گزارشی از دومین روز سفر استانی رییس جمهور به دیار هامون/ هیچ کس نباید از نام سیستان و بلوچستان استفاده سیاسی کند
به گزارش خبرگزاری رسا، رییس جمهوری صبح امروز (چهارشنبه) در دومین روز سفر استانی خود در سیستان و بلوچستان و در اجتماع مردم شهرستان زابل با بیان اینکه تمام مردم این استان اعم از سیستانی و بلوچ، شیعه و سنی و دیگر طوایف با هم برادرند اظهار داشت: همه زیر پرچم واحد ایران و اسلام با اخوت و مهربانی و یکپارچگی زندگی میکنند.
متن کامل سخنان حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین
مردم عزیز، قهرمان، مرزدار، بزرگوار و فهیم زابل، مردم شریف و قهرمان استان سیستان و بلوچستان،خدا را شاکرم که این توفیق را به من و هیات همراه داد که امروز در محضر شما قهرمانان و بزرگمردان و زنان در سرزمین اسطوره ها باشیم.
برای اینکه استان سیستان و بلوچستان در مسیر توسعه قرار بگیرد و معضلات و مشکلات مردم، بیکاریها و عدم اشتغال ها حل و فصل شود، اولین قدم آن است که همه مردم استان، وحدت، انسجام و یکپارچگی و برادری و اخوت اسلامی را بیش از پیش مستحکم کنند.
نام سیستانی، بلوچی یا زابلی نباید دستمایه فعالیتهای حزبی قرار گیرد
تمام مردم این استان، اعم از سیستانی یا بلوچ، شیعه یا سنی، همه با هم برادرند و باید زیر پرچم واحد اسلام و ایران با اخوت و برادری و مهربانی و یکپارچگی زندگی کنند. این دستور خداوند، قرآن مجید، پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بر همه ماست که نگاه ما به هم نگاه برادرانه و مهربانانه باشد و این رمز توسعه، موفقیت و پیروزی مردم و امنیت آنان است.
امنیت استان سیستان و بلوچستان دومین پایه در کنار انسجام و وحدت برای توسعه و پیشرفت این استان است. امنیت استان هم باید به دست شما مردم و به دست همه طوایف، قبایل، مرزداران و همه آنهایی که عشق وطن و اسلام و قرآن در دل آنها زنده است حفظ و پایدار بماند.
نیروهای مسلح، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی و بسیج به وظایف خود عمل خواهند کرد. اما باید طوایف ، قبایل و همه مردم این بارسنگین مسئولیت را بر دوش بگیرند.
هیچ کس نباید برای منافع حزبی یا گروهی و تشکلهای خاص از نام سیستانی، بلوچ یا نام زابلی به نفع حزبش استفاده کند.
فعالیتها و رقابت های احزاب و تشکل آزاد است، اما خدای ناکرده کسی از برادری ، اخوت، وحدت و انسجام مردم کم نگذارد یا سوء استفاده نکند. راه برای رقابت باز است. این مردم قرنهاست که با برادری، اخوت و مهربانی در کنار همدیگر زندگی کردهاند. مردم این استان،غیور، هوشمند و با استعداد هستند.
ما در حوزههای علمیه و دانشگاه ها شخصیتهای بزرگ، فهیم، عالم و دانشمند داریم؛ تا جایی که یکی از مراجع بزرگ تقلید شیعه از منطقه سیستان است.
این استعداد، انسجام، برادری و این امنیت ان شاء الله زمینهای خواهد بود برای توسعه این منطقه و کل استان سیستان و بلوچستان. اولین قدمی که این دولت مصمم است آن را انجام دهد مسأله کشاورزی منطقه سیستان است. با اینکه بار سنگینی بر دوش دولت خواهد بود اما این تصمیم را در جمع وزیران در تهران اتخاذ کرده ایم.
دولت مذاکرات موثری برای تامین حقابه ایران از هیرمند با افغانستان داشته است
برای اینکه کشاورزی این منطقه توسعه یابد، مشکل اساسی کمبود آب در استان و در این منطقه است. برای کمبود آب هم چند راه حل بیشتر نداریم.
راه حل اول دیپلماسی آب است؛ یعنی بتوانیم حقابه مردم و آب مورد نیاز این منطقه را طبق قرارداد بین ما و کشور همسایه مان تامین کنیم. در سفر هفتم فروردین امسال به کابل، در جلسه دو جانبه با رییس جمهوری و وزیران افغانستان بحث اصلی ام مسأله آب و رودخانه هیرمند و دریاچه هامون بود.
