مهمترین اثر روزه ماه رمضان خلوت روح و جسم است
آیت الله محمدحسین احمدی فقیه یزدی، استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا مهمترین اثر روزه ماه مبارک رمضان را خلوت روح و جسم انسان با خدا دانست و گفت: انسان همانطور که با روزه از خوردن غذا و دیدن یا شنیدن گناه جلوگیری میکند، با خدا خلوت میکند.
وی با بیان اینکه روزه واقعی سبب نزول رحمت الهی میشود، افزود: اگر کسی بتواند در وادی خلوت روح و جسم با خدا قدم بگذارد، خود را به منافع معنوی نزدیک میکند، مانند افرادی که در گذشته با چلهنشینی، کمخوردن و کمتوجهی به مسائل شهوانی، روح خود را آزاد کرده و به معنویت نزدیکتر میشدند.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم تصریح کرد: در ماه رمضان تنها نخوردن غذا و آب ملاک نیست، بلکه فرد روزهدار باید از همه شهوات و راههایی که در روح وارد میشود و راه معنویت را میبندد امساک کند تا اینکه آثار معنوی بتواند بر این خلوتگاه روح نازل شود.
وی پیاده کردن قوای معنوی در وجود انسان و همسانی با هم را از آثار مهم دیگر روزه برشمرد و اظهار داشت: در خلوت روح و جسم، چنان پاکی و فضیلتی دست میدهد که رحمتهای الهی بر فرد روزهدار نازل و درهای رحمت الهی برای او باز میشود.
آیتالله احمدی فقیه یزدی با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) که میفرمایند «در ماه رمضان غنی و فقیر همنوا و همگام میشوند و فقیر و غنی خود را در گرسنگی و تشنگی مساوی میبینند»، گفت: کشیدن آثار گرسنگی و تشنگی مهمترین اثری است که در ماه رمضان برای انسان حاصل میشود.
وی یادآور شد: در دعای نخستین روز ماه مبارک رمضان که بنده از خدا میخواهد روزه او را در این روز مانند روزه روزه داران حقیقی قرار دهد، به همین سبب است که انسان بتواند با تحمل گرسنگی حوائجی را درک کند و از منافعی که در این ماه برای او حاصل میشود، بهره ببرد.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان اینکه خداوند متعال در این ماه مبارک مقدر کرده است که ارتباط روحی روزهدار با ارواح مؤمنان، علما و به ویژه ملائکه برقرار شود، گفت: از برکت ماه رمضان آن است که وجود انسان برای دریافت رحمتهای الهی آماده میشود که بزرگترین رحمت ارتباط با ملکوت آسمان و زمین است.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که حاجتهای زمینی دارند با ملکوت زمینی رابطه پیدا میکنند، اما زمانی که توجهشان به معارف الهی و ملکوت آسمانی بیشتر شود، با آن ملائکه آسمانی که عاقبت امور همه ما در پایان کار به دست آنها است، ارتباط برقرار میکنند و این امر به جود، مجد، عظمت و کرم خداوند امکانپذیر است.
آیتالله احمدی فقیه یزدی با بیان اینکه ماه رمضان ماه تجربه و تمرین است، ادامه داد: مرحوم آیتالله مطهری به نقل از اقبال لاهوری گفت که هرچیزی تجربه و آزمایش خود را دارد، امور مادی آزمایش دارد و امور معنوی هم آزمایش خود را دارد و برای رسیدن به مسائل معنوی هم تمرین و تجربه ضروری است.
وی تمرین عبادت و اخلاص را از دیگر فواید ماه مبارک رمضان عنوان و اظهار کرد: انسان روزهدار در ماه رمضان خود را با تمرین برای سحرخیزی و عبادت مهیا میکند و آثار این تمرین هم برای ماههای دیگر باقی میماند؛ وقتی انسان با تمرین به آن مقام عالیتر رسید باید در حفظ آن بکوشد.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان اینکه به دست آوردن صبر کریم از دیگر فواید روزهداری است، تصریح کرد: روزهدار با تمرین به سحرخیزی و عبادت خود را برای به دست آوردن صبر کریم مهیا میکند، صبری که نتیجه آن به خدا واگذار میشود، برخلاف صبر لعیم که بنده نتیجه را فوری طلب میکند. /920/ت302/ن