۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۳
کد خبر: ۳۱۱۹۲۰
مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین:

عزت در سایه عمل به حق زیبا است

خبرگزاری رسا ـ مدیرحوزه علمیه خواهران قزوین با بیان اینکه عزت در سایه عمل به حق زیبا است، از این رو هم در ابتدا و هم در استمرار جا خواهد داشت، گفت: عزت دینی به آینده عالم تشیع و رهبریت نظام اسلامی توجه عمیقی دارد.
حجت الاسلام رضا کاظم لو

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین حجت الاسلام رضا کاظم‌لو، مدیرحوزه علمیه خواهران قزوین عصر امروز در مدرسه علمیه کوثر قزوین با تبریک به مناسبت ولادت امام حسن عسکری(ع) با اشاره به  حدیثی از ایشانع گفت: ﻣﺎﺗَﺮَﻙَ ﺍﻟﺤﻖ ﻋﺰﻳﺰﺇﻻّ ﺫﻝّ ﻭﻻ ﺃﺧﺬَ ﺑﻪ ﺫﻟﻴﻞٌ ﺇﻻّﻋﺰّ هیچ عزیزی حق‌را رها نکرد مگر اینکه ذلیل شد، و هیچ ذلیلی حق را نگرفت مگر اینکه عزیز شد.

 

وی در ادامه افزود: عزت در سایه عمل به حق زیبا است، از این رو هم در ابتدا و هم در استمرار جا خواهد داشت، از این رو به واسطه همین عزت دینی به آینده عالم تشیع و رهبریت نظام اسلامی توجه عمیقی شده است.

 

حجت الاسلام کاظم‌لو ابراز کرد: احمدبن اسحاق از یاران خاص امام بودند نقل کرده‌ که خواستم از امام درباره جانشین و امام پس از خودش سؤال کنم، حضرت پیش از اینکه سوال را مطرح کند فرمود خداوند از زمانی که آدم را آفریدتا روز رستاخیز هرگز زمین را از حجت خودش خالی نگذاشته و نمی‌گذارد.

 

وی در ادامه اضافه کرد: احمد ابن اسحاق از امام ‌پرسید که امام پس از شما کیست امام برخواست و ازپشت پرده پسربچه‌ای سه ساله‌ای را آورد رخ او همچون خورشید می‌درخشید حضرت فرمود ای احمد ابن اسحاق اگر پیش خدا و امامان محترم نبودی این پسرم را به تو نشان نمی‌دادم در اینجا امام می‌فهماند که هر کسی لایق دیدن حضرت را ندارد.

 

مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین با بیان اینکه خدا به برکت حجت خودش بلا را از مردم دفع می‌کند، گفت: خداوند متعال به برکت وجود مقدس امام زمان باران می‌فرستد و برکات نهفته در زمین را آشکار می‌کند.

 

امام حسن عسکری اگر چه زندانی بودند اما از سخاوت بی‌نهایتى برخوردار بودند

وی با بیان اینکه امام حسن عسکری(ع) اگر چه زندانی بودند اما از سخاوت بی‌نهایتى برخوردار بودند، گفت: فشار و اختناق خلفای عباسی همواره امامان شیعه را تحت فشار و محدودیت قرار می‌دادند و این فشارها در دوران امام جواد(ع)، هادی(ع) و حسن عسکری(ع) در سامرا به اوج رسید به طوری که این سه امام عمر طولانی نکردند.

 

حجت الاسلام کاظم‌لو تصریح کرد: تعقیب و مراقبت از امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) به قدری بود که آنان را در میان لشکریان جای داده بودند و به همین دلیل این دو را عسکریین لقب داده‌اند.

 

مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین با بیان اینکه امام حسن عسکری(ع) تقریبا تمام دوران امامتش را در حبس خانگی خلفای عباسی در سامرا به سر بردند ابراز کرد: پس از مرگ پدرش امام هادی(ع)، معتز خلیفه عباسی، امام عسکری را به بغداد احضار کرد تا از نزدیک او را تحت نظر بگیرد طوری که، به روایتی، امام حسن عسکری(ع) مجبور بود دوشنبه‌ها و چهارشنبه در دربار حضور پیدا کند.

 

بیشترین دوره حبس امام حسن عسکری مربوط به دوره معتمد می‌شود

وی در ادامه با بیان اینکه بعدها معتز امام حسن عسکری را زندانی و حتی نقشه قتلش را هم کشید گفت: از این رو مرگ زود هنگام خلیفه این اجازه را به او نداد دوران حبس امام حسن عسکری در طول دوران کوتاهِ خلیفه بعدی، مهتدی، هم ادامه پیدا کرد و اینکه بیشترین دوره حبس امام مربوط به دوره معتمد می‌شود که در ادبیات شیعه به عنوان سختگیرترین خلیفه نسبت به عسکری معروف است و عامل مسمومیت و مرگ امام حسن عسکری را معتمد ذکر می‌کنند.

 

بهترین راه ارتباط  شیعیان با امام حسن عسکری از طریق مکاتبه بود

مدیر حوزه علمیه خواهران قزوین با اشاره به ارتباط امام حسن عسکری با شیعیان، اظهار کرد: امام حسن عسکری با شیعیان در فرصت‌های مختلف و با سرپوش‌های گوناگون ملاقات می‌کرند و بهترین راه ارتباط با او اما مکاتبه بود که نمونه‌های فراوانی در کتب شیعی می‌توان برای آن پیدا کرد که از جمله نامه آن امام به شیعیان قم و آوه یا نامه‌های فراوان او به مردم مدینه و یا نامه مفصلی که خطاب به اسحاق بن اسماعیل و شیعیان نیشابور نوشته بود، می توان ذکر کرد.

 

حجت الاسلام کاظم‌لو در پایان گفت: امام حسن عسکری به همراه پدرش هادی، همچنین نوید تولد مهدی را داده، شیعیان را برای غیبت امام دوازدهم آماده کرده خودشان هم سعی می‌کردند از پشت پرده با شیعیان در ارتباط بوده تا زمینه را برای دوران غیبت مهدی موعود آماده کنند لازمه این کار، تقویت و توجیه سیاسی رجال و عناصر مهم شیعه و استفاده گسترده از آگاهی غیبی برای از بین بردن شک‌ها و تردیدهای زمان بود./873/202/ب2

ارسال نظرات