تمام مقامات افغانی و از جمله رییسجمهوری محترم افغانستان قول دادند که به قرارداد بین ایران و افغانستان نسبت به استفاده از رودخانه هیرمند و حقابه مردم نسبت به دریاچه هامون مقررات بین المللی را مراعات کنند.
به زودی هیاتی از افغانستان به تهران خواهد آمد برای مذاکره و بحث درباره اجرای دقیق قرارداد نسبت به هیرمند و هامون و همچنین هریررود.
این مساله را که در سطح دولت و ملی دنبال می کنیم، در استان، استاندار و فرماندار و همه مقامات مسئول آن را دنبال خواهند کرد و این حق مردم است. آبی که متعلق به این سرزمین است ان شاء الله در این دشت جاری شود.
دومین مساله آن است که به دلیل اوضاع آب و هوایی آب تبخیر می شود.برای رساندن آب به مزارع از طریق خطوط لوله باید اقدام کنیم و برای این کار ان شاء الله 46 هزارهکتار زمین کشاورزی را زیر شبکه آبیاری لوله ای برای استفاده بهرهورانه از آب قرار خواهیم داد.
این طرح، به حول قوه الهی ظرف سه سال آینده اجرا می شود که این پروژه نیازمند 1500 میلیارد تومان است. یعنی هر سال باید 500 میلیارد تومان منابع لازم را در اختیار بگذاریم تا این طرح ظرف 3 سال اجرا و پیاده شود و با اجرای این طرح ، تحولی بزرگ در کشاورزی منطقه به وجود خواهد آمد.البته طرح دیگری هم برای آبیاری تحت فشار برای کل استان مورد نظر است که آن طرح هم ان شاء الله مصوب اجرایی و عملیاتی خواهد شد؛ در این طرح تقریبا حدود صد هزار هکتار از کل استان زیر پوشش قرار خواهد گرفت که این تحول بزرگ در زمینه کشاورزی خواهد بود.
زابل نیز از طرح انتقال گاز به زاهدان و خاش بهرهمند خواهد شد
در زمینه مسأله گاز هم طرح گاز از ایرانشهر به زاهدان و خاش قبلا مورد تصویب قرار گرفته و عملیاتی و اجرایی خواهد شد و ان شاء الله تا پایان سال 94 برای زاهدان و خاش اجرا خواهد شد. البته در این سفر هیات وزیران، مساله زابل را در این طرح اضافه کردیم. لوله گاز از زاهدان به زابل اجرا یی و عملیاتی خواهد شد و امیدوارم همزمان با اجرای لوله گاز در ایرانشهر طرح از زاهدان به زابل را هم اجرا کنیم.
این طرح البته برای اجرای لوله 600 میلیارد تومان هزینه خواهد داشت که دولت ظرف 2 سال آن را تامین خواهد کرد و مردم از نعمت گاز بهره مند خواهند شد.
البته همزمان با اجرای لوله گاز، یک نیروگاه گازی هم در زابل اضافه و اجرا خواهد شد.
همچنین برای این منطقه دو نیروگاه بادی، هریک به قدرت 100 مگاوات از چند ماه دیگر عملیات اجرایی اش شروع خواهد شد.
امیدوارم این طرح هم در دولت یازدهم به بهرهبرداری برسد. البته دولت تسهیلات لازم را در اختیار می گذارد اما بخش خصوصی این طرح را اجرایی و عملیاتی خواهد کرد.
طرحهای دیگری هم برای کل استان وجود دارد؛ از جمله منطقه سیستان، اولاً بازارچههای مرزی ان شاء الله احیاء خواهد شد.در همین سفر، وزیر کشور محترم همراه هیات است و دیروز هم به منطقه میرجاوه رفته بودند و همه مناطقی را که بازارچه مرزیاش تعطیل و نیمه تعطیل بوده ان شاء الله احیاء خواهیم کرد تا تجارت در این استان رونق بگیرد.
مساله بعد، مشکل زیست محیطی و تثبیت شنهای روان در این استان است. برای امسال حدود هزار هکتار را تحت پوشش تثبیت شن قرار خواهیم داد؛ همچنین طرح های مختلفی را که برای بیابان زدایی وجود دارد گسترش خواهیم داد.
بگذارید تصمیمات را بگوییم.ان شاء الله همه این طرحها به توسعه این استان کمک خواهد کرد. این استان باید به استانی تجاری و تزانزیتی تبدیل شود، نه تنها برای ایران و این منطقه، بلکه برای کل منطقه شرق ایران و شمال ایران.
