مفاد توافق امنیتی میان عراق و ایران
الرکابی به خبرگزاری رسمی عراق (واع) گفت: این توافق امنیتی سه بخش دارد که جلوگیری از نفوذ افراد مسلح پس از استقرار نیروهای مرزبانی، تحویل افراد تحت تعقیب پس از صدور دستور بازداشت بر اساس قانون و خلع سلاح [گروهکهای تروریستی] و برچیدن اردوگاهها شامل آن خواهد بود.
منابع سیاسی و دیپلماتیک عراقی هم روز گذشته (یکشنبه) خبر دادند که گروههای تروریستی و تجزیهطلب کُرد که در این کشور حضور دارند، طی روزهای آینده به مناطق غرب عراق منتقل خواهند شد.
این منابع گفتند که جمهوری اسلامی ایران، دولت عراق و مسئولان منطقه کُردستان بر سر این موضوع به توافق رسیدهاند؛ لذا همه سلاحها و تجهیزات نظامی از گروههای کُرد گرفته خواهد شد و به همراه خانوادههایشان به مناطق غرب عراق انتقال خواهند یافت.
الرکابی ادامه داد: در قبال تهدید همسایگان توسط گروههای تروریستی که در مرزهای عراق حضور دارند و مناطق دور از نظارتهای دولتی را به عنوان پناهگاهی برای خود انتخاب کردهاند، موضع عراق ثابت و واضح است. نخست وزیر محمد السودانی هم چندین بار تأکید کرد که دولت [عراق] مخالف این است که خاکش محلی برای عملیات این گروهها و نقطهای برای حمله به کشورهای همسایه باشد.
وی با اشاره به اینکه این توافق، نشانگر دیدگاه عراق و پیامی به کشورهای همسایه است که بغداد نمیپذیرد این گروهها امنیت و تمامیت ارضی همسایگان را تهدید کنند، خاطرنشان کرد: عراق مایل به تداوم رابطه با کشورهای همسایه است؛ به ویژه با کشورهایی که روابط مستحکمی با آن دارد. عراق به این مسیر ادامه خواهد داد و از حضور هر گروه مسلحی که امنیت سایر کشورها را تهدید کند، جلوگیری خواهد کرد.
پس از هشدار و حمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضع گروهکهای کُرد تجزیهطلب در منطقه کردستان عراق، شورای امنیت ملی عراق تدابیری را جهت امنسازی مرزها با ایران و ترکیه و جلوگیری از استقرار گروهکهای کُرد در این مناطق اتخاذ کرده است.
شورای امنیت ملی عراق در جلسهای که آذرماه گذشته به منظور بررسی این مسئله تشکیل داد، اعلام کرد که نیروهای مرزبانی خود را به مرز ایران و ترکیه اعزام میکند و این نیروها در کنار پیشمرگه مناطق مرزی را رصد خواهند کرد.