۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۸
کد خبر: ۱۰۴۲۲۲
آیت الله واعظ طبسی:

اندیشه‌ رهبر انقلاب برگرفته از ارتباط معنوی با ائمه اطهار است

خبرگزاری رسا ـ تولیت آستان قدس رضوی گفت: اندیشه مقام معظم رهبری برگرفته از ارتباط معنوی عمیق با ائمه اطهار(ع) است.
آيت الله عباس واعظ طبسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله عباس واعظ طبسی،تولیت آستان قدس رضوی، در مراسم افتتاحیه کتابخانه های تخصص ادبیات، مطبوعات و جامع الکترونیک که صبح امروز در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، به تبیین تفاوت های اساسی میان تفکر و تدبر پرداخت، و تصریح کرد: تدبر نتیجه تفکر بوده و تفاوت اساسی بین این دو مشهود است؛ و تفکر نیز آن چیزی است که علمای فلسفه و منطق بیان می کنند و برگرفته از سخنان اهل بیت(ع) می باشد.

مدیر عالی حوزه های علمیه خراسان، افزود: آنچه می تواند انسان را برای رسیدن به امر مجهول هدایت کند فکر است؛ و فکر عبارت است از مقدماتی که برای آدمی روشن است و نیاز به استدلال ندارد و به صورت مکتوم، پنهان و مجهول گردآوری می شود.

وی ادامه داد: اسلام به تفکر توجه خاصی داشته و همه استعدادها، نیروها و عناصر را دعوت به فکر، اندیشیدن و ژرف نگری کرده است، و این امر یکی از گویاترین اسناد بر حقانیت اسلام و بیانگر توجه دین به دانش است و فرهنگ آن، راه حق و تمدنی است که سعادت انسان را تأمین می کند. تدبر به معنای دورنگری، در نظر گرفتن تمامی جوانب امور، نگریستن به تحولات تاریخی و توجه به حرکت های اجتماعی و سیاسی دنیا است.

تولیت آستان قدس رضوی، نیز با عنوان اینکه برخی انسان های متفکر اهل تدبر نیستند، و مولای متقیان علی(ع) می فرمایند «قبل از اینکه برای انجام کاری تصمیم بگیری فکر کن و قبل از اینکه بخواهی موضع بگیریع تدبیر کن»، اظهار داشت: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، صرف نظر از مسأله فقاهت و مراتب علمی، اجتماعی و علوم عقلی و انسانی به تمام معنا متفکر و دارای تدبیر بودند و بنده براین باورم تمامی شخصیت، هویت، احساس، عواطف و عقلانیت امام خمینی(ره) به دور از مبالغه در وجود آیت الله امام خامنه ای تجلی یافته است و این مباحث است که ملاک شخصیت، عظمت، منزلت و جایگاه رفیع انسانی است.

وی نیز اشاره کرد: در طول تاریخ انقلاب اسلامی ایران حوادث گوناگونی روی داد که تصور می شد امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن ها ورود پیدا کنند، اما این دو شخصیت عظیم، تأمل کردند و بعد ها با گذر زمان مشخص شد که اگر آن روز اقدام عملی صورت می گرفت طبعات اجتماعی بسیاری پدید می آمد، بنابر این این تفکر وتدبر است که ملاک تناسب و برجستگی است و باید این مسائل و حواشی آن برای مردم تبیین شود.

آیت الله طبسی، نیز اشاره کرد: برخی بیان می کنند که به ولایت فقیه معتقدند ولی هیچ ارتباطی بین گفتار و اعمال آنها وجود ندارد و این افراد باید بدانند که رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی، نیازی به گزافه‌گویی‌ ندارند، زیرا خصوصیات اندیشه مقام معظم رهبری برگرفته از ارتباط معنوی عمیق با ذات اقدس الهی و ائمه اطهار(ع) است.

عضو مجلس خبرگان رهبری، بر توجه مسؤلان اجرایی به تفکر و تدبر تأکید کرد و بیان داشت: سیاست مداران و مدیران اجرایی کشور باید در موضع گیری های خود تحولات گذشته و امروز را در نظر بگیرند و به اقبال مردم فکر کنند و بهترین روشی که به آن ها کمک می کند مطالعه و کتابخوانی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیز به حرکت بیداری اسلامی منطقه اشاره کرد و گفت: بیداری اسلامی شکل گرفته در منطقه برگرفته از فرهنگ اسلام خواهی، استقلال خواهی، نپذیرفتن دشمن و الگوپذیری از ملت بزرگ ایران است.

آیت الله طبسی در پایان به نامگذاری امسال به «جهاد اقتصاد» از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و خطاب به مسؤولان کتابخانه آستان قدس رضوی گفت: مسؤولان و مدیران کتابخانه باید همه تلاش خود را برای ایجاد کتابخانه تخصصی «اقتصادی» در سال 91 انجام دهند تا دنیا بداند که اسلام و نظام اسلامی، در زمینه مدیریت و اقتصاد دارای منابع عظیمی است.

گفتنی است، تولیت آستان قدس رضوی مبلغ 20 ملیارد ریال به سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، جهت خریداری و تهیه کتاب اختصاص داد./968/پ201/س

ارسال نظرات