۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۰
کد خبر: ۴۳۲۱۴۵

گزارش وزیر جهاد کشاورزی در صحن علنی مجلس/ واردات برنج از تیرماه ممنوع می شود

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ضرورت توجه به سیاست‌های بالادستی و اقتصاد مقاومتی در بخش تولید پایدار در بخش کشاورزی، تصریح کرد:برای تولید پایدار باید منابع پایه‌ای مانند آب و خاک حفظ شود.
وزیر جهاد و کشاورزی

به گزارش خبرگزاری رسا، محمود حجتی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت بخش کشاورزی و کارهای صورت گرفته در راستای اقتصاد مقاومتی در وزارتخانه جهاد کشاورزی گفت: ابتدا باید مقایسه‌ای بین وضعیت بخش کشاورزی و چگونگی وضعیت کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته در این راستا صورت می‌گیرد.

 

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای افزایش تولید در بخش کشاورزی باید منابع پایه حفظ شود و به افزایش بهره‌وری توجه شود. غلات که از اساسی‌ترین نیازهای بشر است از موضوعاتی است که در رشد تولید بخش کشاورزی باید به آن بیشتر توجه شود. براساس پیش بینی فائو، تولید غلات از دو هزار و شصت و هشت میلیون تن نهایتا به سه هزار و نه میلیون تن برسد.

 

کشورهای در حال توسعه، علیرغم افزایش تولید روز به روز وابسته‌تر می‌شوند

 

حجتی افزود: کشورهای در حال توسعه در خصوص تولید علیرغم افزایش روز به روز وابسته‌تر می‌شوند اما کشورهای توسعه یافته بازارهای جهانی خود را حفظ خواهند کرد و در این راستا ضریب خودکفایی در کشورهای در حال توسعه در سال 2001، رقم 91 درصد است و در سال 2030 پیش بینی 87 درصدی و در سال 2050 پیش بینی ضریب خودکفایی 86 درصدی شده است یعنی وابستگی در کشورهای توسعه یافته روز به روز کاهش می‌یابد.

 

وی گفت: در کشورهای صنعتی، تولید بیش از نیاز است و بازارهای جهانی را در اختیار دارد و علیرغم اینکه این کشورها نیز با مسائل زیست محیطی و از دست دادن خاک کشاورزی روبه‌رو هستند اما امنیت غذایی را حفظ می‌کنند.

 

حجتی ادامه داد: در خصوص تولید شیر و لبنیات نیز وضعیت به همین ترتیب است و وابستگی کشورهای در حال توسعه به مواد لبنی روز به روز افزایش می‌یابد اما در کشورهای صنعتی وضعیت بالعکس است و نکته این است که پشتیبانی‌ها و حمایت‌ها از بخش کشاورزی انجام می‌شود.

 

یارانه بخش کشاورزی در کشورهای توسعه یافته یک میلیارد دلار

 

وی در خصوص موضوع سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی گفت: به دلیل اینکه تولید در بخش کشاورزی با مشکلاتی مانند سرمازدگی، سیل، خشکسالی و آفات روبه‌رو است، بنابراین باید حمایت‌ها و پشتیبانی‌های بیشتری صورت گیرد، همچنان که در کشورهای توسعه یافته یک میلیارد دلار یارانه به این بخش اختصاص داده می‌شود البته میزان آن در کشورهای مختلف متفاوت است به طور مثال در کشورهای اتحادیه اروپا 40 میلیارد دلار یارانه به تولیدکننده‌های غلات و سایر محصولات پرداخت می‌شود و مجلس سنای آمریکا تصویب کرد در یک دوره 10 ساله یارانه بخش کشاورزی هزار میلیارد تومان باشد.

 

وی افزود: در خصوص تعیین تعرفه ها نیز باید حمایت‌های لازم به عمل آید به طور مثال در خصوص محصولی مانند پسته تعرفه‌ها در اروپا 182، در آمریکا 250، در ترکیه 225، در کره جنوبی 87 و ایران 75 است. همچنین قیمت برنج تولید شده در ژاپن 10 برابر در سطح بین‌الملل است و این حمایت‌ها برای حفظ بازار است. این موضوعات به این دلیل گفته می‌شود چون گاهی شنیده می‌شود که قیمت گندم که 2 ریال بیشتر می‌شود، بعضی‌ها می‌گویند باید واردات انجام داد.

