۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۷
کد خبر: ۲۸۵۵۶۸
مسؤول پذیرش حوزه علمیه خراسان شمالی:

داشتن روحیه پرسشگری با محوریت تهذیب مهم ترین نیاز طلاب است

خبرگزاری رسا ـ مسؤول پذیرش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خراسان شمالی با اشاره به آغاز سال تحصیلی مدارس علمیه، گفت: داشتن روحیه پرسشگری با محوریت تهذیب و اخلاق اسلامی مهم ترین نیاز طلاب امروز است.
حجت الاسلام سعادتي - مسؤول پذيرش حوزه علميه خراسان شمالي

حجت الاسلام امید سعادتی، مسؤول پذیرش مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، با اشاره به آغاز سال تحصیلی مدارس علمیه استان، اظهار کرد: تکاپوی علمی و فعالیت پرشتاب در حوزه های علمیه نیاز روز جامعه اسلامی است چرا که دنیا در سایر رشته های علمی به سرعت در حال رشد و پیشرفت بوده و در این میان حوزه های علمیه نیز برای آنکه از این قافله پیشرفت و توسعه عقب نمانند، می بایست پویا و فعال باشند.

 

وی با بیان اینکه پویایی حوزه های علمیه نیازمند مقدمات و لوازمی است، افزود: تأمین و تکمیل زیرساخت های علمی و پژوهشی، استفاده بیشتر طلاب از فضای مجازی، آشنایی طلاب و روحانیان با زبان های خارجی و تقویت روحیه علمی و پژوهشی در مدارس علمیه از جمله لوازم تکاپوی علمی در حوزه های علمیه است.

 

حجت الاسلام سعادتی با اشاره به اینکه یکی دیگر از ملزمات پویایی حوزه های علمیه، نشاط طلبگی است، خاطرنشان کرد: نشاط طلبگی در داشتن روحیه پرسشگری طلبه ظهور و نمود می یابد به همین دلیل طلاب می بایست همواره روحیه چرایی را در وجود خود زنده نگاه داشته و تقویت کنند.

 

وی اضافه کرد: طلاب و روحانیان می بایست متناسب با شبهات و سؤالاتی که در جامعه به ویژه برای جوانان و نوجوانان پدید آمده و امکان دارد آنها را از مسیر دین خارج کند، روحیه پرسشگری و نشاط طلبگی خود را حفظ کرده تا به معنای واقعی طلبه دین بوده و بتوانند در آینده نیازهای دینی مردم را پاسخ دهند.

 

حجت الاسلام سعادتی تصریح کرد: تحصیل علوم دینی رسالت طلاب به صورت خاص است که می بایست با روحیه پرسشگری با محوریت تهذیب و اخلاق اسلامی توأم شده باشد.

 

وی در ادامه در مورد وظایف متقابل مدیران حوزه های علمیه و طلاب، اظهار کرد: اگر بخواهیم حوزه علمیه ای پویا و اثرگذار داشته باشیم می بایست دو بخش مدیران و طلاب حوزه های علمیه وظایف متقابل خود نسبت به یکدیگر را به خوبی انجام دهند.

 

به گفته حجت الاسلام سعادتی در این روند مدیران حوزه های علمیه می بایست فضاهای آموزشی، تحقیقی و پژوهشی را فراهم کرده و کمبودهای موجود در این زمینه را رفع کنند.

 

وی ادامه داد: در مقابل طلاب مدارس علمیه نیز وظیفه دارند از امکانات و شرایط فراهم شده حداکثر بهره برداری را داشته باشند و با فراگرفتن علوم دینی در سایه تهذیب و اخلاق مداری اسلامی، خود را برای خدمت به جامعه اسلامی آماده کنند.

 

حجت الاسلام سعادتی اظهار کرد: دنیا و رشته های علمی روز به روز در حال پیشرفت و روزآمدی هستند و این سرعت در توسعه و پیشرفت، شبهات و سؤالات جدیدی را در زمینه های اعتقادی و دینی پدید می آورد که طلاب و روحانیان وظیفه دارند برای آنها پاسخ های علمی، متقن و مبتنی بر علوم اسلامی داشته باشند.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر طلبه ای قصد دارد جامعه را هدایت کند می بایست متناسب با سرعت علمی دنیا به جلو حرکت کرده و عمل کند چرا که دیگر یادگیری برخی محفوظات و استفاده از روش های قدیمی و سنتی، برای نقش آفرینی مؤثر در دنیای جدید کفایت نمی کند.

 

مسؤول پذیرش مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان خراسان شمالی با بیان اینکه طلاب امروز می بایست برای آینده و افق سال هزار و 400 به بعد تربیت شوند، تصریح کرد: این هدف گذاری صورت گرفته و امید به تحقق آرمان های موجود در این زمینه، ایجاب می کند امروز طلاب در کنار فرا گرفتن علوم دینی و تهذیب و تقوا، آگاهی و ارتباط خود با فضای مجازی را افزایش داده و در عین حال در پی فراگیری زبان های خارجی نیز باشند./9314/302/ب2

ارسال نظرات