حضرت علی اکبر بهترین الگو برای جوانان در زینتهای دنیوی و اخروی هستند
![ولادت علی اکبر ع](/Original/1395/02/29/IMG17013054.jpg)
فاطمه جمشیدی استاد برجسته حوزه علمیه، دانشگاه و از مبلغین بین المللی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، ضمن عرض تبریک به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان، گفت: وقتی ما به روانشناسی مراجعه میکنیم، میبینیم که سن و عمر انسان را به 5 قسمت کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی و پیری تقسیم میکنند.
وی در ادامه افزود: در تطبیق این موضوع روانشناسی با قرآن و روایات نیز همین تقسیم بندی را مشاهده میکنیم؛ «اعلموا أنما الحياة الدنيا لعب و لهو و زينة و تفاخر بينكم و تكاثر في الأموال و الأولاد»؛ کودکی، مصداق لعب و بازی، نوجوانی مصداق لهو، سرگرمی و شروع یک زندگی فعال است و در جوانی به دنبال زینت و زیبایی و در میانسالی، تفاخر و در پیری، تکاثر است.
جمشیدی بیان داشت: چون امروز متعلق به حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان است؛ در اینجا میخواهیم ببینیم زینت در زندگی ایشان چه چیزهایی بوده و چه جایگاهی در زندگی این بزرگوار داشته است.
وی بیان داشت: با توجه به تواریخ، سن ایشان بسیار کم و حدود 25 سال بوده و در واقعه عاشورا در مرحله شور جوانی و اولین شهید از بنی هاشم بودهاند و اینجا همان جایی است که حضرت علی اکبر(ع)، زینتها و زیباییهای خود را نمایان میکنند.
مشاور حوزه علمیه ابراز داشت: ایشان یک زینت ظاهری داشتند که امام حسین(ع) میفرمایند: هر گاه برای جدم رسولالله، دلم تنگ میشود به ایشان نگاه میکنم؛ چرا که شبیه ترین فرد به جدم پیامبر(ص) است.
وی در ادامه ابراز داشت: این شباهت، پیامهای خاص خود را دارد؛ شاید آنها که دید و نگاه دنیوی دارند، این شباهت را در ظاهر ایشان ببینند و آنهایی که دید معنوی دارند، این شباهتها را در خصوصیات معنویشان ببینند؛ ولی در واقع، این شباهتها، در هر دو بعد ظاهری و معنوی وجود داشته است.
مشاور موسسه آیندگان گفت: زینت در زندگی حضرت علی کبر(ع) فقط در مادیات و زینتهای دنیوی خلاصه نمیشده است؛ بلکه زینت از نظر ایشان این بود که چطور، خود را متخلق به اخلاق رسول خدا(ص) کرده و از نظر صفات و ویژگی شبیه جد بزرگوارشان باشند؛ به همین دلیل زینت از نظر ایشان جهتدار بود.
وی در ادامه اظهار داشت: به این دلیل ولادت مبارک ایشان را با روز جوان گره زدهاند، تا جوانان امروزی بدانند، چیزهای ظاهری دنیا، حقیقت و اصل زینت زندگی نیست؛ انسان اگر صورت زیبا نداشته باشد و سیرت زیبا داشته باشد، با همان سیرت زیبا زینت شده است.
استاد حوزه علمیه تاکید کرد: ما چادر را به خاطر خودش به سر داریم، نه به خاطر طرح و رنگ و مدل؛ یعنی اگر کسی ما را در این چادر دید، ما را متخلق به اخلاق اسلامی بداند؛ از این رو این پوشش دلچسب همه است، طوری که هر کس این پوشش را داشته باشد، بخاطر واقعی بودن این زینت، همه جذب آن میشوند.
وی ابراز داشت: اگر جوانان ما، زینتهای حقیقی و واقعی را از زندگی حضرت علی اکبر(ع) برداشت کنند، بهترین زندگی را در حیات دنیوی و نیز اخروی خواهند داشت؛ پس زینتهای اصلی ما زینتهای معنوی نظیر خوش اخلاقی، صبوری، پیشتاز بودن در کارهای خیر و احسان به پدر و مادر است.
جمشیدی بیان داشت: امام حسین(ع) در روز عاشورا وقتی حضرت علی اکبر(ع) به زمین میافتند، میفرمایند: جوانان بنی هاشم بیایید، علی را بر در خیمه رسانید؛ دلیل این فرمایش، این نیست که آقا امام حسین(ع) نمیتوانستند، ایشان را به خیمه برسانند؛ بلکه منظورشان این بود که جوانان بنی هاشم بیایید، از فرزندم علی اکبر درس بگیرید، نهایت زینت را از ایشان بر خود بگیرید و خود را به این زیباییها آراسته کنید.
استاد حوزه علمیه در ادامه افزود: همچنین امام حسین(ع) میخواستند، انسانهای قرون آینده نیز از اخلاقیات، رشادتها و شهادت ایشان درس بگیرند؛ ما هیچگاه به زیبایی ظاهری یک شهید توجه نمیکنیم، بلکه توجه ما به صفات و ویژگیهای زیبایی که در وجودش داشته، جلب میشود؛ هرگاه میخواهیم از شهیدی یاد کنیم، به طور مثال میگوییم: یکی از زینتهای این شهید بود که مادرش از او بسیار راضی بود و به پدر و مادرش بسیار خدمت میکرد و یا پوشش آراسته و مرتبی داشت، نه اینکه به روز و مد لباس میپوشید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: انشاءالله خداوند سبحان به جوانان ما این درایت، عقل و فهم را عنایت بفرمایند، تا وجود خود را به شایستگیها، صفات و ویژگیهای حضرت علی اکبر(ع) زینت ببخشند./966/302/ب3