۰۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۵
کد خبر: ۱۲۴۰۷۱
عضو گروه فقه پژوهشگاه اندیشه سیاسی اسلام:

حضور مجتهدان در مجلس از تصویب قوانین مخالف اسلام جلوگیری می‌کند

خبرگزاری رسا ـ عضو گروه فقه پژوهشگاه اندیشه سیاسی اسلام با بیان این‌که اجتهاد فقهی از شرایط نمایندگی مجلس شورای اسلامی نیست، اما حضور مجتهدان در مجلس را سبب عدم تصویب قوانین مخالف اسلام دانست.
انتخابات


حجت‌الاسلام مصطفی اسکندری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان این‌که مجلس شورای اسلامی در کنار قوه مجریه و قوه قضائیه یکی از ارکان اساسی کشور است که نقش تعیین‌کننده قانونگذاری را برعهده دارد، بر حضور پرشور مردم در انتخابات آتی تأکید کرد و افزود: حضور پرشور و آگاهانه مردم در انتخابات سبب قوی‌تر شدن مجلس و به فرایند آن قوی‌تر شدن نظام می‌شود.

وی یکی از وظایف مجلس شورای اسلامی را رصد و نظارت بر عملکرد قوه مجریه عنوان و اظهار کرد: مجلس نقش برجسته و تعیین‌کننده‌ای در نظام دارد به طوری که عملکرد دولت را رصد کرده و در صورت تخلف تذکر می‌دهد، چنانچه در دوره اول نیز به بررسی صلاحیت سیاسی بنی‌صدر پرداخت و با رأی به عدم کفایت وی، انقلاب را از چالشی بزرگ نجات داد.

عضو گروه فقه پژوهشگاه اندیشه سیاسی اسلام در ادامه سخنان خود داشتن تخصص، اعتقاد به دین اسلام به عنوان دین رسمی کشور و پایبندی به انقلاب را از جمله شاخصه‌های یک نماینده اصلح برشمرد و با بیان این‌که مجلس با داشتن نمایندگان اصلح اهداف نظام اسلامی را برآورده می‌کند، حضور گسترده مردم در انتخابات را در شرایط فعلی حیاتی دانست.

وی ورود نمایندگان بدون تخصص و بدون تعهد به مجلس را یکی از مشکلات دموکراسی دانست و با بیان این‌که افراد می‌توانند با تبلیغات یا روش‌های دیگر رأی مردم را به دست آورند، صرف شرکت در انتخابات را کافی ندانست و خواستار شد: افرادی که صلاحیت‌های لازم را دارند در این عرصه حضور پیدا کنند و مردم هم با تحقیق و بررسی‌های لازم به افراد رأی دهند.

حجت‌الاسلام اسکندری در بخش دیگری از سخنان خود اجتهاد فقهی را از شرایط نمایندگی ندانست و اظهار داشت: از آنجا که قوانین تصویب شده در مجلس شورای اسلامی از سوی شورای نگهبان قانون اساسی مورد بررسی قرار می‌گیرد، نیاز نیست که همه نمایندگان مجتهد بوده یا از شرط اجتهاد برخوردار باشند، اما حضور مجتهدان در مجلس سبب جلوگیری از تصویب قوانین مخالف اسلام می‌شود.

وی با بیان این‌که از فضای تبلیغات انتخاباتی می‌توان به عنوان یک فرصت برای تقویت استقلال کشور، وحدت ملی و همگرایی قومی استفاده کرد، از هواداران کاندیداهای نهمین دوره مجلس شورای اسلامی خواست تا در فرایند تبلیغات انتخاباتی تنها به بیان ویژگی‌های نماینده خود بپردازند و از تخریب، بدگویی، غیبت و تهمت درباره دیگر کاندیداها خودداری کنند.

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم‌(ص) که خطاب به امام علی‌(ع) فرمودند «بدترین مردم کسی است که آخرت خود را به دنیایش بفروشد و بدتر از او کسی است که آخرت خود را به دیگری بفروشد»، ابراز داشت: برخی هواداران در طول انتخابات به دنبال جمع‌آوری اسناد و مدرک علیه دیگری هستند که این خلاف شرع و دخالت در حریم خصوصی افراد است و باید از آن خودداری شود.

وی با اشاره این‌که امام راحل توصیه کردند مانند مرحوم مدرس کسانی را انتخاب کنید که مسائل را تشخیص می‌دهند، ادامه داد: مرحوم مدرس غیر از این‌که فردی مجتهد بود و تخصص لازم را در زمینه مسائل حقوقی اسلام داشت، از بینش سیاسی فوق‌العاده‌ای برخوردار بود و نمایندگان مجلس باید از چنین بینش سیاسی برخوردار باشند.

حجت‌الاسلام اسکندری با بیان این‌که نماینده‌ای که از بینش سیاسی لازم برخوردار است، اما بصیرت لازم را ندارد، شرایط را به خوبی تشخیص نمی‌دهد و نمی‌تواند در برابر هجمه‌ها ایستادگی کند و در مسائل داخلی موضعی صحیح بگیرد، از مردم خواست همان‌طور که تا به حال و در شرایط مختلف پشتیبان انقلاب بوده‌اند با حضور گسترده خود در انتخابات، دشمنان را مأیوس و خوار کنند.

وی گفت: نظام اسلامی ایران با تهدیدها و تحریم‌های بسیاری روبه‌رو است، قدرت‌های استکباری بر روی پروسه عدم حضور مردم در انتخابات متمرکز شده‌اند و سطح بالای مشارکت مردمی در انتخابات سبب ناامیدی آنان می‌شود. /920/ت302/ع

ارسال نظرات