حوزه علمیه منابع غنی معرفتی را برای ارائه در قالبهای هنری استخراج کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست خبری اختتامیه دومین جشنواره بینالمللی قرآنی آیات که عصر دوشنبه شانزدهم بهمن ماه در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اهداف برگزاری این جشنواره را به دو بخش محتوایی و اجرایی تقسیم کرد و ابراز داشت: محتوابخشی، ارتقاء و تعالی سطح هنر اسلامی ایرانی با تکیه بر مفاهیم ناب فطری و بیبدیل قرآن و عترت از جمله اهداف محتوایی جشنواره قرآنی آیات است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه همه انسانها واجد فراگیری مفاهیم قرآنی هستند گفت: بهدلیل اینکه آموزههای قرآنی فطری و انسانی است، ما معتقد به جهانی شدن آن هستیم و همچنین مفاهیم قرآنی فرا مکانی و فرا زمانی است و در هیچ اقلیمی نمیگنجد.
حجتالاسلام محمدی انسان را موضوع هدایت قرآن دانست و تصریح کرد: اگر بتوانیم هنر اسلامی را با مفاهیم قرآنی درآویزیم، آنوقت برای همه انسانها پیامهای کلیدی داریم.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تئاتر ایران را منبع تولید معنویت و نورانیت عنوان کرد و ابراز داشت: سیطره پوچگرایی و عدم هویت یابی انسانی بزرگترین آسیب موجود بر هنر تئاتر جهان است.
دبیرکل جشنوارههای بینالمللی قرآنی آیات با تأکید بر اینکه حوزههای علمیه باید منابع غنی معرفتی را استخراج کنند اظهار داشت: منابع غنی اسلامی باید در اختیار اهالی هنر قرار بگیرد تا آنها را در قالب هنری اجرا کنند زیرا مسأله تبدیل معارف دینی به قالبهای هنری حلقه مفقوده در این زنجیره است که جشنواره قرآنی آیات باید آن را پر کند.
حجتالاسلام محمدی با بیان اینکه ما باید رسالت الهی را به جهان ابلاغ کنیم عنوان داشت: خداوند در قرآن برای بیان معارف بهصورت چیرهدستانه از هنر استفاده کردهاست و قرآنی کردن هنر هنرمندان و هنری کردن دین و دینداران از اهدافی است که ما تعقیب میکنیم.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: اتصال هرچیزی به هنر سبب جاودانه شدن آن میشود و ما تلاش میکنیم آموزههای فاخر، بینظیر و بیبدیل دینی و قرآنی را در قالبهای هنری ارائه کنیم، البته پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این زمینه تلاشهایی انجام گرفته اما به هیچ وجه راضیکننده نیست.
دبیرکل جشنوارههای بینالمللی قرآنی آیات تأمین عدالت فرهنگی ـ هنری در کشور و کشف استعدادهای قرآنی ـ هنری و هدایت آنها به هنر فاخر قرآنی را از جمله اهداف اجرایی جشنواره بینالمللی قرآنی آیات عنوان کرد و گفت: در دهه فجر جشنواره فیلم، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی برگزار میشود که جشنواره قرآنی فجر هم به آن اضافه میشود.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به اینکه قرآن کریم یک تمدن نوین اسلامی را بیان داشته است ابراز داشت: هیمنه قرآن و سیطره شخصیت پیامبراکرم(ص) بزرگترین سرمایههای راهبردی و معنوی اسلام هستند که در هیچ آیین دیگری مشاهده نمیشود.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان داشت: امسال بیستودو جشنواره و سه همایش از جشنوارههای قرآنی آیات را در دستور کار خود داشتیم که شانزده جشنواره تا امروز برگزار شده و باقی آنها هم تا پایان سال برگزار میشود.
دبیرکل جشنوارههای بینالمللی قرآنی آیات همچنین بیان داشت: مراسم اختتامیه جشنوارههای قرآنی آیات روز پنج شنبه نوزدهم بهمن ماه از ساعت 18 با برنامههایی ازجمله سبک نو در تلاوت آغازین قرآن، پخش پیام مراجع عظام تقلید، سخنرانی آیتالله حائری شیرازی، تجلیل از نفرات برتر جشنوارههای استانی آیات و خادمین قرآن در تالار وحدت برگزار میشود.
حجتالاسلام محمدی افزود: تجلیل از نخبگان غیرایرانی فعال در حوزه قرآن و هنر برگزاری نمایشگاه آثار جشنواره در حاشیه مراسم از برنامههای دیگر اختتامیه دومین جشنوارههای قرآنی آیات است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از راهاندازی جلسات مشاعره قرآنی خبر داد و گفت: مشاعرههای قرآنی با همکاری صدا و سیما به چهار زبان فارسی، عربی، کردی و آذری در آینده نزدیک برگزار میشود.
حجتالاسلام محمدی درخواست استانها برای داوری آثار رسیده به جشنواره و استقبال بالا را دلیل تأخیر در برگزاری جشنوارههای استانها عنوان کرد و ابراز داشت: در سومین جشنواره آیات بهصورت وسیعتر مسئله بینالمللی شدن جشنواره را دنبال میکنیم./956/ پ202/ن