۰۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶
کد خبر: ۶۵۶۱۱۰
مدیر حوزه های علمیه خواهران کهگیلویه و بویراحمد:

مبلغان باید آشنا به تولید محتوای دینی در فضای مجازی باشند

مبلغان باید آشنا به تولید محتوای دینی در فضای مجازی باشند
حجت الاسلام افتخاری با تأکید بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی، گفت: یک طلبه مبلغ باید آشنا به تولید محتوای دینی در فضای مجازی باشد.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سیدابراهیم افتخاری در نشست آنلاین مدیران استانی که صبح امروز برگزار شد، موضوع سخنرانی خود را «آسیب شناسی طلبه طراز انقلاب اسلامی؛ افق ها و موانع پیش رو» اعلام کرد و افزود: در ارتباط با هویت طلبگی مباحث و شاخصه های بسیاری وجود دارد اما دو نکته اساسی حائز اهمیت است.

وی افزود: نکته اول این است که طلبه های بانو جدا از تحصیل و کسب علم، باید به امور خانه داری، فرزند پروری، همسرداری و ... بپردازند و نباید انتظاراتی که از یک روحانی آقا می رود را از یک طلبه خانم داشته باشیم.

مدیر حوزه علمیه خواهران کهگیلویه و بویر احمد تصریح کرد: نکته دوم و مهم تر این است که حوزه علمیه خواهران، یک نهاد انقلابی اسلامی است و تنها پرداختن به مباحث علوم اسلامی بدون هیچ رویکردی صحیح نیست، در حالی که هدف اصلی تربیت طلبه، رسیدن جامعه به تمدن نوین اسلامی است.

وی در ادامه به معرفی شاخصه های یک طلبه طراز انقلاب پرداخت و گفت: یک طلبه طراز انقلاب در ابتدا باید از نظر علمی باسواد و عالم، از نظر اخلاق و رفتار خودساخته، صبور، اهل تعامل و مدارا با مردم بوده و همچنین با توجه به شرایط زمان و مکان، یک طلبه انقلابی باید استادی خوب، پژوهشگری توانا، مبلغ و کارشناس دینی خبره و حتی مشاوره خانواده خوبی باشد.

حجت الاسلام افتخاری با تاکید بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی اظهار داشت: حوزه های علمیه نیاز به مبلغانی با مهارت تولید محتوی و پاسخ به شبهات در فضای مجازی دارند و یک طلبه مبلغ باید آشنا به تولید محتوای دینی در فضای مجازی باشد.

وی با اشاره به موانع پیش رو برای ایجاد هویت طلبگی میان طلاب پرداخت و گفت: اولین مانع، مشکلات اقتصادی طلاب است، طلبه هایی هستند که به دلیل مشکلات اقتصادی نمی توانند به خوبی استعدادهای خود را شکوفا کنند و باید برای این مسئله چاره ای اندیشید.

مدیرحوزه علمیه خواهران کهگیلویه و بویراحمد افزود: مانع بعدی تأکید بر جذب و پذیرش کمی است، باید تلاش شود تا بهترین افراد وارد حوزه شوند و متاسفانه در حال حاضر برنامه ای برای ورود استعدادهای برتر به حوزه وجود ندارد.

وی مشکلات خانوادگی را یکی از دیگر از موانع موجود برای شکل گیری هویت طلبگی دانست و افزود: علاوه بر مشکلات خانوادگی، مشکل دیگر زمان کم حضور طلبه ها در حوزه است که به همین دلیل فرصت زیادی برای اجرای برنامه های فرهنگی برای طلاب ایجاد نمی شود.

حجت الاسلام افتخاری افزود: حوزه علمیه در حال تبدیل شدن به یک دانشگاه اسلامی است اما باید توجه داشت در حوزه بر خلاف دانشگاه، علاوه بر کارنامه تحصیلی و آموزشی، باید کارنامه اخلاقی و مهارتی داشته باشیم تا مدرک گرایی از حوزه حذف شود.

وی به بیان راهکارهای اساسی برای حل این مشکلات پرداخت و گفت: اولین نکته اساسی که باید در نظر گرفته شود، تغییر سیاست های پذیرش حوزه های علمیه خواهران است و باید پذیرش از مقطع سیکل رونق یابد، زیرا در این صورت افراد جذب شده سن پایین تر و تاثیرپذیری بیشتری دارند و راحت تر می توان هویت طلبگی را در آنان شکل داد.

مدیر حوزه علمیه خواهران کهگلیویه و بویراحمد افزود: حوزه های علمیه برخلاف دانشگاه ها، فرصت جذب افراد از مقطع سیکل را دارند و این باعث می شود تا بتوان قبل از رفتن نخبگان به دانشگاه ها، آن ها را جذب و وارد حوزه کرد و نکته دیگر این است که اکثر طلبه ها در این سن ازدواج نکرده و می توانند در خوابگاه ها، از برنامه های فرهنگی متنوعی بهره ببرند.

وی با تأکید بر تدوین رویکرد های تربیتی برای هویت بخشی به طلاب، اظهار داشت: برای هویت بخشی به طلاب بایستی برنامه جامعی داشته باشیم که از ترم اول، سطح به سطح بتوان این هویت را به طلبه بخشید، پیشنهاد می شود یک کتاب با عنوان هویت طلبگی از ترم اول آموزش داده شود تا به مرور تبدیل به یک گفتمان بشود.

حجت الاسلام افتخاری با تأکید بر ارتقا سطح مدیریت کادر مدارس اظهار داشت: طلبه اکثر اوقات خود در حوزه را با کادر مدیریت و اساتید حوزه در ارتباط است، استاد نقش محوری در هویت بخشی به طلبه دارد و باید استادی جذب شود که با فنون تدریس آشنا و خود هویت طلبگی را داشته باشد تا بتواند آن را به طلاب انتقال دهد./1350/د102/ق

ارسال نظرات