 

وزیر جهاد کشاورزی افزود: با توجه به سیاست‌های بالادستی و اقتصاد مقاومتی باید تولید پایدار در بخش کشاورزی افزایش یابد به دلیل اینکه تولید پایدار مهم است.

 

حجتی گفت: برای تولید پایدار باید منابع پایه‌ای مانند آب و خاک حفظ شود.

 

حجتی افزود: با این نگاه در بخش کشاورزی، بهره‌وری را افزایش خواهیم داد؛ ضمن آنکه طرح‌هایی در این زمینه آماده شده که درخصوص پرداختن به چگونگی مصارف از منابع پایه و افزایش بهره‌وری و دانش‌بنیان کردن و اقتصادی کردن تولید است. در واقع برای اینکه زیرساخت‌ها و بهره‌وری بالایی در تولید داشته باشیم، این طرح‌ها در راستای اقتصاد مقاومتی در دستور قرار گرفته است.

 

اجرای طرح ساخت شبکه آبیاری و زهکشی برای دو میلیون هکتار زمین

 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به طرح‌های مذکور گفت: نخستین طرح ساخت شبکه آبیاری و زهکشی است که این طرح برای دو میلیون هکتار از شبکه‌ها اجرا شده اما هنوز در برخی از بخش‌ها و به‌خصوص آبیاری مزرعه دچار مشکل هستیم، درالیکه این طرح برای افزایش راندمان و سرمایه‌گذاری‌ها در کشور ضروری است.

 

وی توسعه سامانه‌های نوین آبیاری را یکی دیگر از طرح‌های این وزارتخانه دانست و افزود: این طرح در افق 10 ساله برنامه‌ریزی شده و در واقع این امکان را دارد که در 4 میلیون هکتار از اراضی اجرا شود، اما برای سال 95 در حدود 250 هکتار در نظر گرفته شده که البته اعتبارات لازم نیز برای این امر پیش‌بینی شده است.

 

این عضو کابینه دولت یازدهم، تسطیح و نوسازی اراضی که سبب افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب می‌شود را از دیگر طرح‌ها دانست و گفت: عملیات خاک‌ورزی، توسعه مکانیزاسیون که با پشتیبانی بانک کشاورزی و خط اعتباری در نظر گرفته شده از سال 92 اجرایی شد، از دیگر طرح‌هایی هستند که در سال‌های اخیر محدودیت‌هایی برای اجرای آنها نیز وجود ندارد.

 

طرح‌هایی برای کاهش مصرف آب و کاهش زمان تولید

 

حجتی تصریح کرد: گسترش تولید بذور و نهال مقاوم، توسعه کشت‌های نشائی، توسعه گلخانه‌ها و توسعه فعالیت‌های آبخیزداری را نیز از طرح‌های در دستور وزارتخانه است. همچنین این طرح‌ها در کاهش مصرف آب و کاهش زمان تولید تاثیر بسیاری دارد.

 

وی درخصوص طرح توسعه گلخانه‌ها گفت: این طرح مصرف آب را حداقل 10 درصد کاهش می‌دهد. منابعی نیز که از صندوق توسعه ملی برای تسهیلات به این وزارتخانه داده می‌شود، در این راستا استفاده شده، چرا که در کاهش مصرف آب تاثیر بسیاری دارد.

 

وزیر جهاد کشاورزی، طرح توسعه فعالیت‌های آبخیزداری را یکی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی با آثار بالای زیست محیطی دانست و گفت: این طرح برای 11 میلیون هکتار در افق 10 ساله برنامه‌ریزی شده است. خوشبختانه با این طرح به ازای هر هکتار توسعه، فعالیت‌های آبخیزداری نزدیک به 500 میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی می‌شود. همچنین آثار زیست محیطی برای جلوگیری از فرسایش خاک و پوشش گیاهی دارد.

