گناه، سازندگی و آثار اعمال نیک را از بین میبرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان همزمان با چهارمین روز ماه مبارک رمضان در ادامه بحث در مورد تقوا و ترک گناه گفت: گناه توفیق انجام کارهای نیک را از انسان سلب می کند و بلکه سبب می شود، کار خوبش مورد قبول حضرت حق قرار نگیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری، مورد قبول قرار نگرفتن اعمال را تفسیر کرد و گفت: آن چه از آن به عنوان قبول نشدن اعمال یاد می شود، همان بی تأثیر شدن اعمال است.
وی انسان را به بیماری مثال زد که برای بهبود خود به پزشک مراجعه کرده و پزشک او را به مصرف برخی غذاها و داروها توصیه و از برخی منع می کند.
آیت الله طباطبایی نژاد افزود: اگر بیمار همه آن چه باید را مصرف کند اما از مصرف غذاهای منع شده دوری نکند، درمان او به نتیجه نخواهد رسید.
وی گفت: مثل ارتکاب به گناه انسان ها هم همین حکم را دارد، یعنی اگر کسی عبادت کند اما از گناهان دوری نکند، در وجودش اثری نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: این که می گویند، نماز کسی که شرب خمر کرده تا 40 روز قبول نیست، این نیست که نباید نماز بخواند، بلکه نمازش بر او واجب است و در صورت ترک آن معصیت دیگری مرتکب شده، اما در این 40 روز نماز او اثری در بعد معنوی او نخواهد داشت.
نماینده ولی فقیه در استان اظهار داشت: انجام واجبات و ترک معاصی باید توأمان باشند تا بتوانند در خودسازی و ارتقای درجات تقوای انسان مثمر ثمر قرار گیرند.
وی ماه رمضان را نیز مشمول همین قاعده قرار داد و با اشاره به روایتی از امیرمومنان(ع) گفت: بعضی روزه می گیرند در حالی که چیزی جز گرسنگی و تشنگی عایدشان نمی شود، یعنی روزه آن ها تقوا ایجاد نمی کند.
آیت الله طباطبایی نژاد، اظهار داشت: حضرت زهرا(س) می فرمایند: چه می کند روزه داری که نمی تواند چشم و گوش و بدنش را از گناه حفظ کند، یعنی برای او اثر سازنده ای ندارد.
وی تصریح کرد: کسی از مولای متقیان(ع) سؤال کرد که مدتی است توفیق نماز شب را پیدا نمی کنم، حضرت پاسخ داد: ببین چه گناهی کرده ای.
وی بر وابسته بودن تقوا و ترک گناه تأکید کرد و گفت: انسان متقی گناه نمی کند، از این رو توفیق عبادت پیدا کرده و در نتیجه عبادات او سازنده و اثر گذار و سبب بالا رفتن مراتب ایمانش می شود./1305/پ202/ب4