طرح توسعه بندر چابهار برای این منظور است؛ راهآهن چابهار به سمت زاهدان و اتصال آن به شبکه ریلی کشور و در نهایت اتصال راهآهن به افغانستان و تاجیکستان قرقیزستان تا چین.
البته ما از طرف چابهار این کار را آغاز کرده ایم و چینی ها هم از طرفی دارند آغاز می کنند. ان شاء الله در این منطقه شاهد شکوفایی اقتصادی خواهید بود.
تسهیلات ویژه دولت برای سرمایهگذاران در سیستان و بلوچستان
شب گذشته جلسه مفصلی داشتیم با کارآفرینان، سرمایهگذاران و ایرانیان عزیزی که مربوط به استان سیستان و بلوچستان هستند و بسیاری از آنان در کشورهای مختلف زندگی می کنند. درباره طرحهای بسیار مفصلی با آنها صحبت شد و دولت زمینههای لازم را برای سرمایهگذاری آماده میکند.
هر کس که در این استان بخواهد سرمایه گذاری کند، صندوق توسعه با تخفیف 4 درصد وام در اختیار کارآفرین می گذارد. برای تشویق همه کارآفرینان و سرمایهگذاری در این استان، زمان بازپرداخت وام دو سال برای این استان اضافه خواهد شد.
استان شما از لحاظ معادن بسیار غنی است. معادن بسیار ارزشمندی در این استان و مخصوصا در منطقه نوار شرقی استان وجود دارد که دیشب در نمایشگاهی در زاهدان همه اینها نقشههایش، معادنش و نمونههایش به نمایش گذاشته شده بود. ان شاء الله دولت امسال بودجه لازم برای اکتشاف این معادن، را در اختیار خواهد گذاشت. اکنون هشت گروه شروع کرده اند به کار اکتشاف و این گروهها اضافه خواهند شد. امیدوارم تا پایان سال گروههای اکتشاف بتوانند خبرهای خوشی را به مردم این استان عزیز و دلاور بدهند.
دولت به عنوان خدمتگزار مردم و به عنوان مردم شریف و بزرگوار استان سیستان و بلوچستان اولین سفر سال 93 را برای این استان قرار داده است. مطمئنم با وحدت و یکپارچگی و اخوت و دلاوری و استعدادهای درخشانی که در استان وجود دارد، شاهد تحرک بسیار خوب در این استان خواهیم بود. همچنین طرحهای متعددی برای این استان وجود دارد که امشب در شورای اداری همه آن ها مورد بررسی قرارمی گیرد و اعلام خواهد شد.
موضوعی را هم که به عنوان منطقه آزاد اعلام میکنید، ان شاء الله در دستور کار هیات وزیران در تهران قرار خواهیم داد.
بسیار سپاسگزارم از مردم شریف زابل زهک، نیمروز و هامون. برای شما مردم متدین و ولایتمدار، مردم مسلمان و عاشق خاندان رسالت و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) استانی توام با آبادانی در سالهای پیش رو و نشاط و توفیق بیشتر آرزو می کنم،.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.
چابهار تبدیل به مرکزی برای صنعت، پتروشیمی و معدن خواهد شد
رییس جمهوری همچنین بعد از ظهر امروز (چهارشنبه) در اجتماع مردم چابهار گفت: با اتصال چابهار به شبکه سراسری گاز کشور، وضع این شهرستان برای تبدیل شدن به مرکزی صنعتی، پتروشیمی و فولاد و صنایع معدنی دیگر آماده خواهد شد.
متن کامل سخنان حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدالله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله اجمعین
از اینکه مدتی طولانی در هوای گرم و زیر آفتاب با لطف و محبت تان به این خادمتان در اینجا ماندهاید سپاسگزار و متشکرم .گرمای هوا کجا و گرمای محبت شما و لطف شما کجا؟
افتخار دولت یازدهم این است که در اولین سفر در سال 93 چهره شما مردان و زنان با ایمان و قهرمان و دلاور این سرزمین را زیارت کرد.
دولت، استان مرزی و استراتژیک سیستان و بلوچستان را به عنوان قلب ارتباط ایران با دنیای شرق و شمال ایران و مرکزی می داند که مناطق مختلف شرقی و شمالی و حتی جنوبی این منطقه را به بندر مهم چابهار متصل می کند.
