مردم تونس تروریست خواندن حزب الله را محکوم کردند
به گزارش خبرگزاری رسا، شمار زیادی از احزاب و نهاد های جامعه مدنی تونس روزشنبه با اعتراض به این اقدام ازمقام های این کشور خواستند، حمایت خود را از بیانیه پایانی نشست وزیران کشور اتحادیه عرب که چند روزپیش درتونس برگزار و حزب الله لبنان به عنوان گروهی تروریستی توصیف شد، پس بگیرند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات همچنین ازپارلمان این کشور خواستند تا وزیر کشور تونس را به دلیل امضای بیانیه وزیران کشورعضو اتحادیه عرب بازخواست کند. آنان همچنین تاکید کردند که این بیانه همسو با خواسته های ملت تونس نیست.
با این حال «خمیس الجهیناوی» وزیر امور خارجه تونس روز جمعه در اظهاراتی تاکید کرد که کشورش حزب الله لبنان را سازمان تروریستی نمی داند.
به گزارش ایرنا، الجهیناوی درگفت وگو با شبکه تونسی « الحوار» که خبرگزاری رسمی تونس آن را منتشر کرد، افزود: آنچه در پایان نشست وزیران کشور عرب در تونس منتشر شد، تنها یک بیانیه است و تصمیمی نیست که لازم الاجرا باشد.
وی افزود: درخصوص این گونه مسائل ابتدا رییس جمهوری با نخست وزیر مشورت کرده و سپس وزارت امورخارجه ویا وزیر مربوطه ازطریق بیانیه و یا دراظهاراتی آن را اعلام می کند.
الجهیناوی با اشاره به اعتراض های گسترده در تونس در خصوص تروریستی خواندن حزب الله گفت: این موضعی بوده که وزیران کشور عرب در محل نشستشان درتونس گرفته اند و وزیر کشور تونس هم درآن حضور داشته است.
الجهیناوی با تاکید به این که « با سید حسن نصرالله دشمنی نداریم»، گفت: روابط تونس با لبنان و ایران توسعه یافته و متمایز است وبا کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی همین طوراست وبا آنها برای تامین منافع دو طرف همکاری می کنیم.
شورای وزیران کشورعرب هفته گذشته در بیانیه پایانی سی و سومین نشست خود که در تونس برگزار شد، حزب الله لبنان را «تروریستی» خواند و مبارزه آن با تروریسم صهیونیستی وتکفیری را « اعمال خطرناک » توصیف و آن را محکوم کرد.
علاوه بر اعتراض های مردمی وبرخی احزاب ازجمله المسار به این تصمیم شورای وزیران کشور عرب بویژه موافقیت وزیرکشور تونس با آن علیه مقاومت لبنان، برخی از نمایندگان مجلس تونس خواستار احضار وزیر خارجه به پارلمان شده اند.
سندیکای کارگران تونس، سندیکای وکلا ( 4 عضو آن در سال 2015 برنده جائزه صلح نوبل شده اند) هم با تروریستی خواندن حزب الله مخالفت کردند.
سندیکای کارگران تاکید کرد که حزب الله نماد مقاومت ملی است و تروریستی خواندن آن در چارچوب هجمه ای قراردارد که برخی نیروهای خارجی وعربی آن را رهبری می کنند وهدف آنها تجزیه ونابودی جهان عرب وخدمت به منافع کشورهای مرتجع عرب و صهیونیست هاست.
حزب ملی گراهای دموکرات موحد، حزب دموکراتیک اجتماعی، کنگره تونس برای حقوق اقتصادی واجتماعی ، کمیته احترام به آزادی ها وحقوق بشر در تونس، انجمن بیداری برای دموکراسی وشهروندی، جبهه خلق، احزاب تشکیل دهنده منشور اتحاد نیروهای ملی وپیشرو هم با صدور بیانیه هایی ضمن مخالفت خود با تروریستی خواندن حزب الله، این تصمیم شورای وزیران کشور عرب را « خنجری از پشت بر مقاومت درمقابل تروریسم تکفیری و صهیونیستی» خواندند./982/ب103/د
منبع: ایرنا