۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۵
کد خبر: ۲۰۳۷۱۷
رییس جمهور در افتتاحیه نمایشگاه بین المللی کتاب:

در پی سانسور دولتی نیستیم/ از همه می خواهم با شناسنامه حرف بزنند

خبرگزاری رسا ـ رییس جمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تاکید کرد: ما از همه می خواهیم تا با شناسنامه سخن گفته و با نام جناح خود حرف بزنند و هرگز سخن خود را با نام ملت ایران بیان نکنند. چرا که ملت در عصر حاضر بدنبال آرامش، اعتدال، پیشرفت و اخلاق است.
سخنراني روحاني در افتتاحيه نمايشگاه کتاب تهران

به گزارش خبرگزاری رسا، رییس‌جمهوری ظهر امروز (سه شنبه )در مراسم افتتاحیه بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، با انتقاد از جایگزین شدن تهمت و تخریب به جای نقد سازنده، گفت: دولت هرگز در پی سانسور دولتی نبوده نقد را حق همه گروهها و صاحبان اندیشه می داند.



حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این مراسم با تجلیل از اصحاب فرهنگ و کسانی که در برگزاری این نمایشگاه تلاش کرده اند گفت: کتاب با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما عجین بوده و ارتباط مسلمانان با دیگر ادیان آسمانی و پیروان مکاتب توحیدی به واسطه کتاب آسمانی است.


رییس جمهوری کتاب را به معنای ظهور و بروز خرد و اندیشه انسان برشمرد و تصریح کرد: به همان اندازه که اندیشه و خرد محترم است کتاب، نویسنده ، نشر دهنده و خواننده آن هم دارای حرمت و احترام است.


دکتر روحانی با تاکید بر اینکه باید در قانون و مقررات و حمایت های خود در راستای امنیت حقوقی ، اجتماعی و فرهنگی تلاش کنیم تا حرمت اهل قلم حفظ شود، خاطر نشان کرد: گسترش خلق کتاب و فرهنگ کتابخوانی در کشور ضروری است چرا که کتاب ما را با فکر ، راه و روش مردم دیگر کشورها آشنا ساخته و در حقیقت حلقه اتصال همه انسانها است.


رییس جمهوری با بیان اینکه کتاب همانند فرهنگ و دین، مرز نمی شناسد و ارزشی فرای همه مرزهای سیاسی و جغرافیایی دارد، افزود: اگر می خواهیم کتاب جایگاه اصلی خود را بیابد باید برای ناشر و عرضه کننده کتاب امنیت و آزادی را تضمین کنیم چرا که بدون آزادی فکر، خرد و اندیشه واقعی انسان فرصت تجلی پیدا نخواهد کرد.


دکتر روحانی با تاکید بر اینکه اگر کتاب می خواهد جامعه ما را در مسیر پیشرفت و تعالی قرار دهد باید همراه با نقد باشد، گفت: اندیشه و نقد مکمل یکدیگر هستند و هیچ اندیشه ای بدون نقادی به کمال نرسیده و هیچ نقدی نیز نمی تواند بدون اندیشه دارای فایده باشد.


رییس جمهوری با اشاره به اینکه باید زمینه را برای نوشتن آسان و بدون دغدغه کتاب فراهم کنیم و بگذاریم آنچه در دل و اندیشه وجود دارد بر روی صفحه کاغذ خود نمایی کند افزود: دولت در پی سانسور دولتی نبوده و نقد را متعلق به همه گروه ها می داند. اما آنچه پسندیده نیست آن است که با هزینه بیت المال و در برابر دولتی که منتخب مردم بوده و با رای اکثریت مردم شروع به کار کرده به جای نقد، شیوه تخریب را پیش بگیریم.


دکتر روحانی ادامه داد: ما از همه می خواهیم تا با شناسنامه سخن گفته و با نام جناح خود حرف بزنند و هرگز سخن خود را با نام ملت ایران بیان نکنند. چرا که راه ملت ایران روشن بوده و در عصر حاضر بدنبال آرامش، اعتدال، پیشرفت و اخلاق است.


رییس جمهوری ادامه داد: اگر عده ای می خواهند ذهن ملت را از تعالی اخلاقی بازداشته و با تهمت و دروغ به تخریب بپردازند، به یاد داشته باشند که امسال سال فرهنگ است و نباید مردم را به رویدادهای تخیلی که از اذهان کوچک برمی خیزد مشغول کرد.


دکتر روحانی با تاکید بر اینکه باید در کنار اقتصاد مقاومتی بدنبال فرهنگ مقاومتی نیز باشیم، تصریح کرد: فرهنگ مقاومتی ملت را در برابر دیگر فرهنگ ها و موج های انحرافی مقاوم می کند .


رییس جمهوری با اشاره به اینکه امروز در کشور نیاز به فرهنگ دانش بنیان داریم، گفت: فرهنگ ما در کنار دینی قرار دارد که اساس آن مبتنی بر تفکر و تعقل بوده و از دیر باز یکتاپرستی ، شعور و ادبیات در آن حضور داشته است.


دکتر روحانی افزود: البته جامعه و اعتقادات ما چارچوبی را برای همه نویسندگان و مولدان فرهنگ پیش رو می گذارد که آن چارچوب مصلحت، منافع ملی، احترام به فرهنگ، دین، عقاید مردم، اسرار کشور و تمامیت ارضی و وحدت ملی است.


رییس جمهوری با بیان اینکه ملت ایران هرگز به کسانی که بخواهند در جامعه تفرقه ایجاد کنند و بین اقوام، طوایف و مذاهب شکاف و فاصله بیفکنند اجازه فعالیت نمی دهند، اظهار داشت: اگر امروز بدنبال فرهنگ، اقتصاد مقاومتی و تعالی کشور هستیم راهی جز اعتدال ، وحدت، همراهی، همبستگی و همزیستی مسالمت آمیز نداریم و نباید اجازه دهیم عده ای بخواهند تفرقه ایجاد کرده و شرایط امروز منطقه ای و بین المللی کشور که برای تعامل با جهان از گذشته فراهم تر است را بر هم بزنند.


دکتر روحانی نمایشگاه کتاب را محلی برای تعامل سازنده با جهان، دیپلماسی عمومی و تلاقی فرهنگ ها و اندیشه های گوناگون دانست و افزود: نمایشگاه کتاب تنها محل فروش کتاب نبوده بلکه جولانگاه فرهنگ و جایگاه ظهور و بروز عقلانیت و اندیشه است.


رییس جمهوری خاطر نشان کرد: ما باید زمینه را برای فعالیت متولیان فرهنگ آماده کرده و مشکلات را از پیش پای نشر کتاب برداشته و فضا را برای همه کسانی که در این راستا تلاش می کنند آماده کنیم.


دکتر روحانی با بیان اینکه بهترین ممیزان کتاب وجدان و افکار عمومی جامعه هستند، خاطر نشان کرد: باید اجازه دهیم که صاحبان صلاحیت بهترین شیوه ها را برای اداره کشور برگزینند چرا که دولت معتقد است دخالت خود را در امور کاهش داده و کار را به صاحبان آن بسپارد.


رییس جمهوری با تاکید بر اینکه همه نیازمند ارشاد و هدایت صاحبان فرهنگ هستیم و آنان نیازی به ارشاد و گشت ارشاد ندارند، گفت: صاحبان فرهنگ به واسطه فکر و اندیشه خود می توانند هدایتگر جامعه باشند.


پیش از سخنان رییس جمهور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از روند برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و برنامه ریزی های این وزارتخانه در راستای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشور ارائه کرد. /924/د102/ج

ارسال نظرات