۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۵
کد خبر: ۲۶۱۵۰۶
استاد حوزه علمیه:

مشکلات جامعه به خاطر فراموشی یاد مرگ است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام مهدوی ارفع در جشن مبعث حضرت رسول اکرم (ص) در جمع اعضای عاشوراییان در شرح خطبه متقین گفت: بسیاری از مشکلات جامعه به واسطه فراموشی یاد مرگ است.
حجت الاسلام مهدوي ارفع

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع شب گذشته در جلسه هفتگی هیأت عاشورائیان به مناسبت مبعث حضرت محمد(ص) به شرح خطبه متقین پرداخت و گفت: نشان دادن تاریخ گذشتگان درس عبرتی برای آیندگان است.

 

وی تصریح کرد: کسی که به دنبال مال اندوزی است با خواندن داستان قارون و سرنوشت او متنبه می شود، از این رو هر یک از داستان های گذشتگان درس عبرتی برای ماست.

 

حجت الاسلام مهدوی ارفع داشتن مسؤولیت در مجموعه های فرهنگی را موهبتی الهی دانست و گفت: مبادا برای کارهایی که می کنید بر خدا منت بگذارید و فکر کنید که اگر شما نباشید عاشورائیان معطل می شود.

 

وی افزود: اصلا این چنین نیست بلکه باید تصور کنید که اگر عاشورائیان نبود، شما چگونه رشد پیدا می کردید، بدانید هیچ یک از کارهای دنیا لنگ من و شما نمی شود، بلکه اگر ما کوتاهی کنیم، خداوند قومی را می آورد تا کارها را در دست گیرند.

 

وی یکی از توصیه های حضرت علی(ع) در این خطبه را کم سخن گفتن دانست و گفت: آنچه نمی دانی را مگو و آنچه بر تو تکلیف نشده بر زبان نیاور.

 

این کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: کسی که زیاد حرف بزند، زیاد خطا می کند و کسی که زیاد خطا کند، زیاد پوزش می طلبد و کسی که زیاد عذر خواهی کند آبرویش پیش مردم کم می شود.

 

وی به روایتی گهر بار از رسول خدا(ص) اشاره کرد و گفت: خاتم النبیین(ص) فرمودند: اگر دو کار را نمی کردید، هر چه من از ملکوت می بینم، می دیدید و هر آن چه می شنوم، می شنیدید، اول آن که زیاد حرف نمی زدید و دوم نمی گذاشتید قلبتان چراگاه تصورات و افکار غلط شود.

 

وی با بیان این مطلب که گناه کردن در خلوت به واسطه تصاویری است که در جلوت دیده ایم، اظهار داشت: چشم و گوش خود را کنترل کنید و زمام نفس خودتان را در دست بگیرید.

 

حجت الاسلام مهدوی ارفع تصریح کرد: در واقع اگر انسانی بخواهد تربیت خودش را آغاز کند، گویا در منطق تربیتی نهج البلاغه اول باید رابطه اش را با خدا درست کند، از این رو در حکمت های نهج البلاغه حضرت می فرمایند: "من اصلح بینه و بین الله اصلح الله بینه و بین الناس".

 

وی توصیه های گذشته را مرور کرد و گفت: جایگاه آخرتتان را آباد کنید و آخرت را به دنیا مفروشید و به مجلسی که شک و شبهه انحراف دارد، وارد نشوید.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به عید مبعث اشاره کرد و گفت: عید از ریشه "ع، و، د" و به معنای بازگشت است و زمانی عید بر کسی مبارک می شود که به فطرت خود بازگشت کند.

 

این کارشناس مذهبی مبعث را یک حقیقت دائمی در همه تاریخ ها و زمان ها دانست و گفت: شرافت زمان ها به واسطه اتفاقاتی است که در آن به وقوع پیوسته از این رو تا آخر دنیا از برکات این روز مبارک محظوظ می شویم.

 

وی در پایان گفت: اگر دیدی در جاهلیت مدرن به سر می بری خودت را نجات بده و آن وقت است که عید برایت مبارک می شود./1305/پ202/ب4

ارسال نظرات