۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۰
کد خبر: ۱۰۲۷۱۸

همایش بزرگداشت ابوذر قفقاز برگزار می‌شود

خبرگزاری رسا ـ همایش بزرگداشت رهبر فقید اسلام گرایان جمهوری آذربایجان با عنوان ابوذر قفقاز در تبریز برگزار خواهد شد.
حوم حاج علي اکرام علي اف، رهبر فقيد اسلام گرايان جمهوري آذربايجان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، همایش بزرگداشت مرحوم حاج علی اکرام علی اف، رهبر فقید اسلام گرایان جمهوری آذربایجان با عنوان ابوذر قفقاز در تبریز برگزار خواهد شد.

این همایش دوشنبه هفته جاری پنجم اردیبهشت از ساعت 17 تا 19 در مجتمع فرهنگی هنری 29 بهمن تبریز واقع در بلوار 29 بهمن برگزار می شود.

همایش بزرگداشت رهبر فقید اسلام گرایان جمهوری آذربایجان به همت مؤسسه فرهنگی آران، مرکز تحقیقات آذربایجان شناسی دانشگاه تبریز، جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان برگزار خواهد شد.

گفتنی است، حاج علی اکرام رهبر پیشین اسلامگرایان جمهوری آذربایجان روز پنج‌شنبه 27 اسفند سال گذشته در منزل شخصی خود در نارداران باکو درگذشت.

حاج علی اکرام فرزند اسماعیل، مبارز مسلمان و رهبر مجاهد اسلام‌گرایان قفقاز و جمهوری آذربایجان، در سال 1940م. در قصبه نارداران ـ 25 کیلومتری شمال باکو ـ در یک خانواده متدین متولد شد.

وی رهبری مقلدان امام در باکو و قصبه نارداران را به عهده داشت و از ارادتمندان مقام معظم رهبری بود. بعد از فروپاشی شوروی و استقلال جمهوری آذربایجان، رهبر اسلام‌گرایان در آن مناطق بود و «حزب اسلامی جمهوری آذربایجان» یا به تعبیر خودش «حزب جمهوری اسلامی آذربایجان» را تأسیس کرد. مبارزات و مجاهدات او و همرزمانش علیه سلطه غرب و حاکمیت کمونیست‌های سابق و خاندان «علی ‌اف» و دعوت مردم مسلمان و روشنفکران به اسلام و حاکمیت ارزش‌های دینی، از درخشان‌ترین اقدامات وی به حساب می‌آید.

حاج علی اکرام پیش از فروپاشی شوروی، به دلیل داشتن گرایش‌های مذهبی، از بسیاری امتیازات اجتماعی محروم شد و بعد از فروپاشی شوروی و تثبیت حکومت حیدر علی ‌اف در جمهوری آذربایجان، سال‌ها در زندان مخوف این حکومت مانده و مورد شدیدترین شکنجه‌ها و اهانت‌ها قرار گرفت به گونه‌ای که در زندان، بیماری قند در بدنش شدت یافت و دولت باکو اجازه معالجه و مراجعه به پزشک نداد؛ در نتیجه چشم‌هایش دچار آسیب‌های جبران ناپذیری شد.

مجاهد حق طلب و مؤمن، حاج علی اکرام در حالی از زندان بیرون آمد که بیش از هشتاد درصد روشنایی چشمانش را در زندان از دست داده بود.

وی علیرغم سال‌ها تحمل زندان و شکنجه، همچون ابوذر، شجاع و صریح، علیه ظالمان می‌خروشید و از اسلام دفاع می‌کرد.

پیکر رنجور حاج علی اکرام که طی سال‌های اخیر بارها برای معالجه به تهران و تبریز سفر کرده بود، پس از اقامه نماز به امامت اجاق‌نژاد نماینده مقام معظم رهبری در باکو و برگزاری مراسم تشیع جنازه در شهرک مذهبی نارداران؛ در جوار زیارتگاه بی بی حکیمه آرام گرفت./935/پ203/س
ارسال نظرات