۰۷ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۹
کد خبر: ۵۸۶۸۷۸
آیت‌الله رشاد:

نهج البلاغه گنجی برای هدایت بشر است

تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) کتاب شریف نهج البلاغه را گنجی برای هدایت بشر دانست و گفت: یک کلمه قصار از صد کلام امیرمومنان علی(ع) در کتاب شریف نهج البلاغه برای هدایت بشر کفایت می‌کند.
جلسه درس خارج اصول آیت الله رشاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد رییس شورای سیاست‌گذاری حوزه علمیه استان تهران و تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع)، امروز پیش از آغاز درس خارج فقه که در همین حوزه علمیه برگزار شد، با اشاره به حکمت 157 نهج البلاغه گفت: امیرمومنان علی(ع) فرمودند: از زمره کسانی مباش که دیگران را ارشاد می‌کند و خود را اغوا، دیگران را به راه درست و صحیح راهنمایی می‌کند اما خود دچار غفلت است.

وی افزود: همچنین حضرت فرمودند: بعضی افراد به آگاهی بخشیدن به دیگران اهتمام جدی می‌ورزند اما در پی کسب آگاهی برای خود نیستند؛ سبب شگفتی است که انسان همان عملی را مرتکب می‌شود که دیگران را از آن نهی می‌کند و از آن راهنمایی‌هایی که به دیگران عرضه می‌دارد، غفلت می‌ورزد. حضرت علی(ع) از چنین رفتاری پرهیز دادند و فرمودند به مانند چنین افرادی نباشید.

آیت‌الله رشاد ادامه داد: همچنین فرمودند: در زمره کسانی نباش که هنگام خطا از اینکه دیگران او را ببینند نگران است اما از اینکه خداوند عمل او را ببیند نگرانی ندارد، اصولا چنین فردی از انسان‌ها می‌ترسد و در اموری که به خداوند ربط ندارد ملاحظه آنان را می‌کند اما با این وجود از خداوند ترسی ندارد.

رییس شورای سیاست‌گذاری حوزه علمیه استان تهران در ادامه بیان داشت: چنین فردی نسبت به تضییع حقوق الهی نگرانی ندارد از این رو خداوند در قیامت او را مؤاخذه می‌کند.

تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) با تاکید بر اینکه انسان باید حقوق الهی را مراعات کند، اظهار داشت: کسی که در زمینه امور غیر الهی در برابر خلق خشیت می‌کند اما در مقابل خداوند خاشع و خاضع نیست این چنین انسانی حقوق الهی را به راحتی تضییع و در حقوق انسان‌ها دقت می‌کند.

وی با بیان اینکه عالم محضر خداوند است و خداوند به اعمال انسان‌ها آگاهی دارد، گفت: گاهی انسان به این که خداوند اعمال او را می‌بیند توجهی ندارد اما به شدت مراقب است و مراعات می‌کند که خطایی انجام ندهد که دیگران او را ببینند.

آیت‌الله رشاد با استناد به کلام مرحوم سید رضی، گفت: ایشان فرمودند: با توجه به مطالبی که در کتاب نهج البلاغه جمع آوری شده اگر مطلبی غیر از این کلمه قصار در این کتاب شریف نمی‌آوردیم همین یک سخن برای موعظه بشر کافی بود./813/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات