۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰
کد خبر: ۲۹۱۸۴۲
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی:

تجمل گرایی مسؤولان نشان دهنده عدول از دستورات اسلام است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: تجمل گرایی و دنیا طلبی بزرگترین آفتی است که مدیران و مسؤولان را تهدید می کند؛ مدیر نظام اسلامی باید ساده باشد و از تشریفات و تجملات بپرهیزد.
جلسه اخلاق ويژه مديران آذربايجان غربي با حضور امام جمعه اروميه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی ظهر امروز در جلسه اخلاقی مدیران آذربایجان غربی، اظهار داشت: انسان به عنوان مدیر و مسؤول باید عهدنامه امام علی(ع) با مالک اشتر را چندین بار مرور کند تا با وظیفه حقیقی خود آشنا شود.

 

وی افزود: مسأله عدالت محوری در بیانات پیامبر اکرم(ص) و امام علی(ع) در نامه به مالک اشتر مشهود است و اگر در ادارات و نهادها رعایت نشود مانع رستگاری انسان می شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین قریشی ادامه داد: مدیریت یک توفیق الهی است و فرصتی است که انسان بر اساس آن به بندگان الهی خدمت کند و پیامبر اکرم(ص) یک ساعت مدیریت همراه با رعایت عدالت را فراتر از 70 سال عبادت دانستند.

 

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی افزود: امام علی(ع) فرمودند: «کلکم راء و کلکم مسؤول عن رعیت»، مدیر وقتی عهده دار مسأله ای می شود باید خود را موظف به رعایت حقوق زیر دستان کند.

 

وی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) ادامه داد: حاکم را در قیامت به صورت دست بسته می آورند اگر به وظیفه خود به درستی عمل کرده باشد او را رها می کنند، اما اگر غفلت کرده باشد او را در آتش دوزخ با دستانی بسته می اندازند.

 

امام جمعه ارومیه تصریح کرد: بر اساس قانون کاری ما و در وقت اداری نمی توان کارها را به درستی انجام داد و اینکه ما در وقت اداری به بخشی از کارها بپردازیم و باقی را رها کنیم با این وضع کاری پیش نمی رود، در حالی که رهبر انقلاب مان به مدیریت جهادی سفارش فرموده اند.

 

مراجع تقلید الگوی زندگی و مدیریت سالم هستند

رییس شورای عالی حوزه های علمیه آذربایجان غربی، تجمل گرایی و دنیاطلبی را بزرگترین آفتی عنوان کرد که مدیران و مسؤولان را تهدید می کند و گفت: مدیر نظام اسلامی باید ساده باشد و از تشریفات و تجملات بپرهیزد، کسی که دفتر خود را پر تشریفات می کند مشخص است که از مقام اسلامی و الهی فاصله می گیرد.

 

وی اضافه کرد: مدیران پر تشریفات از لحاظ دینی عملکردشان قابل قبول نیست و ما علمای دین و مراجع تقلید را می توانیم به عنوان الگوی ساده زیستی و مدیریت سالم معرفی کنیم.

 

حجت الاسلام والمسلمین قریشی گفت: امام علی(ع) به خانه یکی از یارانشان دعوت شدند که خانه بزرگی داشت، امام علی(ع) به او فرمودند که تو در این دنیای فانی به این خانه بزرگ چه نیازی داری در حالی که در آخرت به آن نیازمندی، البته می توانی با دادن ولیمه به فقرا و رسیدن به امور خیر از این خانه به نفع آخرتت استفاده کنی.

 

وی افزود: این شخص به امام علی(ع) گفت که من برادری دارم که در نقطه مقابل من قرار دارد و خانه و خانواده خود را رها کرده و در مسجد به عبادت مشغول است و من هزینه زندگی اهل و عیال او را می پردازم، امام علی(ع) به نزد آن فرد رفت و او را از این کار نهی کرد ولی آن شخص به امام علی(ع) اعتراض کرد که تو خود زندگی سختی داری و سر و وضع لباستان بهتر از من نیست.

