همزمان با پایان چهاردهمین نشست صادر شد؛
بیانیه همایش دفتر پژوهش های فرهنگی
خبرگزاری رسا ـ دفتر پژوهش های فرهنگی همزمان با پایان چهاردهمین همایش کشوری بیانیه ای صادر کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دفتر پژوهش های فرهنگی همزمان با پایان چهاردهمین همایش که با حضور نخبگان سیاسی و فرهنگی سراسر کشور برگزار شد طی بیانیه ای به تبیین شرایط سیاسی کشور و حساسیت های مجلس نهم پرداخت.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سپاس خداوندی را که ما از از امت برگزیده زیباترین گلواژه آفرینش قرار داد، از امت گل سرسبد آفرینش «حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص)».
سپاس خداوندی را که ما را از شیعیان علی بن ابیطالب(ع) قرار داد و در عصر امامت بقیة الله الاعظم(عج) به ما حیات بخشید و ما را از منتظران او قرار داد.
سپاس خداوندی را که به ما «روح خدا» عطا کرد تا در کنار او سربلندی اسلام و مسلمانان را نظاره کنیم و به ما توفیقی عطا نمود تا در رکاب خلف صالح آن روح خدایی، آیتالله العظمی امام خامنهای، پاسدار ارزشهای اسلام و انقلاب باشیم.
و سپاس خداوندی را که به ما این توفیق را عطا کرد که در ماه رجب ماه عبادت، زائر کریمه اهل بیت «علیهاالسلام» و مسجد مقدس جمکران باشیم.
انتخاب چهاردهمین نشست با موضوع و عنوان «حساسیت مجلس نهم و نقش آن در روند تحولات آینده انقلاب» از سوی دفتر پژوهشهای فرهنگی از آن جهت ضرورت دارد که نظام اسلامی در چنین مقطعی با فرصتها و تهدیداتی روبرو است که «مجلس شورای اسلامی» بیش از نهادهای دیگر نظام میتواند در آن نقشی محوری ایفا کند.
* بیداری اسلامی در منطقه که به تعبیر مقام معظم رهبری از سه ویژگی اسلامیت، امریکاستیزی و مردمی بودن برخوردار است، نظام اسلامی را در عرصه بینالمللی و منطقهای وارد تعاملات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جدیدی کرده است که نیازمند برنامهریزیهای دقیق و حرکت در چهارچوب تعیین شده رهبری است و بیشک مجلس نهم میتواند در این تعاملات نقشآفرینی مثبت و یا خدای نخواسته منفی داشته باشد.
* تلاشغربیها و به ویژه امریکا پس از شکست در فتنه 88 و سرخوردگی و انزوا در منطقه در مواجهه با بیداری اسلامی، راه را برای تشدید تحریمها و ایجاد موانع دیگر در عرصههای گوناگون باز میکند. بیشک، مجلسی مقتدر و شجاع، آگاه به مسائل روز که با رعایت اصول و ارائه طرحها و لوایح مبتکرانه و واقعبینانه، زیر نظر داشتن حرکتهای دیپلماتیک و رصد مسائل گوناگون کشور به ویژه مسائل اقتصادی و سیاسی میتواند تهدیدها را به فرصت تبدیل نماید و نظام و مردم را در سال جهاد اقتصادی، یار و یاور باشد.
* شکلگیری جریانی انحرافی که به نام دین و بهرهگیری از همه تجربههای جریانهای فکری و سیاسی معارض و مخالف نظام و با خیمه زدن در بین نیروهای مذهبی و انقلابی و بعضاً افراد تأثیرگذار در کشور به دنبال اهداف خویش است، نیازمند مجلسی است که با شناخت درست از جریانهای سیاسی و فرهنگی و متعبد نسبت به فرامین رهبری؛ از برنامههای پوششی این جریان انحرافی و نفوذ در مراکز فرهنگی جلوگیری نماید و با رصد درست حرکتهای ضد نظام و جریانهای انحرافی، سلامت فرهنگی کشور را با ارائه طرحهای مناسب تضمین نماید.