اگر مردم مصمم به ایجاد توسعه پایدار باشند، قطعا موفق خواهند بود
البته توسعه در یک استان و منطقه، تنها به مفهوم ایجاد یک کارخانه، مجتمع یا بندر و امکانات اقتصادی نیست؛ توسعه لوازمی دارد و باید آن را همه جانبه ببینیم و اگر همه جانبه نبینیم نمی توانیم شاهد تعالی و سعادت مادی و معنوی باشیم .
اولین قدم توسعه، ایجاد محیط امن در یک منطقه است . امروز در این استان، اراده مصمم همه اقوام، اعم از بلوچ و سیستانی، زن و مرد، همه طوایف و اقوام و شیعه و سنی را کاملا مشاهده می کنم .
اگر شما مردم مصمم به ایجاد توسعه پایدار در این استان باشید، بی تردید موفق خواهید بود؛ همان طور که امروز این توفیق را مشاهده می کنیم. دولت و نیروهای مسلح، اعم از سپاه و ارتش و نیروی انتظامی و بسیج، در کنار شما مردم امنیت این سرزمین را مستحکم و پایدار خواهند کرد. در کنار امنیت، ایجاد رابطه دوستی و محبت، تعاون و همکاری و آنچه ما امروز به عنوان ایثار و تعاون و همبستگی و محبت در این استان و منطقه شاهد آن هستیم وجود دارد.
در کنار امنیت و اراده برای همکاری و تعاون، فرهنگ و توسعه فرهنگی هم که امروز در این استان شاهد آن هستیم اهمیت دارد. دولت و همه مسئولان کمک خواهند کرد تا توسعه فرهنگی روز به روز بیشتر و بیشتر شود.
وضعیت کشور در ارتباط با جهان کاملا با قبل تفاوت کرده است
این استان مرزی است. از جنوب با کشورهای مسلمان حاشیه دریای عمان و خلیج فارس، از شرق با پاکستان و افغانستان و از شمال هم با کشورهای آسیای میانه هم مرز هستیم که ان شاءالله از طریق راه آهن این استان را به مناطق شمالی هم متصل خواهیم کرد.
اراده این دولت و تصمیم آن رابطه بسیار مناسب با همسایگان و رابطه خوب با همه کشورهایی است که به حقوق ملت ایران ، منافع ملی ما و جایگاه بلند ایران و ایرانی احترام می گذارند. قدم اول را برای ارتباط خوب با همسایگانمان و ارتباط متعادل و مناسب با جهان برداشتهایم.
امروز وضعیت ما نسبت به رابطه با جهان با دیروز بسیار متفاوت است. در کنار حفظ عزت و سربلندی ایران عزیز، می خواهیم با همه کشورهای منطقه و جهان که قصد خصومت با ایران عزیز ما را ندارند ارتباط خوب و دوستانه داشته باشیم.
در دنیای امروز هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی یا در سایه انزوا به توسعه مطلوب و رفاه مطلوب ملت خود دست یابد . چابهار نقطه اتصال ایران عزیز با آب های آزاد ، دریای عمان و حتی ساحلی است که این کشور را به اقیانوس متصل می کند.
با اتصال به شبکه گاز سراسری، چابهار تبدیل به مرکزی برای صنعت، پتروشیمی و معدن خواهد شد
برای توسعه این شهرستان مهم و کل استان قدم های لازم را به حول و قوه الهی برخواهیم داشت. بی تردید باید چابهار مرکز صنعتی باشد و در کنار آن مرکز تجاری هم باشد. برای اینکه صنعتی شود، ناچار باید گاز به این منطقه متصل شود. طبق برنامه دولت تدبیر و امید در سال 93 و 94 با تلاش هایی که انجام خواهد گرفت از ایرانشهر گاز به چابهار متصل می شود.
به محض اینکه وضعیت گازرسانی به این منطقه مهیا شود، وضع اینجا برای تبدیل شدن به مرکزی صنعتی، پتروشیمی و فولاد و صنایع معدنی دیگر هم آماده خواهد شد.
امسال بودجه لازم برای اکتشاف معادن منطقه شرق استان سیستان و بلوچستان پیش بینی شده است و انشاءالله با کشف این معادن شاهد توسعه بسیار مناسب در سراسر این استان خواهیم بود.
در زمینه سایر نیازمندی های این منطقه و استان در سال 93 و 94 قدم های جدی برخواهیم داشت، اولا مساله آب به عنوان معضل در سراسر کشور و به ویژه در منطقه سیستان و بلوچستان مطرح است .