 

حجتی فعالیت‌هایی که در راستای طرح‌های مذکور در این وزارتخانه انجام گرفته است را یادآور شد و گفت: نخست احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی است که از 40 هزار هکتار در سال 92 با رشد 12.5 درصد به 85 هزار هکتار در سال 94 افزایش یافته است. همچنین اجرای سامانه‌های نوین آبیاری از 46 هزار هکتار در سال 92 به 125 هزار هکتار در سال 94 رسیده است.

 

عملیات آبخیزداری به 560 هزار هکتار در سال 94 رسیده است

 

این عضو کابینه دولت یازدهم، عملیات آبخیزداری را از دیگر فعالیت‌های وزارتخانه خود دانست و گفت: در طول سال‌های اخیر عملیات آبخیزداری از 391 هزار هکتار به 560 هزار هکتار در سال 94 رسیده است. البته در این خصوص ظرفیت و قابلیت تا یک میلیون هکتار وجود دارد و امیدواریم به این مهم نیز دست یابیم.

 

اجرای برخی طرح های کشاورزی از صندوق توسعه ملی

 

حجتی با اشاره به اجرای طرح‌هایی که بودجه آن از صندوق توسعه ملی تامین شده است، تصریح کرد: اجرای عملیات در دشت‌های استان خوزستان و ایلام در سطح 550 هزار هکتار کشور را تبدیل به یک کشاورزی مدرن و با بهره‌برداری بالا می‌کند.

 

وی افزود: عملیات رودخانه‌های مرزی و تامین و انتقال آب و احداث شبکه‌های آبیاری در سیستان و بلوچستان از دیگر طرح های اجرا شده با بودجه صندوق توسعه ملی بوده است.

 

ایران در محصولات باغی جزء 10 کشور متنوع دنیا است

 

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تنوع اقلیم در کشور مزیت‌های بخش کشاورزی را افزایش داده است، ادامه داد: ایران در تولید گیاهان دارویی وضعیت منحصر به فردی دارد، همچنین در محصولات باغی جزء 10 کشور متنوع دنیا است.

 

تراز تجاری کشاورزی در پایان برنامه ششم، صفر می شود

 

وی با اشاره به اینکه در یک برنامه میان مدت تراز تجاری کشاورزی به صفر می‌رسد، اظهار کرد: در 3 سال گذشته رشد چشمگیری در کاهش تراز تجاری کشاورزی داشته‌ایم که در سال 94 تراز تجاری به 3.43- رسیده است و تلاش می‌شود در پایان برنامه ششم در سال 99 تراز تجاری به صفر برسد.

 

نرخ رشد بخش کشاورزی مثبت بوده است

 

حجتی با بیان اینکه کاهش واردات و افزایش صادرات هدف وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: نرخ رشد بخش کشاورزی علیرغم نرخ رشد کشور که در سال‌های اخیر پیشرفتی نداشته مثبت بوده است و با همت بهره‌برداران و کشاورزان براساس گزارش مرکز آمار نرخ رشد کشاورزی برابر با 5.4 درصد بوده است و متوسط نرخ رشد در برنامه ششم توسعه 5 درصد پیش بینی شده است.

 

وی ادامه داد: تولیدات کشاورزی در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

 

معضلی به نام سیاست‌های تجاری در تولید شکر/ فاجعه ای در سال 85

 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تولیدات شکر کشور بیان کرد: سیاست‌های تجاری در تولید شکر کشور مشکلی است که کشاورزان از آن رنج می‌برند. در سال‌های برنامه سوم توسعه کشور (81 تا 84) تولید شکر بر واردات آن پیشی می‌گرفت اما در سال 85 فاجعه‌ای در تولید شکر کشور شکل می‌گیرد و 2 میلیون و 100 تن شکر وارد کشور می‌شود.

 

وی با بیان اینکه تاثیر 2 میلیون و 500 هزار تن شکر تا سال 93، تولید شکر را از واردات آن کمتر می‌کند، افزود: واردات شکر در سال 88 تولید شکر را به نصف می‌رساند و بازار را اشباع کرده و با یارانه صادراتی شکر وارد کشور می‌شود.

 

حجتی ادامه داد: با تنظیم سیاست‌های تجاری در یک الی دو سال اخیر واردات شکر کاهش یافته و در سال 94 به 521 هزار تن رسیده است. همچنین تولید شکر در کشور به یک میلیون و 510 هزار تن افزایش یافته است.

