۰۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۶
کد خبر: ۱۸۱۷۹۱
حجت الاسلام رفعتی:

مصری‌ها با اتحاد و رهبری واحد می توانند انقلاب خود را از غاصبان پس بگیرند

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم مشکل اصلی مصر را تشتت و عدم رهبری واحد دانست و گفت: آنها می توانند از سرگذشت دیگر انقلاب اسلامی درس بگیرند و توطئه های دشمنان را خنثی کنند.
حجت الاسلام عباس رفعتي

حجت الاسلام عباس رفعتی، رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم در گفت‏وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در تشریح راه حل برون رفت از بحران مصر، اظهار داشت: مصری ها اگر بخواهند انقلاب خود را از دست غاصبان بگیرند و آن را احیا کنند باید با یکدیگر متحد شوند و همچنین رهبری یک نفر را بپذیرند.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه رهبری در انقلاب ها، گفت: رهبری حزبی نمی تواند راه به جایی ببرد بلکه باید یک نفر باشد که برای همه گروه ها و طیف ها پدری کند و جلوی تندروی ها را بگیرد.

مشاور عالی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان این که مصری ها برای رسیدن به پیروزی باید از سرگذشت دیگر انقلاب ها درس بگیرند و از این طریق توطئه های دشمنان را پیش بینی و خنثی کنند، ابراز داشت: مهم ترین انقلابی که در طول قرن اخیر اتفاق افتاده، انقلاب شکوه مند اسلامی ما است؛ ایران توانسته همه موانع و توطئه ها را از جمله جنگ تحمیلی را پشت سر بگذارد بنابراین می تواند الگوی مناسبی برای انقلاب مصر باشد.

مسؤول مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری، گفت: اوایلی که انقلاب مصر در حال شکل گیری بود و مرسی به عنوان رییس جمهور انتخاب نشده بود، در جلسه ای که رهبران انقلابی به قم آمده بودند این موضوع را با آنها مطرح کردیم و گفتیم که دشمنان انقلاب ما تلاش کردند که از طریق ارتش کودتا کنند اما با عنایت خداوند و با هوشیاری امام(ره) و نیروهای انقلابی این توطئه خنثی شد.

حجت الاسلام رفعتی با بیان این که مصری ها می توانستند از حوادث ترکیه نیز درس بگیرند، یادآور شد: آمریکایی ها توانستند از طریق ارتش ترکیه دولت را از قدرت خلع کند و قدرت دست ارتش افتاد؛ حزب دیگری که پان ترکیسم بوده و ارتباط خوبی با سلفی ها و صهیونیست ها دارد را به نام اسلام گرایی روی کار آورد.

وی ادامه داد: آنها توانستند مسلمانان را متقاعد کنند که اردوغان اسلام خواه و انقلابی است؛ اگر انقلابیون مصر از این حوادث عبرت می گرفتند امروز دچار این آسیب نمی شدند.

رییس مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی حوزه علمیه قم تفرقه و تشتت نیروهای انقلابی مصر را یکی دیگر از عوامل سقوط انقلاب مصر و سرکوب آنها از سوی ارتش دانست و گفت: نداشتن رهبری واحد و مورد وفاق همه به این دلیل است که طیف های مختلفی در مصر وجود دارد؛ آمریکا و صهیونیست ها از این تفرقه سوء استفاده و نقشه خود را عملی کردند.

مشاور عالی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور اضافه کرد: درست است که اکثریت مصری ها سنی هستند اما برخی هم مسیحی، لیبرال و سکولار هستند؛ در میان سنی های نیز اختلاف وجود دارد، برخی سلفی هستند که با تندروی و تاخت و تازی که در دستگاه دولت داشتند موجب شدند نیروهای مسلمان معتدل از حمایت مرسی فاصله بگیرند./928/ت302/ج

 

ارسال نظرات