۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۲
کد خبر: ۷۷۸۸۲۵

برای نخستین‌بار "داده‌های آزمون سردفتری" منتشر شد! + جدول

برای نخستین‌بار
برای نخستین‌بار "داده‌های آزمون سردفتری" منتشر شد! در سال جاری شاهد کاهش ۴۴ درصدی قبول‌شدگان آزمون سردفتری به دلیل اصلاح قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار هستیم؛ بالاترین نمره کل آزمون ۱۰۲۵۷ و نمره حدنصاب با سهمیه آزاد تراز ۵٩٨٩ بوده است.

3 سال از اجرایی شدن "قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار" می‌گذرد و برخی از مسئولان کانون سردفتران  و برخی از نمایندگان مجلس از تغییر و اصلاح قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار می‌گویند.

در مقابل، موافقان قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار معتقدند چنانچه نیاز به اصلاح قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار باشد، باید با توجه به داده‌های آماری دقیق و قوانین بالادستی از جمله قانون برنامه هفتم توسعه اصلاح انجام شود.

در سال‌ جاری تعداد ٣٢ هزار و ١٣5 نفر برای آزمون سردفتری ثبت‌نام کردند که تعداد ١6 هزار و 108 نفر در روز آزمون غایب بودند و تعداد ١6 هزار و ٢٧ نفر در آزمون وکالت شرکت کردند  که 3 هزار و 742 نفر نمره قبولی را کسب کردند و تعداد افراد دارای حدنصاب با سهمیه آزاد ٣٣46 نفر و با سهمیه ایثارگری ٣٩6 نفر بوده است؛ بالاترین نمره کل آزمون 10257 و نمره حدنصاب با سهمیه آزاد تراز 5٩٨٩ و افراد دارای سهمیه 5١٣٣ بوده است.

برابر استعلام صورت گرفته  در صورت تغییر حدنصاب مقرر در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، تعداد پذیرفته‌شدگان کاهش قابل توجهی داشته و حداقل تا میزان44 درصد نسبت به قبل از لازم‌الاجرا شدن قانون مذکور، کاهش را بدنبال خواهد داشت.

حامد دهقان؛ حقوقدان و فعال کمپین حذف ظرفیت در این باره به تسنیم می‌گوید: "در صورت اعمال ٧5 درصد میانگین نمره کل، یک درصد برتر تعداد پذیرفته‌شدگان با سهمیه آزاد، ١٨٨٩ نفر خواهد بود و در صورت اعمال 80 درصد میانگین نمره کل، یک درصد برتر تعداد پذیرفته‌شدگان با سهمیه آزاد 1072 نفر خواهد بود همچنین با اعمال ٨5 درصد میانگین نمره کل یک درصد برتر تعداد پذیرفته‌شدگان با سهمیه آزاد 554 نفر خواهد بود.

با اعمال 65 درصد میانگین نمره کل، یک درصد برتر تعداد پذیرفته شدگان با سهمیه ایثارگران 4٧٢ نفر خواهد بود و با اعمال 70 درصد میانگین نمره کل، یک درصد برتر تعداد پذیرفته شدگان با سهمیه ایثارگران 306 نفر خواهد بود و با اعمال ٧5 درصد میانگین نمره کل یک درصد برتر تعداد پذیرفته‌شدگان با سهمیه ایثارگران ١٧٣ نفر خواهد بود و افزایش 5 درصد به حد نصاب مقرر در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار (حدنصاب 70 درصد به ٧5 تغییر یابد) سبب خواهد شد تا از مجموع ٣٣46 نفر قبول‌شدگان با سهمیه آزاد به ١٨٨٩ نفر تقلیل یابد و ١45٧ نفر از ورود به شغل سردفتری محروم می‌شوند.

کانون سردفتران و دفتریاران ,

داده‌های آماری بیانگر آن است که حدنصاب فعلی قانون تسهیل یعنی کسب 70 درصد میانگین نمره کل تراز یک درصد برتر  مبتنی بر کارشناسی دقیق و برگزاری آزمون وکالت به نحو استاندارد تصویب شده است و قبول‌شدگان بعد از گذراندن دوره کارآموزی وارد شغل سردفتری خواهند شد.

 برابر قانون برنامه هفتم توسعه، برای رسیدن ایران به سرانه استاندارد جهانی باید تعداد سردفتر به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت 6٩ سردفتر باشد و دولت موظف است تا پایان قانون برنامه هفتم توسعه نسبت به افزایش سردفتر اقدام کند."

منبع: تسنیم
ارسال نظرات