در کنار این سه ضرورت برای نشست و هماندیشی، در تعاملی اخلاقی و سیاسی با فهرست کردن جریانهای خودی و غیر خودی ضمن جریانشناسی دقیق و طرح ویژگیهای نمایندگان ولایتمدار، از نفوذ افرادی با افکار منحرف به «مجلس نهم» جلوگیری نماید، افکار انحرافی که روز گذشته ـ 14 خرداد 90 ـ رهبری معظم انقلاب در حرم مطهر امام از آن به جریانهای عدولکننده از اسلامگرایی، عدول از قاطعیت در برخورد با دشمن ـ و عدول از اخلاق به نام انقلابیگری، عقلگرایی و عدالتخواهی یاد کردند و راه را برای شناخت سره از ناسره و ولایتمدار واقعی از فرصتطلبان و چهرههای بدلی برای ما به ویژه جریانشناسی مجلس نهم نمایان ساختند. ضرورت پرداختن به مسئله حکم حکومتی در مقاطع مختلف انقلاب چه دوران امام و چه دوران مقام معظم رهبری، تبیین شفاف آن و برکات آن در گذرگاههای سخت انقلاب و ملاک و میزان ولایتپذیری مسئولان و دولتمردان از مسائلی است که طرح آن لازم است.
تاریخ حرکتهای موحدانه و ولایتمدارانه نشان داده است که هرگاه موحدان به یاری خداوند متعال و با انگشت اشاره رهبری مؤمن و شجاع به نصرتی بزرگ دست یافتهاند، شیطان و ایادی آن نیز با تمام قدرت و با تزویر و فتنهای نو به میدان آمدهاند و بر پیچیدگیهای خط نفوذ و ارائه شبهات خود افزودهاند، آنانی که با مطالعه تاریخ انبیاء الهی «صلواتاللهعلیهم» و ائمه اطهار«علیهمالسلام» آشنایی دارند و تقابل برخی از خواص را در مقاطع گوناگون شاهد بودهاند به خوبی دریافتهاند که به موازات به بارنشستن بذر تلاش مؤمنان، رویاروییها در درون حرکت توحیدی و بدعتگذاریها از سوی خواص شکل گرفته است، ظهور سامریها از دوران حضرت موسی(ع) تاکنون و پدیده نفاق از عصر پیامبر(ص) تا آخرالزمان نمونه و تجربهای مثال زدنی است.
این که چرا پس از 32 سال جهاد و شهادت و قبول همه فشارها از سوی ملت مؤمن ایران و دوستداران آن در اقصی نقاط دنیا، درست در زمانی که نصرت دین خدا با «نماز جماعت» در میدان التحریر مصر و «حجاب» در خیابانهای تونس تجلی میکند و فریاد «الله اکبر» در بین رزمندگان لیبیایی و شعار بازگشت به قرآن و اسلام ناب در بحرین و یمن و عربستان شنیده میشود، مؤمنان به یکباره شاهد شکلگیری جریانی انحرافی در درون نظام هستند که با کلید زدن حرکتی انحرافی در کنار برخی از مسئولان خدوم، قلب همه مسلمانان و مؤمنان را جریحهدار نموده و با لانه کردن در کنار شخصیتهای مقبول و طرح و ترویج ایدههای مزورانه خود به میدان آمده و ضمن مهرهچینی چهرهسازی حتی برای نمایندگی «مجلس نهم» در صدد به چالش کشاندن نظام و مشغول کردن همه دستگاههای کشور بر آمدهاند، تأملبرانگیز است.
برادران و خواهران ایمانی، این واقعیت تلخ را باید پذیرفت که شکلگیری برخی از فرقهها توسط بیگانگان در سرزمینهای اسلامی چون وهابیت، بهائیت و قادیانی برشهای زمانی خاص که امروز هم پس از گذشت کمتر از دو قرن توسط دنیای کفر مورد حمایت مالی و رسانهای قرار میگیرد، معلولِ عمل نکردن بجا و بموقع بسیاری از خواص جامعه و تعلل دولتهای وقت بوده است، بیم آن میرود که سکوت در برابر جریانهای انحرافی، فرصت مظلومنمایی را در داخل و همراهی کامل بینالمللی را از نظر مالی که نمونههای آن را در همین روزها شاهدیم و رسانهای در پی داشته باشد و کار را برای جمع کردن آن با مشکل مواجه سازد.
هشدار علامه مصباح برای شکلگیری فرقهای دیگر از سوی این جریان را باید جدی گرفت و باید به وظیفه دینی و ملی و تاریخی خود با حفظ خطمشیای که رهبری انقلاب ترسیم نموده است عمل نمود و ضمن جدا کردن حساب دولتمردان خدوم و خدمات بینظیر و بیسابقه دولت نهم و دهم در عرصههای گوناگون و با رعایت حساسیتهای کنونی در عرصه بینالمللی، منطقهای و داخلی از رشد سرطانی و قارچگونه آن جلوگیری کرد.