در خصوص آب هایی که به عنوان آب های مرزی باید وارد کشور شود، اقدامات حقوقی و سیاسی لازم را انجام داده ایم و خواهیم داد. برای استفاده از آب هیرمند و حقآبه هایی که برای دریاچه هامون و این استان از لحاظ حقوقی مقرر شده است به لحاظ قانونی مسائل را دنبال خواهیم کرد.
ثانیا برای آب هایی که به دریای عمان می ریزد، سدهایی پیش بینی شده است. این سدها را در یک برنامه پنج ساله که ان شاءالله شروع آن سال 93 خواهد بود آغاز خواهیم کرد. همچنین برای گنجایش بیشتر سد پیشین و برای اینکه آب سدهای موجود به مناطق مسکونی متصل شود برنامه های اجرایی وجود دارد.
سیستان و بلوچستان از طریق بندر چابهار به همه مناطق کشور و کشورهای شمالی و شرقی متصل خواهد شد
البته برای مناطق ساحلی که آن را مناطق ساحلی مکران می خوانیم در مجموع قدم های خوبی برداشته و آغاز شده که از منطقه جاسک تا کنارک و چابهار ادامه خواهد داشت. از لحاظ جادهای هم اقداماتی باید انجام بگیرد. در مسیر چابهار تا جاسک در سال 93 و 94 اصلاحات جادهای و توسعه جادهای انجام و مسیر راه آهن که از چابهار به سمت زاهدان شروع و آغاز شده تسریع خواهد شد.
راه آهن می تواند نه تنها منطقه جنوب این استان را به شمال استان متصل کند، بلکه ان شاءالله با اتصالش به راه آهن سراسری و کشورهای شرق افغانستان و شمالی، شاهد تحولی بزرگ در کل منطقه خواهیم بود.
جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، کشورهای آسیای مرکزی و چین، همه اینها در فکر و برنامه برای اتصال راه آهن از بندر چابهار تا کشورهای آسیای مرکزی و قرقیزستان و از آن طریق به چین سهیم هستند.
برای اینکه کشورمان بتواند با مشکلات متعدد اقتصادی مقابله کند و معضلات اشتغال در کشور حل و فصل شود، باید در عرصه های مختلف زمینه اشتغال پایدار را آماده کنیم .
برای اشتغال پایدار باید شغلی ایجاد شود که بتواند مولد باشد؛ از لحاظ اقتصادی دانش بنیان و صادراتی باشد ؛ همان که در اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلی پیش بینی شده است. در همه این زمینه ها قدم های لازم را برخواهیم داشت.
چابهار باید مرکزی صنعتی و تجاری باشد
معضل بیکاری مسئلهای مهم از جمله در استان سیستان و بلوچستان است. در این استان اولا توسعه کشاورزی مد نظر است. در این زمینه بهره ور کردن آب هایی که وجود دارد اهمیت دارد. از همین مقدار آب کمی که در استان وجود دارد استفاده بهینه نمی شود و به دلیل گرمای هوا و تبخیر آب در مسیر، مقدار زیادی از آن هدر می رود و به مزارع نمی رسد. کار بزرگی که انجام خواهد شد، برنامه آبیاری تحت فشار برای کل استان و همچنین آبیاری با بهره وری کامل از طریق لوله در شمال این استان خواهد بود.
46 هزار هکتار زمین برای کشاورزی تحت برنامه ریزی است که برای بهره وری، آب آن را مدنظر قرار خواهیم داد و در سال 93 و 94 این برنامه محقق خواهد شد.
برای مساله گاز ، بهره وری آب، معادن، ایجاد پتروشیمی در ایرانشهر و چابهار و برای تثبیت شن های روان در این استان و اقدامات زیست محیطی برنامه های خوبی داریم که همه این برنامه ها اعلام شده و امروز در شورای اداری استان اعلام خواهد شد و به سمع شما مردم خواهد رسید.
مجموعا برای شهرستان های مختلف این استان 88 برنامه در سال 93 و در 6 ماهه اول سال 94 مد نظر قرار گرفته که همه این برنامه ها امروز در شورای اداری استان اعلام خواهد شد.
ان شاءالله و به حول و قوه الهی برای رفاه مردم عزیز این استان، از جمله منطقه چابهار اقدامات جدی انجام خواهیم داد و شما در سال 93 و 94 شاهد تحول در بخش های مختلف خواهید بود؛ از جمله توسعه گردشگری، مخصوصا در منطقه چابهار.
