حوزه و دانشگاه به طرح مسأله سبک زندگی اسلامی بپردازند

حجتالاسلام والمسلمین محمود احمدی میانجی، مدیر گروه فلسفه و کلام مؤسسه عالی بنت الهدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره طرح موضوع سبک زندگی از سوی مقام معظم رهبری، گفت: رهبر معظم انقلاب روانشناسی اجتماعی بسیار خوبی انجام داده است و باید گفت که ایشان نیازهای جامعه را مرحله به مرحله میشناسد.
وی گفت: رهبر انقلاب مانند یک پزشک به تشخیص درد پرداخته و مراکز مختلف جامعه را به این سمت سوق داده است.
مدیر گروه علمی فلسفه و کلام مدرسه بنتالهدی بیان داشت: سبک زندگی ما با سبک زندگی غرب بسیار متفاوت است؛ به عنوان مثال در ژاپن زن و مرد یکدیگر را نمیبینند و در آنجا آسایشگاه سالمندان رواج دارد، اما اسلام این را نمیپذیرد.
وی با بیان اینکه سبک زندگی برخاسته از ارزشها و باورها است، خاطرنشان کرد: باور یک انسان غربی سبک زندگی خود را اقتضا میکند و باور ما هم سبک زندگی خود را دارد.
حجتالاسلام والمسلمین احمدی میانجی گفت: متأسفانه ما میخواهیم با ارزشهای اسلامی، سبک زندگی غربی داشته باشیم که این امر ممکن نیست.
وی با بیان اینکه سبک زندگی یک بسته به هم پیوسته است، ادامه داد: درباره سبک زندگی باید نظام جامعی برای تمام مسائل ریخت و در نظر داشت ما نمیتوانیم در این موضوع «نؤمن ببعض و نکفر ببعض» باشیم.
مدرس مؤسسه آموزشهای کاربردی مؤسسه آموزشهای کوتاهمدت اظهار داشت: دستیابی به این نظام جامع نیاز به تلاش بسیاری است؛ حوزهها و دانشگاهها باید از بحث سبک زندگی دینی غافل نشوند.
وی ادامه داد: یکی از ریز موضوعات سبک زندگی تعیین انواع رابطههای مختلف انسان در عالم ماده است و البته در این موضوع باید توجه داشت که زندگی نیز به دو دسته اجتماعی و فردی تقسیم می شود و باید دانست که سبک زندگی یک مجموعه است که قطعات مختلفی دارد.
حجتالاسلام والمسلمین احمدی میانجی با بیان اینکه موضوع سبک زندگی باید دغدغه رسانهها باشد، گفت: رسانههای مختلف باید موضوع سبک زندگی اسلامی را مسأله اول خود بدانند و تا سبک زندگی اسلامی تبدیل به گفتمان نشده و راه حل مطلوبی در این زمینه دست نیافتهاند، به بحث و بررسی درباره این مسأله بپردازند.
وی بیان داشت: در روضهها و منبرها مختلف نیز باید از سبک زندگی اسلامی سخن گفته شود، هنوز موضوع درس خارجی در حوزه درباره سبک زندگی اسلامی برگزار نشده است، و باید پایاننامههای گوناگونی درباره سبک زندگی اسلامی نوشته شود.
مدیر گروه علمی فلسفه و کلام مدرسه بنتالهدی تأکید کرد: پس از تبدیل شدن سبک زندگی اسلامی به مسأله جامعه و فهمیدن اهمیت آن به طور حتم راهکاری برای اجرای این سبک زندگی اندیشیده میشود.
وی با اشاره به اینکه منکر تلاشهای سایر عالمان نیستیم، اظهار داشت: آیتالله جوادی آملی کتابی با نام کلیدهای زندگی نوشته است و این کتاب تا کنون بسیار پرفروش بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین احمدی میانجی با اشاره به اینکه سبک زندگی اسلامی شامل موضوعات بسیار زندگی میشود، خاطرنشان کرد: کارهای انجام شده به صورت جامع و روشمند نیست، در موضوعاتی مانند جایگاه شادی در دین یا موضوعاتی که مربوط به در دست داشتن حکومت اسلامی میشود، نیازهای جدیدی به وجود آمده که باید به آن نیازها توجه کرد./914/ت301/ن