ضرورت تحول در نظام آموزشی حوزه و دانشگاه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدحسن زمانی معاون بین الملل حوزه های علمیه سراسر کشور چهار شنبه شب در نخستین جلسه هم اندیشی مدیران مراکز و حوزه های علمیه سراسر کشور با رویکرد «نقش روحانیت در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت» که در سالن همایش مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد به بیان دیدگاه های خود در زمینه الگوی پیشرفت پرداخت.
وی با اشاره به بایسته های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: اصل نخست تعمیق باورهای دینی و فرهنگ سازی فضائل اخلاقی و نهادینه سازی ارزش های اسلامی است، بخشی از جامعه این باور را دارند، اما در برخی از مراکز مانند دانشگاه ها شاهد خلأ در باورهای دینی هستیم.
حجت الاسلام زمانی با بیان این که در تاریخ انقلاب برای مسأله حجاب، اهمیت نماز و امنیت مالی جامعه کارهای بسیاری صورت گرفت، اما فایده بسیار کمی داشت افزود: در کشور مصر که حکومتی غیر اسلامی بود، از جمهوری اسلامی ایران موفق تر بودند، 90 درصد مردم مصر دارای حجاب شرعی و 98 درصد مردم ملتزم به نماز بودند.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد راهکارها برای توسعه اخلاق اسلامی در جامعه و استفاده از تجربه دیگر کشورها اشاره کرد و اظهار داشت: اصل دوم در الگوی پیشرفت نظام سازی مجموعه معارف اسلامی و استخراج نظام های معرفتی از قرآن و حدیث است، از کتاب های دینی باید یک نظام منسجم اقتصادی به جهانیان ارائه شود.
معاون بین الملل حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان این که اسلامی سازی علوم انسانی نیازمند پیوند عمیق حوزه و دانشگاه است ادامه داد: تأسیس دانش های میان رشته ای علوم قرآنی می تواند حوزه و دانشگاه را در اسلامی سازی علوم انسانی یاری کند.
وی تحول در نظام آموزشی حوزه و دانشگاه را ضروری دانست و ابراز داشت: نظام آموزشی حوزه باید به روز شود، حوزه علمیه باید در کوتاه ترین زمان فارغ التحصیلانی داشته باشد که معضلات جامعه و جهان را حل کنند، اما امروزه بیشترین مدت تحصیل با کمترین نتیجه را داریم، وضعیت تحصیل دانشجویان نیز مطلوب نبوده و آرمان های اسلامی را تحقق نمی بخشد.
حجت الاسلام زمانی با اشاره به نهضت نرم افزاری و استخراج آموزه های سازنده تمدن اسلامی از درون معارف دینی خاطرنشان کرد: کاخ تمدن اسلامی با استفاده از قرآن و احادیث در ایران و جهان باید باز آفرینی شود، متأسفانه این آموزه ها هنوز استخراج نشده است.
وی به حضور بین المللی حوزویان در گفتمان علمی با تمدن های جهان اشاره کرد و یادآور شد: باید برای عرضه داشته های خود، وارد در عرصه جهانی شویم، برای حضور در عرصه بین الملل، باید آشنایی با دستاوردهای نوین دیگر ملت ها، نقد وبررسی عالمانه، تسلط بر زبان های بین المللی و تبدیل معارف اسلامی به ادبیاتی قابل فهم برای جهان را مورد توجه قرار داد./1323/پ202/ف