، چگونه سنگی که به او پرتاب کردم با این که جنس وجودی اش و جنس وجودی سنگ از خاک است او را مجروح کرد و اگر ابوحنیفه قائل است چیزی که دیده نمی شود نمی تواند وجود داشته باشد، به چه دلیل جزع و فزع می کند با وجود این که درد او قابل رؤیت نیست.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی در پایان افزود: لازم است برای اطمینان در انتخاب برخی از امور به ویژه امر ازدواج تحقیقات کاملی انجام شود، متأسفانه برخی بدون تحقیق کاری را انجام می دهند و یا شخصی را برای ازدواج انتخاب می کنند و فعل و انتخاب غلط خودشان را پای تقدیرات می گذارند./۸۶۷/پ۲۰۳/ب۱

ارسال نظرات