 

وی ادامه داد: امام علی(ع) در جواب آن فرد فرمودند که وای بر تو خدای متعال بر مدیران و حاکمان واجب کرده است که به مانند فقیرترین مردم جامعه زندگی کنند.

 

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: در جامعه ما بر عکس است، چون همیشه بهترین ها در اختیار مدیران است، مانند بهترین ماشین، بهترین خانه، بهترین لباس و امکانات و غیره، که نشان از عدم اسلامی عمل کردن مدیران است.

 

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در جمعی به این مسأله اشاره فرمودند که ما نمی توانیم به مانند امام علی(ع) زندگی کنیم، اما حداقل آن این است که به مانند افراد معمولی جامعه عمل بکنیم.

 

حجت الاسلام والمسلمین قریشی ادامه داد: از جمله مسائلی که امام علی(ع) به آن در نامه به مالک اشتر اشاره فرمودند، عدم اعتماد به سخن چینان است که می فرماید:« ای مالک در مورد حرف سخن چینان با عجله عمل نکن، حتما چنین فردی فریب دهنده است هر چند که خود را به ناصحان شبیه می کند.

 

وی افزود: شیطان هم به موقع فریب دادن آدم و حوا خود را شبیه به ناصحان و خیرخواهان جلوه داد، بنابراین نباید به حرف هر سخن چینی عمل کرد.

 

امام جمعه ارومیه بدترین و بزرگترین گناهان را به دام انداختن دیگران و توطئه کردن علیه دیگران عنوان کرد و گفت: هر چند که مدیران باید خیلی حواس شان را جمع کنند و مراقب اعمال خود به ویژه در مسایل جنسی باشند، اما کسی که برای به دام انداختن دیگران تلاش می کند تا عیوب دیگران را رو کند بدترین مردم هستند.

 

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی ادامه داد: بر مدیر بر اساس فرمایشات امام علی(ع) واجب است که عیوب زیر دستان را پنهان کند و آبروی کسی را نبرد، وظیفه مدیر پاک کردن عیوب آشکار است، ولی ایرادهای پنهانی را خدا خود درباره شان حکم می کند.

 

وی افزود: به هنگام مدیریت باید با انسان های متقی نشست و برخاست کرد، برخی از مدیران هستند که در اطراف آن ها فقط افراد اشقیا رفت و آمد می کنند و برخی برعکس انسان های صالح در اطراف آن هستند و وجود افراد ناصالح در اطراف مدیران اشتباه بزرگی است.

 

امام جمعه ارومیه گفت: غرور و منیت عامل بدبختی است و در مدیران نباید غرور وجود داشته باشد، امام علی(ع) در نامه خود به مالک سفارش می کند که مراقب باش تا برای خود جایگاهی تصور نکرده و دچار تکبر و غرور نشوی که خدای متعال متکبران را خوار و ذلیل می کند.

 

وی ادامه داد: منیت عامل اصلی بدبختی انسان است و ما همواره باید سر بر سجود در برابر حق نهاده و در محضر او اعتراف به کوچکی خود کنیم، امام خمینی(ره) می فرمودند که ما هیچیم و هر چه هست تویی.

 

حجت الاسلام والمسلمین قریشی تاکید کرد: افراد صالح را شناسایی کرده و به آن ها مسؤولیت دهید، بر هیچ مسؤولی شایسته نیست که در سه مورد سستی کند؛ حفظ مرزها، بررسی حق مظلومان و یافتن انسان های صالح و نشاندن آن ها بر سر میز مدیریت و کار.

 

وی گفت: ما به میزها منصوب نیستیم که اگر از ناحیه بیرونی به ما فشار آوردند که برخلاف رضای الهی کاری بکنیم مکلف به انجام آن باشیم، مثلا فلان مدیری بگوید معاون وزیر به من فشار می آورد که باید فلان کار را بکنم و یا فلان را نکنم.

 

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در پایان تصریح کرد: انسان خوب با بد برابر نشود کارمندی که جانانه وارد میدان عمل شده و تلاش می کند با کارمندی که به دنبال سو استفاده و فرار از انجام تکلیف است به یک دید نگاه نشود./936/201/ب3

ارسال نظرات