انتساب قدیمیترین قرآن کشف شده در آلمان به امام علی
به گزارش خبرگزاری رسا، پژوهشگران دانشگاه توبینگن آلمان بهتازگی از در اختیار داشتن نسخهای بسیار قدیمی از قرآن کریم به خط کوفی خبر دادهاند که ممکن است قدیمیترین نسخه قرآن جهان باشد. پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که این نسخه 20 تا 40 سال بعد از وفات حضرت محمد(ص) نگاشته شده است.
پژوهشگران آلمانی با توجه به اینکه این قرآن به «خط کوفی» منسوب به حضرت امام علی(ع) نوشته شده، حدس میزنند که این نسخه توسط ایشان نگاشته شده که در سال 656 میلادی خلیفه مسلمانان شد و مرکز حکومت اسلامی را به شهر کوفه تغییر داد.
به گفته نشریه تاریخ قرون وسطی، این نسخه خطی قرآن با احتمال آماری 95.4 درصد، متعلق به سالهای 649 تا 675 میلادی است. با توجه به تاریخ نگارش این نسخه قدیمی قرآن کریم و این واقعیت که حضرت(ع) یکی از معدود مسلمانانی بود که در آن زمان سواد خواندن و نوشتن داشت، احتمال اینکه این نسخه قرآن توسط ایشان نگاشته شده باشد را بسیار بالا میبرد.
این نظریه با این واقعیت تقویت میشود که از میان رهبران مسلمان صدر اسلام، حضرت علی(ع) تنها کسی بودند که قرآن را به صورت کامل حفظ کرده بودند و اولین «حافظ» قرآن شدند.
به گفته پژوهشگران آلمانی این نسخه قرآن که بر روی پوست مرغوبی نوشته شده، بعد از 1339 سال همچنان به خوبی حفظ شده که نشان میدهد این نسخه احتمالاً برای اهداف رسمی در ارتباط با حکومت اسلامی امام علی[ع] نگاشته شده باشد.
این نسخه که بخشی از قرآن را شامل میشود، از آیه 37 سوره اسری تا آیه 57 سوره یاسین را در بر میگیرد./982/د102/ک
منبع: ایکنا