مطالعه هدفمند مبنای پژوهش است
حجت الاسلام علی عبدالهی، استاد حوزه علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: یکی از مهمترین مسائل در انجام یه پژوهش موفق شناخت موضوع مورد پژوهش است. در مواردی که پژوهشگر بدون شناخت دقیق موضوع به پژوهش پرداخته، تحقیقی سطحی و با اشکالات متعدد ارائه داده که مشکلی را حل نکرده است.
وی با بیان این که تحقیق از پرسش آغاز می شود اظهار داشت: کسی که درباره یه موضوع سوالی در ذهن ندارد هرگز نمی تواند درباره آن پژوهش خوبی ارائه دهد، از این رو در مرحله نخست، پژوهشگر باید درباره یک موضوع سوالات متعدد مطرح کند واز میان این سوالات محورهای اصلی تحقیقش را انتخاب کند.
این پژوهشگر حوزوی با بیان این که مطالعه هدفمند مبنای پژوهش است، گفت: مطالعه ای که برای انجام پژوهش انجام می شود باید هدفمند باشد و پژوهشگر با شناخت منابه تحقیق و انتخاب آنها به مطالعه روی بیاورد و از هدر دادن وقت خود با مطالعه های جانبی و نامربوط خودداری کند.
وی با اشاره به ضرورت پژوهشهای دینی گفت: این ضرورت در حکومت اسلامی دو چندان میشود چرا که در صورت غفلت از این موضوع، کارکردهای دین در صحنه اجتماع زیر سوال میرود و با عرض اندام اندیشه های غیر دینی و سکولار، اندیشه های جامع دینی منزوی و به کنار زده میشود، آنگاه حکومت اسلامی بدون پایه های دینی شکل میگیرد که امری مضحک است.
این پژوهشگر عرصه دین ادامه داد: پژوهشگران دینی باید به سوی پژوهشهای کاربردی روی آورند تا مردم طعم شیرین آموزههای غنی اسلام را به صورت عملیاتی بچشند.
وی اظهار داشت: در بسیاری از عرصهها هنوز کارهای تحقیقاتی کاربردی انجام نشده و در بسیاری از امور به شیوه های کپی برداری شده از غرب یا شیوه های وارداتی عمل میشود در حالی که می توان روش های جدید و برگرفته از آموزه های اسلامی را جایگزین آن کرد.
وی نوع سیستم اداری در کشور را نامطلوب عنوان کرد و گفت: هرچند کوشیده شده قوانین مربوط به این عرصه مغایرتی با احکام اسلامی نداشته باشد ولی روشهای موجود را میتوان با بررسی سیره پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) در اداره امور کشور تغییر داد و به بازنگری اساسی در این موضوع پرداخت./916/ت302/ع