۰۴ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۹:۴۹
کد خبر: ۸۱۸۷۳
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان:

مشهد به یک پایگاه تابستانی برای حوزویان تبدیل شود

خبرگزاری رسا ـ معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان اظهار داشت: مشهد این جایگاه و ظرفیت را دارد تا به یک پایگاه تابستانی برای حوزویان تبدیل شود.
حجت الاسلام نصرالله پژمان فر، معاون آموزش و پژوهش حوزه علميه خراسان
حجت الاسلام پژمان فر، معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد اظهار داشت: در حوزه چیزی به نام تعطیلی وجود نداشته است و همیشه به دلیل برخی ضروریت ها بزرگانی در ایام تابستان کلاس هایی را به منظور تأمین نیازمندی های علمی طلاب در عرصه های غیر ادبی و فقه و اصول برگزار می کردند.

وی با بیان اینکه تابستان فرصتی برای مدیران محسوب می شود تا فضاهای آموزشی معرفتی را با رویکردهای متفاوت برای طلاب ایجاد کنند، ادامه داد: شاهد هستیم که اساتید در گذشته نیز با هم به مسافرت می رفتند و در آن جا کتاب ها و مقالاتی را در حوزه های مختلف به نگارش در می آوردند.

حجت الاسلام پژمان فر با تأکید بر ارائه سبک های جدید،‌ ابراز داشت: نه تنها طلبه مشهدی بلکه طلاب تمامی شهرها باید بتوانند با بهره مندی از فرصت های به وجود آمده از نزدیک با روش درس و سبک های اساتید شهرهای دیگر آشنا شوند.

وی با اشاره به شرایط مساعد آب و هوایی مشهد، تصریح کرد: مشهد این جایگاه و ظرفیت را دارد که به یک پایگاه تابستانی برای حوزویان تبدیل شود و در کنار اینکه یک حوزه قوی و قدرتمندی برای رفع نیازمندی های کل کشور به شمار می رود با ارائه دروس مختلف و فراهم کردن بسترهای حضور علما در مشهد ارتقا یابد.

معاون فرهنگی جامعة المصطفی العالمیه واحد مشهد با اشاره به جاذبه حضرت رضا(ع) و انتظاراتی که در این زمینه از حوزه خراسان می رود، افزود: جاذبه حضرت رضا(ع) برای حوزه علمیه خراسان انتظارات بین المللی را ایجاد کرده زیرا در فصل تابستان اساتید نه تنها از سراسر کشور بلکه از کشورهای دیگر به مشهد می آیند.

بهره مندی از حضور علما در فصل تابستان در مشهد

وی افزود: هیچ گاه جز در این مقطع زمانی نمی توان علما و فضلا را در مشهد گرد هم آورد؛بنابراین از این ظرفیت باید استفاده کرده و طرح و برنامه ای را برای بهره مندی از حضور این افراد در اجرا کنیم.

حجت الاسلام پژمان فر با بیان اینکه حوزه خراسان قطب جدی در این محور مطرح خواهد بود اذعان داشت: البته تاکنون این روند با چنین انسجامی مطرح نبوده و هنوز با آنچه که باید انجام شود فاصله داریم اما خوشبختانه روند رو به رشدی را شاهد هستیم.

وی با تأکید بر شناسایی ظرفیت های موجود در حوزه علمیه خراسان، یادآور شد: نیاز است یک جامعه آماری تألیفاتی را که در این حوزه انجام شده رصد و تقریرات و مکتوباتی که علمای بزرگ در حوزه خراسان داشته اند معرفی کنند.

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه خراسان با تأکید بر اینکه استقبال طلاب از کلاس های بزرگانی همچون آیت الله سبحانی باید بیش از آنچه که الان است باشد، خاطر نشان کرد: به دلیل نبود زیرساخت های لازم و نیز برنامه های تابستانی و تبلیغی طلاب در فصل تابستان کلاس ها باید به گونه ای برگزار شود که فرصت استفاده از آن برای همه طلاب فراهم شود.

معاون فرهنگی جامعه المصطفی العالمیه واحد مشهد با تأکید بر اینکه در کنار برگزاری این کلاس ها باید ظرفیت استفاده عمومی از آن در فضای حوزه ایجاد شود، بیان داشت: بهترین راه برای این موضوع توجه به این ظرفیت و برنامه ریزی منسجم و فرهنگ سازی است که ممکن است چند سال به طول انجامد.

وی با بیان اینکه باید دروس جانبی حوزه در تابستان توسط علما در شهرهایی همچون مشهد و قم برای تمامی طلاب ارائه شود، اظهار داشت: حوزه ها نیز همچون دانشگاه ها که برخی از دروس را در تابستان ارائه می کنند باید برخی از کلاس ها را به تابستان منتقل کرده و به صورتی برنامه ریزی کنند که از این ظرفیت حداکثر استفاده شود./934/ت302/ص
ارسال نظرات