۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۵
کد خبر: ۲۵۰۱۰۰
خطیب حوزوی تبیین کرد؛

مجاهدت‌های حضرت فاطمه در دفاع از مقام ولایت

خبرگزاری رسا ـ یکی از خطبای حوزوی به بیان مجاهدت‌های حضرت زهرا(س) در دفاع از حق امام علی(ع) و ولایت پرداخت و حضور دختر رسول خدا(ص) پشت در منزل هنگام هجوم غاصبان خلافت، اقدام برای بازپس‌گیری فدک، گریه‌های طولانی و وصیت به دفن پنهانی را از جمله این مجاهدت‌ها عنوان کرد.
يا فاطمة الزهرا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام مهدی صبوحی، خطیب حوزوی در مراسم عزاداری حضرت فاطمه زهرا(س) که عصر امروز در دفتر مرکزی خبرگزاری رسا برگزار شد، به بیان مظلومیت حضرت امیرمؤمنان امام علی(ع) و فعالیت‌های حضرت زهرا(ع) در دفاع از ایشان پرداخت.

 

این فعال عرصه رسانه با مذموم دانستن عافیت طلبی و بی حوصلگی در برابر جهاد و فعالیت جهادی، گفت: امیرمؤمنان حضرت علی(ع) با وجود این‌که شخصی شجاع در جنگ و جهاد بودند اما در برابر مهاجمان به منزلشان راهی جز سکوت نداشتند.

 

وی در ادامه افزود: چنانچه امام علی(ع) اقدام به جنگ با مهاجمان و غاصبان می‌کردند، با بهانه طغیان در برابر خلیفه مسلمانان به شهادت می‌رسیدند و اگر شهید هم نمی‌شدند، از سوی معاندان تخریب کننده، فردی مسلمان کش و برادر کش معرفی و از سوی مسلمانان طرد می‌شدند.

 

حجت‌الاسلام صبوحی اظهار داشت: همچنین حضرت امیرمؤمنان علی(ع) برای جلوگیری از مشروعیت بخشی به خلافت غاصبان، با پای خود برای بیعت به مسجد حضرت رسول اکرم(ص) نرفتند؛ امام علی(ع) آن‌قدر به سکوت خود ادامه دادند تا غاصبان مجبور شدند با هجوم به در منزل ایشان، برای گرفتن بیعت اجباری اقدام کنند.

 

مجاهدت‌های حضرت زهرا در دفاع از مقام ولایت

وی با اشاره به روایتی مبنی بر این‌که خلقت حضرت رسول اکرم(ص) و امام علی(ع) وابسته به خلقت حضرت فاطمه زهرا(س) است، جایگاه رفیع صدیقه طاهره(س) را یادآور شد و گفت: با بررسی دوران زندگی این بانوی شهیده درمی‌یابیم که چنین جایگاه رفیعی شاید حاصل مجاهدت‌های ایشان در دفاع از مقام ولایت باشد که در نهایت منجر به شهادتشان شد.

 

مبلغ حوزه علمیه با اشاره به مجاهدت‌های حضرت فاطمه زهرا(س) پس از شهادت پدر گرامیشان حضرت محمد(ص) در دوران غصب ولایت اظهار داشت: هنگامی که غاصبان برای گرفتن بیعت اجباری به در منزل حضرت علی(ع) آمدند، با صحنه‌ای مواجه شدند که قواعد بازی را برای آنان عوض کرد؛ حضور یافتن دختر رسول خدا(ص) به پشت در منزل، بازی دو سر برد آنان را به باختی تاریخی تبدیل کرد.

 

ارتباط ماجرای فدک با دفاع از حق امام علی

وی با بیان این‌که اقدامات حضرت زهرا(س) برای دفاع از حق خود در بازپس گیری فدک یکی دیگر از مجاهدت‌های ایشان در راستای حمایت از امام بر حقشان بود، یادآور شد: فدک روستایی بود که یهودیان محصول یک سال آن را به قیمت گزاف 24 هزار دینار اجاره می‌کردند؛ حضرت رسول اکرم(ص) این باغ را به صدیقه طاهره(س) هدیه دادند اما دشمنان این روستای پر محصول را هم غصب کردند.

 

حجت‌الاسلام صبوحی تأکید کرد: فدک می‌توانست منبع مالی قابل توجهی برای امیرمؤمنان امام علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) باشد که از این طریق بتوانند نیروی بسیاری از فقرا را برای دفاع از حق امام علی(ع) جمع‌آوری کنند؛ همچنین فدک می‌توانست بودجه کثیری را برای خلیفه غاصب جلب کند تا با آن سران قبائل را بخرد.

 

علت اعتراض غاصبان به گریه‌های حضرت فاطمه

وی عنوان کرد: گریه‌های بسیار حضرت فاطمه زهرا(س) آن هم در شرایطی که دین اسلام توصیه بسیاری به صبر بر مصائب کرده است، توجه اطرافیان را جلب می‌کرد که علت شیون‌های دختر رسول خدا(ص) مظلومیت حضرت امام علی(ع) است و همین همگان را از جریان غصب خلافت باخبر می‌کرد.

 

فعال عرصه رسانه ابراز کرد: این‌که برخی به حضرت امیر مؤمنان(ع) می‌گفتند «به فاطمه(س) بگو یا شب گریه کند یا روز» برای لاپوشانی از غصب و جنایات اتفاق افتاده پس از رحلت رسول گرامی(ص) بود.

 

وی رویگردانی حضرت زهرا(س) از غاصبان که در روزهای پایانی عمر ایشان به ملاقات آمده بودند را از دیگر اقدامات صدیقه طاهره(س) برای دفاع از مظلومیت امام علی(ع) دانست و گفت: همچنین وصیت به غسل و کفن و دفن شبانه از دیگر اقدامات این بانوی شهیده برای احقاق حق امام بر حقش بود./997/پ202/ی

ارسال نظرات