برادران و خواهران ایمانی
امروز همراهی و همصدایی اپوزیسیون داخلی و خارجی و نیز اصلاحطلبان و فتنهگران سال 88 با جریان انحرافی در نشانه رفتن «اصل نظام» بر کسی پوشیده نیست و این مثلث در تعاملی تنگاتنگ درصدد مهآلود کردن فضای جامعه به ویژه فضای انتخاباتی مجلس نهم و ایجاد شکاف بین اصولگرایان و حتی یارگیری از آنان است.
بزرگنمایی خطر اصولگرایان در برابر اصلاحطلبان از سوی این جریان، حاشیهای امن برای بازگشت فتنهگران به صحنه سیاسی ایجاد کرده است که اشاره رهبری معظم انقلاب به مردودین در سال 88 چه در فرمایشات معظمله در دیدار با نمایندگان مجلس و چه در بازدید از دانشگاه افسری سپاه، مؤید این واقعیت است که نباید از خیانت سران فتنه و فتنهگران گذشت.
باید به این نکته توجه داشت که مشغول شدن به جریان انحرافی، نباید ما را نسبت به حرکتهای بسیار خطرناک فتنهگران غافل کند. چرا که از منظر ولایتمداران هر دو لبه یک تیغ علیه نظامند. با این وجود نباید به فرموده رهبری معظم از دایره اخلاق خارج شد و حساب مخالف و برانداز را نیز باید از هم جدا کرد.
باید به این مسئله توجه داشت که طرح مسئله «مکتب امام» از سوی رهبری معظم انقلاب در 14 خرداد 90 و بسته کامل دیدن این مکتب که تاکنون کشتی انقلاب را از طوفانهای سهمگین به سلامت به ساحل رسانده است؛ درست در مقطعی است که مسئله «مکتب ایرانی» از سوی جریان انحرافی طرح میگردد و این مسئله حکایت از دلنگرانی رهبری انقلاب از شکلگیری جریانهای بدلی پس از گذشت 32 سال از انقلاب دارد. جریانشناسی این مکاتب و معرفی گردانندگان اصلی و دیدگاههای آنان به قشر خواص جامعه، امری ضروری است.
تکیه رهبری انقلاب بر دو بُعد اصلی «مکتب امام» یعنی «معنویت» و «عقلانیت» و نگرش منظومهای به این مکتب و پرهیز از جزیینگری و برخورد تک بُعدی با اندیشههای امام، همه ما را در شناخت شاخصهای خط واقعی امام و تبلیغ و ترویج منظومهای مکتب امام فرا میخواند چرا که همین مسئله به تنهایی میتواند مبنای اصلی جریانشناسی مجلس نهم و بیان ویژگی نامزدهای انتخاباتی را در این مجلس فراروی مخاطبین قرار دهد و مواضع و دیدگاههای جریان انحرافی را بیش از پیش آشکار سازد.
مقابله علامه مصباح «حفظهالله» با جریان انحرافی نشان از دلنگرانی این عالم دلسوز نسبت به بدعتهای خطرناک این جریان دارد. مجموعه درسها، سخنرانیها و کتابهای علامه مصباح «حفظهالله» از آغاز نهضت امام خمینی(ره) تاکنون، بیانگر نکتهسنجی، ژرفاندیشی و آیندهنگری این عالم بزرگ است که خداوند سبحان در سایهسار تعبد، تقوا و تلاش به وی عطا کرده است.
موضعگیریهای عالمانه و شجاعانه این یار امام و رهبری در برابر افراد و جریانهایی که با کج اندیشی خود، بذر تردید و به تبع آن انحراف را در کالبد جامعه و به ویژه جوانان انقلابی میکاشتند، حکایت از حرکت این عالم فرهیخته در ادای تکلیف در مدار تعبد نسبت به فرامین ولایت فقیه دارد.
نقد آثار و اندیشههای یکی از نویسندگان در دوران پیش از پیروزی انقلاب، بیشک برای بسیاری به ویژه جمعی از خواص حرکتی غیر ضروری به نظر میرسید، اما آن هنگام که بمبهای عناصر سازمان منافقین، «شهید بهشتی» و شهدای محراب؛ و گلولههای فرقان «شهید مطهری» و «شهید مفتح» و تیمهای ترور مهدی هاشمی معدوم، علما را در اصفهان و تهران نشانه رفتند و همگی رهبران و سمپاتهای این گروهکهای تروریستی به تأثیرپذیری از بخشهایی از دیدگاههای این نویسنده اعتراف کردند، بر همگان ثابت شد که نگرانیهای این عالم فرزانه از کجا نشأت میگرفته و چگونه در مسیر مرزبانی از اعتقادات ناب و پیامدهای خطرناک آن، به تکلیف خود عمل کرده است.