ظرفیتهای چابهار علاوه بر کمک به توسعه استان، قابلیت کمک به توسعه ملی را نیز دارد
برای توسعه گردشگری نیازمند سرمایه گذاری هستیم و ان شاءالله زمینه های لازم را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی آماده می کنیم. دیشب در زاهدان با حضور کارآفرینانی از کشورهای مختلف و ایرانیان عزیز ، مخصوصا اهالی استان سیستان و بلوچستان که از کشورهای مختلف و از حدود 10 کشور آمده بودند جلسه داشتیم . دولت با آنها مذاکره بسیار خوبی داشت و ان شاءالله زمینه را برای سرمایه گذاری در کل این استان مهیا خواهیم کرد.
یادمان باشد که باید مرزهای ما وجب به وجبش برای ما تبدیل به فرصت شود. ان شاءالله به کمک شما مردم به جای اینکه در مرزهای این استان شاهد قاچاق کالا و مواد مخدر باشیم، شاهد تجارت و توسعه اقتصادی در سراسر مرزهای شرقی و جنوبی باشیم.
استانی که هزار و 200 کیلومتر مرز زمینی و حدود 300 کیلومتر مرز دریایی دارد ، یعنی آمادگی لازم ، ظرفیت و پتانسیل لازم برای توسعه آن و حتی فراهم شدن زمینه توسعه برای کشور و توسعه ملی.
از لحاظ اینکه بتوانیم با یک فرودگاه بین المللی توسعه این منطقه را تضمین کنیم، ان شاءالله در کنارک فرودگاهی که امروز به صورت نظامی است، با مذاکراتی که دولت آغاز کرده، به فرودگاهی بین المللی تبدیل خواهد شد.
این یک پایه اساسی و اصلی برای توسعه این منطقه خواهد بود. ان شاءالله به حول و قوه الهی همه دست به دست هم خواهیم داد.
دولت در خدمت شما خواهد بود و ان شاءالله در ماه های آینده شاهد آغاز توسعه بیشتر در سراسر این استان عزیز برای مردم خونگرم استان خواهیم بود .
والسلام علکیم و رحمه الله و برکاته.
بازدید رییس جمهوری از طرح توسعه جامع بندر شهید بهشتی
رییس جمهوری همچنین عصر چهارشنبه با حضور در بندر شهید بهشتی چابهار، از طرح توسعه جامع این بندر بازدید کرد و با توضیحات وزیر راه و شهرسازی و دیگر مسئولان در جریان جزئیات و روند اجرای این طرح قرار گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این بازدید از تأسیسات و تجهیزات این بندر و اقدامات صورت گرفته برای تکمیل طرح جامع توسعه بندر شهید بهشتی دیدن کرد.
توسعه امنیت ملی و منطقه ای ، توسعه فرهنگ کار و اشتغال مولد، توسعه تجارت آزاد و تحکیم روابط خارجی ، توسعه اقتصاد پویا و ریشه کنی مشاغل کاذب و توسعه عدالت اجتماعی و جلوگیری از مهاجرت از جمله اهداف طرح توسعه جامع بندر شهید بهشتی چابهار است.
مکان یابی و ایجاد زیستگاه جدید مرجانی با جابجایی 32 هزار کلونی مرجانی ، بیش از 5 میلیون متر مکعب لایروبی زیر اسکله های کانتینری. عمومی و ثبت رکورد 35 هزار متر مکعب لایروبی در روز و توسعه ناوگان استراتژیک لایروبی کشور از جمله اقدامات انجام شده در فاز یکم طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار است.
ظرفیت فاز یکم طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به عنوان دروازه توسعه محور شرق کشور پس از اجرای 2 پست اسکله کانتینری و 3 پست اسکله چند منظوره ، ظرفیت این بندر را به 6 میلیون تن در سال خواهد رساند.
انجام عملیات لایروبی به میزان 5 میلیون و 200 هزار مترمکعب، استحصال اراضی حوضچه بندر به میزان 40 هکتار، ساخت اسکله به طول 800 متر، حدود 4150 متر دایک حفاظت ساحل، انجام عملیات بهسازی خاک به میزان 1119 هکتار، تطویل موج شکن موجود بندر به طول1470 متر، احداث ترمینال کانتینری با دو پست پهلوگیر به طول 600 متر و احداث ترمینال چندمنظوره با سه پست پهلوگیر به طول 600 متر از جمله بخشهای مهم عملیات اجرایی طرح توسعه جامع بندر شهید بهشتی است.
همچنین در جریان این بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت توضیحاتی در خصوص طرح جامع شهرک پتروشیمی مکران به رییس جمهوری ارائه کرد.