۲۷ تير ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۰
کد خبر: ۲۱۳۵۵۷
آیت الله نوری همدانی:

باید فرهنگ جهاد و شهادت را در جامعه حفظ و تقویت کنیم

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله نوری همدانی با تأکید بر مطالعه نهج البلاغه و تاریخ زندگی حضرت علی(ع) گفت: شبی که ایشان را غسل میدادند در جسم شریفش جای هزار زخم شمشیر و نیزه وجود داشت و این مدال و افتخار جهاد در راه خدا بود که با تأسی به ایشان و برای پیروزی بر دشمنان اسلام باید فرهنگ جهاد را پررنگ تر از قبل محافظت کنیم.
پشت صحنه ضبط برنامه ماه مبارک رمضان آيت الله نوري همداني پشت صحنه ضبط برنامه ماه مبارک رمضان آيت الله نوري همداني پشت صحنه ضبط برنامه ماه مبارک رمضان آيت الله نوري همداني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‏الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در بیستمین برنامه از سلسله برنامه‏های چشمه معرفت که از شبکه اول سیما پخش شد، با تأکید بر مطالعه نهج البلاغه و تاریخ زندگی حضرت علی(ع) اظهار داشت: تاریخ زندگی امیرمؤمنان علی(ع) دارای ویژگی­ فراوان و افتخارات بی­نظیری است، کسی که در خانه خدا متولد شد و در کنار پیامبراکرم(ص) برای تأسیس اسلام گام برداشت.

حضرت آیت الله نوری همدانی اثر زخم نیزه و شمشیر در بدن حضرت­علی(ع) را گواه جهاد در راه خدا دانست و ابرازداشت: شیخ مفید درباره جهادهای بسیار حضرت در راه خدا می­فرماید: شبی که ایشان را غسل می­دادند در جسم شریفش جای هزار زخم شمشیر و نیزه پیدا بود و این درجه، مدال­ و افتخار جهاد در راه خدا است.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به حضور فداکارانه و شجاعانه حضرت در جنگ­ها گفت: ایشان در جریان­های مختلف در کنار پیامبراکرم(ص) حضور داشت و همیشه برای دفاع از رسول خدا و جهاد در راه اسلام آماده بود.

حضرت آیت الله نوری همدانی به تاریخ پرافتخار امیرمؤمنان(ع) از نظر جهاد اشاره و تصریح­کرد: در سن بیست و سه سالگی هنگامی که کفار قریش چهل نفر را برای کشتن رسول خدا(ص) درنظر گرفته بودند حضرت علی(ع) در رختخواب به جای پیامبر(ص) می­خوابد و با حرکت جهادگونه مکر آنان را منجر به شکست می­کند.

وی جنگ بدر را نخستین رویارویی منسجم کفار و مسلمانان عنوان کرد و افزود: امیرمؤمنان علی(ع) در سن بیست و چهار سالگی در این جهاد شرکت کردند و با کشتن سی و شش نفر از کفار پیروزی را برای جبهه اسلام رقم زدند.

حضرت آیت الله نوری همدانی بیست و پنج سالگی حضرت را مقارن با جنگ احد برشمرد و بیان­داشت: با کشتن هفت علمدار مشرک و فداکاری بسیار حضرت علی(ع) در این جنگ در حفاظت از جان پیامبراکرم(ص)  جبرئیل از آسمان جمله­ مشهور «لافتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار» را در وصف ایشان آورد که جوانمردی مانند علی(ع) وجود ندارد و شمشیری که منحصر در خدمت اسلام است ذوالفقار نام دارد.

این مرجع تقلید شیعه با بیان این که در جنگ احزاب 10 هزار از مشرکین برای جنگ با مسلمانان متحد شدند و تمام کفر در مقابل اسلام قرار گرفته بود گفت: مسلمانان برای دفاع در اطراف مدینه خندق حفر نمودند و بعد از ردشدن عمربن عبدود، پهلوان عرب؛ کسی جرأت روبروشدن با او را نداشت و بعد از سه مرتبه دستور جهاد پیامبراکرم(ص)  تنها کسی که با او مقابله کرد حضرت علی(ع) بود.

حضرت آیت الله نوری همدانی جهاد حضرت علی(ع) را در نجات اسلام مهم خواند و اضافه­کرد: بعد از اینکه امیرمؤمنان(ع) شر عمربن عبدود را از مسلمانان دفع کرد پیامبراکرم(ص) فرمودند: «ضربه علی یوم الخندق افضل من عباده ثقلین» ضربت علی(ع) در این روز حساس، اسلام را سربلند و سرافراز کرد، کفر را سرنگون ساخت و این عمل و جهاد در راه خدا از عبادت انس و جن تا روز قیامت برتر و بالاتر است.

وی جنگ خیبر را از افتخارات حضرت علی(ع) برشمرد و تأکیدکرد: وقتی لشکر اسلام در چندین حمله ناموفق بود و کاری را از پیش نبرد پیامبراکرم(ص) فرمودند: «فردا پرچم اسلام را به کسی خواهم داد که او خدا و پیامبرش را دوست دارد، خدا وپیامبرش هم او را دوست دارند» و اغلب مسلمانان مشتاق این افتخار بودند که در این جنگ پیامبراکرم(ص) پرچم را به دست امیرمؤمنان علی(ع) دادند که 29 سال سن داشت و در این جنگ هم پیروزی و افتخار را نصیب مسلمانان کرد.

حضرت آیت الله نوری همدانی به جنگ حنین اشاره کرد و یادآورشد: حضرت­علی(ع) در سن 39 سالگی در این جنگ شرکت کرد و با چهل نفر از دشمنان که سدی در مقابل اسلام بودند مقابله کرد و این مختصری از افتخارات حضرت در کنار رسول خدا(ص) است.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم آرزوی امیرمؤمنان علی(ع) را شهادت دانست و گفت: شب نوزده ماه مبارک رمضان منتظر وصال الی­الله است، به آسمان می­نگرد، نماز می­خواند و می­فرماید: این شبی است که به من وعده داده شده است.

حضرت آیت الله نوری همدانی در پایان فرهنگ جهاد و شهادت را مرهون ائمه اطهار(ع) عنوان­کرد و خاطرنشان­کرد: اگر در ایران اسلامی این فرهنگ باقی است و میلیون­ها نفر به جهاد و شهادت اشتیاق دارند به خاطر تأسی به اهل بیت(ع) و امیرمؤمنان(ع) است که باید فرهنگ جهاد را پررنگ­تر از قبل محافظت کنیم./908/پ202/ج

ارسال نظرات