حضرت شاهچراغ؛ حیات معنوی شهر مقدس شیراز

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، شهر مقدس شیراز یکی از شهرهای دارای هویت دینی و ملی است که در طول تاریخ مهد پرورش علمای بزرگ بوده است و استان فارس از نظر وجود امامزادگان این شهر با وجود هزار و هشتصد بقعه متبرکه در سرتاسر کشور سرآمد است که حرم مطهر امامزاده واجب التعظیم سیدالسادات الاعاظم حضرت احمد ابن موسی معروف به شاهچراغ(ع) در قلب این شهر شیراز قرار دارد.
ششم ذی القعده سالروز بزرگداشت این امامزاده جلیل القدر است و صحن و سرای مطهر نورانی ایشان مملو از زائران و مجاوران دلداده ای می شود که قلوب خود را با زیارت او جلا می بخشند و با برقراری انس معنوی در کنار مضجع شریف حضرت شاهچراغ(ع) حیات دیگری می یابند.
حضرت شاهچراغ(ع) در قله فضائل معنوی
حضرت شاهچراغ(ع) که فرزند هفتم امام موسی الکاظم(ع) و برادر حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) است و شیعیان در حرم او زیارت اولیاء الله می خوانند چراکه او را از نظر علم و تقوی و زهد در قله های معرفت الله می دانند.
شاید زیباترین تعبیر از عظمت این امامزاده را مرحوم شیخ مفید (ره) در کتاب ارشاد بیان می کند که «کان احمد بن موسی کریما جلیلا ورعا و کان ابوالحسن موسی (ع) یحبه و یقدمه»، یعنی احمد بن موسی(ع) بزرگوار و جلیل القدر و با تقوا بود و پدرش حضرت موسی بن جعفر (ع) او را بسیار دوست می داشت و مقدم می شمرد و تکریم می کرد.
ملجاء و پناهگاه زائران و مجاوران
در احوال حضرت شاهچراغ(ع) آمده است که ایشان بعد از شهادت برادرش علی بن موسی الرضا (ع) به شیراز تشریف فرما شدند ولی به دست دشمنان اهل بیت(ع) به شهادت رسیدند، تا مدت ها مدفن ایشان پنهان بود که سرانجام مردم از قبر او اطلاع پیدا کردند و این بوده که رفته رفته مردم به عظمت و برکات ایشان آشنایی یافتند و با بنای حرم برای او ، مقام ارزشمند ایشان را گرامی داشتند.
در گذشته تنها جنبه زیارت مضجع شریف این امامزاده شریف مطرح اما در سالهای اخیر حرم مطهر شاهچراغ(ع) تبدیل یه یک مکان اعتقادساز و فرهنگ ساز تبدیل شده است و از ظرفیت های موجود در حرم مطهر برای اشاعه فرهنگ ناب اسلامی وم معارف اسلامی و ارائه خدمات معنوی به زائران تبدیل شده است و حتی در مرحله بالاتر این حرم سالانه میزبان بازدیدکنندگان زیادی از کشورهای مختلف دنیا قرار گرفته است.
سومین حرم اهل بیت در ایران اسلامی
سال 87 بود که استان فارس و شهر شیراز به قدوم رهبر انقلاب اسلامی متبرک شد و ایشان ضمن تشرف به حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع)، شیراز را بعد از مشهد و قم، سومین حرم مطهر اعلام نمودند که این در حقیقت به سند راهبردی برای این شهر شد که توسعه شیراز در ابعاد گوناگون حول حرم مطهر احمد ابن موسی(ع) ترسیم شود و در عرصه فرهنگ و مذهب نیز شیراز به الگوی آرمان شهر ایمانی تبدیل شود.