موضعگیری عالمانه و شجاعانه این سنگربان مبانی اسلام ناب در دوران حاکمیت عناصر به اصطلاح اصلاحطلب و سکولار در محافل حوزوی و دانشگاهی و مسافرتهای پی در پی او در استانها و شهرهای بزرگ و کوچک با آن کهولت سن، روزی حتی از سوی برخی خواص جامعه، حرکتی تند و افراطی تلقی میشد اما پس از پایان دوران هشت ساله این جریان انحرافی وقتی برخی مدیران زن و همسران مدیران آنان در برنامههای ماهوارهای خارج از کشور علناً کشف حجاب کردند و برخی افراد چون اکبر گنجی (العیاذ بالله) منکر وجود مقدس امام زمان(عج) شدند، و هنگامی که رئیسجمهور دوران اصلاحات با بیان اینکه برخی از آیات قرآنی غیر قابل استناد و مربوط به عصر قبیلهگی است و بدین ترتیب قرآن را زیر سؤال برد و برادر وی و رئیس حزب منحله مشارکت به صراحت اظهار داشت که ما در طول 8 سال توانستیم انقلاب را از ملکوت به زمین بکشانیم و کاریکردیم. (با پوزش از محضر ساحت مقدس امام زمان «عج») که اگر امام معصوم(ع) هم بیاید بتوان او را استیضاح کرد، بر همگان آشکار شد که انحراف کجا بوده است و به چه دلیل این عالم بزرگ و شاگردان وی به نقد مبانی جامعه مدنی و دیدگاههای التقاطی رئیسجمهور وقت میپرداختند و به چه دلیل در همان سالهای نخست حاکمیت اصلاحطلبان، رهبری معظم انقلاب این عالم فرزانه را در بین دانشگاهیان پرکننده خلاء علامه طباطبایی و شهید مطهری، و در بین حوزویان عقبه تئوریک نظام نامیدند. با روی کار آمدن دولت خدمتگزار باردیگر علامه مصباح نسبت به شکلگیری جریانی انحرافی به مراتب خطرناکتر از جریانهای دیگر هشدار داد امروز خطر آن را بسیار جدی و نشانههای آن را بارزتر از پیش میبینند و این در حالی است که هفته گذشته رهبری معظم انقلاب نیز در دیدار با نمایندگان مردم نسبت به تلاش دشمن برای سست کردن اعتقادات مردم با حرکتهای الحادی و شبه الحادی هشدار دادند.
در کنار نگرش منظوم به اسلام، باورمندی به پاسخگویی آموزههای الهی به همه پرسشهای بشری، ضرورت عینیتبخشی به همه قوانین اسلام در جامعه، حساسیت نسبت به اندیشههای وارداتی و التقاطی ... از سوی علامه مصباح«حفظهالله» تسلط این عالم بزرگ به مکاتب و نحلههای دیگر موجب شد تا با ظهور و بروز برخی ویژگیهای جریان انحرافی، چون تلاش برای هضم شدن در مدیریت جهانی زیر پوشش مهدویت و ایرانیت، زیر سؤال بردن مدیریت انبیاء الهی، باستانگرایی، اعتقاد به عرفانهای کاذب و مرتبط شدن سران این جریان با برخی از رمالها، این عالم ربانی و شباهت آن با شگردهای فراماسونها به ضرورت بازخوانی پرونده فراماسونری در ایران و نقش آنان در فتنههای آینده سوق داد که متعاقب آن، کارشناسان و پژوهشگران عرصه فراماسونری بر دقت نظر این عالم و جریانشناسی درست ایشان صحه نهادند، از این رو دفتر پژوهشهای فرهنگی پرداختن به این موضوع و کالبدشکافی لژهای فراماسونری را نیز در فهرست برنامههای نشست چهاردهم خود قرار داد.
بیشک، باطل السحر فتنه سامریهای امت، چیزی جز تبعیت از پیامبران(صلواتاللهعلیهم) و ائمه معصومین(علیهم السلام) و جانشینان آنان نیست اقدام بجا و به اندازه و به موقع عمل کردن در مقابله با فتنهها و پدیدهها میتواند ما را در مصاف با فتنههای سیاسی و فرهنگی پیروز گرداند. امید است بتوانیم گامی هرچند کوچک در دفاع از حریم اسلام و انقلاب و اجرای منویات مقام عظمای ولایت که همانا منویات امام راحل و شهیدان است برداریم.
اماما «راه گم بود اگر نام و نشان تو نبود» و رهبرا «از تو به یک اشارت، از ما به سر دویدن»
والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
/902/د102/ج
ارسال نظرات