۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۶
کد خبر: ۱۹۷۸۰۸
استاد حوزه بابل:

روحانیت الگوی سبک زندگی اسلامی در جامعه دینی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه بابل، طلاب و روحانیان را الگوی سبک زندگی اسلامی در جامعه دینی دانست و گفت: روحانیت به عنوان پرچم داران انقلاب اسلامی و شخصیت های اثرگذار انقلاب، به عنوان نمادی از سبک زندگی اسلامی در جامعه مورد توجه عموم جامعه هستند.
حجت الاسلام تقي پور، استاد حوزه علميه بابل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام حسین تقی پور، استاد حوزه علمیه بابل، بعد از ظهر امروز در ادامه مباحث سبک زندگی در مسجد جامع بیل گتاب به موضوع سبک زندگی مدیران در جامعه اسلامی پرداخت و تصریح کرد: نگرانی شدید امام خمینی(ره) از عدم تحقق سبک زندگی اسلامی پس از پیروزی انقلاب بود، چون این مسأله در حقیقت نگرانی از اضمحلال حیثیت اسلام در انقلاب بود.

 

وی ادامه داد: این نگرانی پس از گذشت حدود پنج ماه از پیروزی انقلاب، در کلام امام راحل با عبارت دو کارکرد کاملاً متضاد نظام اسلامی آبرو سازی و فرصت، و آبرو سوزی و تهدید خود را نشان داد.

 

امام جمعه گتاب با اشاره به جنبه تقدس عنوان اسلامی بر نظام سیاسی ایران خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی ایران، انقلابی با انگیزه‌های اسلامی و با شعارهای اسلامی بود که اطاعت آن جنبه دینی داشت و تخلف، معصیت تلقی می‌شدو مؤمنان از آن پرهیز می‌کردند.

 

حجت الاسلام تقی پور خاطرنشان کرد: در اولیل انقلاب همکاری با دولت، با انگیزه الهی انجام و دفاع از نظام و جانفشانی در برابر تهاجم دشمن، انجام تکلیف شرعی بود و این امور نظام را مستحکم و هم به اتکای مشارکت مردم دیندار، تدبیر امور را تسهیل می کرد.

 

وی یکی از تهدیدهای نظام اسلامی را ضعف کارگزاران آن برشمرد و گفت: پیامد انتساب به اسلام این است که اگر در صورت بروز سستی در اداره کشور به پای اسلام گذاشته می‌شود و به جای اینکه ضعف ها به اشخاص و نهادها نسبت داده شود، به نام اسلام تمام می‌ شود.

 

این استاد حوزه های علمیه شخص گرایی را به جای شخصیت گرایی یکی از آفت ها عنوان و تصریح کرد: گاه یک شخص و یا یک نهاد و مجموعه، تجسم عینی اسلام شناخته می‌شود و گاه از سوی دشمنان و معاندان و در جهت تخریب بنیه دینی مردم انجام می‌گیرد، اما در ذهنیت مردم، تأثیر واقعی می‌گذارد، زیرا برخی امور که به نام دین صورت می‌گیرد که چهره‌های دینی در انجام آن دخالت دارند.

 

وی انتساب عملکرد های افراد منسوب به دین را مسبوق به سابقه بیان کرد و ادامه داد: حضرت امام خمینی(ره) با انتقاد از عملکرد روحانیان مسیحی، آن را خطری برای دین مسیحی دانستند و فرمودند که مسیحیت را دریابید و نگذارید روحانیت مسیح در نظر مردم، یک روحانیتی طرفدار ظالم باشد.

 

حجت الاسلام تقی پور درباره هشدارهای امام راحل درباره ضربه به حیثت اسلام، بیان داشت: با تغییر رژیم شاهنشاهی و تأسیس نظام اسلامی همه رخدادها اسلامی شناخته می شود، و خواسته یا ناخواسته، در داوری ها، پای اسلام به میان می‌آمد. شجاعت بزرگ امام راح این بود که به این معادله اذعان داشت و آن را به صراحت بیان می‌کرد.

 

وی توجه کارگزاران نظام اسلامی به خصوص روحانیت را در اعمال سبک زندگی مبتنی بر اسلام مورد تاکید قرار دارد و گفت: امام راحل در هشداری صریح در خصوص رفتار روحانیت در جامعه اسلامی فرمودند که به همه روحانیت سراسر کشور اعلام خطر می کنم که اگر چنانچه در بین شما کسی است که برخلاف موازین اسلام عمل می کند او را نهی کنید و اگر نپذیرفت از جرگه روحانیت اخراج کنید اگر این کار را نکنید، صورت روحانیت این را مشوه می کنند و با مشوه کردن صورت روحانیت که عز اسلام است، اسلام به انزوا خواهد کشید.

 

امام جمعه گتاب هر کاری که از سوی هر مسؤولی در سراسر کشور در نظام جمهوری اسلامی انجام شود را در دید مردم به کلیت نظام مربوط دانست و تصریح کرد: هر کس در حال حاضر به نام اسلام مشغول یک کاری است، چنان چه یک خطایی یا عمدی واقع شود پای اسلام حساب می‌شود.

 

وی ادامه داد: از دیدگاه امام خمینی(ره) حکم ناعادلانه قاضی، تنها ظلم به یک شخص نیست، بلکه علاوه بر آن، ظلم به اسلام است و به همین دلیل قاضی امروز مسؤول حیثیت اسلام است.

 

حجت الاسلام تقی پور در ادامه مباحث به مسأله جایگزینی معیارهای عینی اشاره کرد و افزود: امروز زمان نشان دادن تفوق عینی و کارآمدی نظام اسلامی است و هیچ گونه عملی که منجر به تضعیف نظام اسلامی شود قابل قبول نیست.

 

وی ادامه داد: امروز قضیه اسلام است، در یک وقت حساسی واقع هستیم که اسلام را به آن طوری که هست در این مملکت پیاده کنیم تا همه بدانند اسلام و سبک زندگی اسلامی و مدینه فاضله اسلامی چه چیزی است.

 

حجت الاسلام تقی پور به طرح پرسشی با این عنوان که چگونه می‌توان در عین حضور در عرصه‌های اجتماعی، این دغدغه را به شکل معقول و منطقی کاهش داد پرداخت و در پاسخ به این سؤال گفت: حس مسؤولیت پذیری همه اقشار در برابر زندگی اجتماعی باید در جامعه تببین تا همگان در برابر مشکلات و رفع آن دغدغه پیدا کنند./950/پ203/س

ارسال نظرات