 

وی با بیان اینکه در تولید شکر براساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عمل می‌کنیم، عنوان کرد: با کشت شکر در مناطق گرمسیری در دوره میان مدت یا کوتاه‌مدت دیگر نیازی به واردات شکر نیست.

 

هشت میلیون و 500 هزار تن خرید تضمینی گندم در سال 94

 

وزیر جهاد کشاورزی همچنین در خصوص خرید تضمینی گندم تصریح کرد: در سال 94، هشت میلیون و 500 هزار تن خرید تضمینی گندم صورت گرفته که در سال 95 پیش بینی می‌شود علیرغم تمامی مشکلات مالی در خرید گندم این رقم به 10 میلیون تن افزایش یابد.

 

وی افزود: در تولید گندم در سال‌های آینده به مرحله خودکفایی می‌رسیم و مجددا به عنوان یک کشور صادرکننده مطرح خواهیم شد.

 

قیمت مرغ در دولت فعلی ثابت بوده است

 

حجتی در مورد سایر محصولات از نظر ذخایر و منابع در اختیار گفت: در این محصولات اساسی، نگرانی ها و محدودیت‌هایی وجود دارد اما با پشتیبانی مسئولان عالی رتبه وضعیت نسبتاً خوبی برقرار شده است.

 

وی درباره وضعیت قیمت مرغ توضیح داد: وضعیت مرغ نسبت به آن روزی که ما آمده‌ایم، اگر ارزان‌تر نشده، گرانتر نیز نشده است. بخشی از این ثبات قیمتی را می‌توان به حمایت‌های نهادها و بخشی دیگر را به افزایش بهره‌وری داخلی ارتباط داد. در حالی که گاهی متاسفانه مرغ به دلیل افزایش عرضه زیر قیمت تمام شده به فروش می‌رسد و درصدد هستیم با حضور در بازار این مشکل را حل کنیم.

 

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز در صنعت مرغداری، ظرفیت بالقوه‌ یک میلیون تن صادرات وجود دارد، گفت: مصرف داخلی کشور نزدیک به 2200 هزار تن است در حالی که ظرفیت صادرات از سال‌های گذشته وجود داشته است اما به دلیل محدودیت هایی نزدیک به 70 تا 80 هزار تن بوده است، اما می‌توان با در نظر گرفتن یک افق 6 ماهه و مشخص کردن بازارهای هدف این میزان را افزایش دهیم.

 

درصد خودکفایی در مورد دانه‌های روغنی، زیر 10 است

 

حجتی در مورد وضعیت برنج گفت: معتقدم برنج فقط باید در گیلان و مازندران کشت شود، چرا که در دیگر مناطق کشور محدودیت آبی وجود دارد. همچنین در مورد دانه‌های روغنی، وضعیت غیرقابل قبولی در کشور داریم، زیرا درصد خودکفایی ما زیر عدد 10 است. اگر چه در رابطه با دانه‌های روغنی طرح خوبی بر پایه کشت کلزا در چارچوب اقتصاد مقاومتی مطرح شده است که با پشتیبانی دولت و مجلس امسال شاهد افزایش برداشت محصول کلزا خواهیم بود.

 

وی با بیان اینکه برداشت محصولات دانه‌های روغنی امسال به دو برابر سال قبل رسیده است، اضافه کرد: امیدواریم در این افق 10 ساله تولید دانه‌های روغنی از وضعیت 8.8 درصد به 71 درصد برسد. این امر با حمایت از تولید و اعمال سیاست‌های مناسب تجاری در رابطه با واردات تحقق پیدا خواهد کرد.

 

حجتی در ادامه به برخی از الزامات ابلاغ شده به وزارتخانه متبوعش اشاره کرد و افزود: تامین منابع مالی، توسعه سرمایه‌گذاری بخش دولت و خصوصی و ایجاد ذخیره تولید، تامین تسهیلات ارزان، پوشش حمایت‌های تعرفه‌ای و بیمه‌ای از محصولات و... از جمله این الزامات هستند.

 

واگذاری بیمه بخش کشاورزی به بخش خصوصی

 

وی درخصوص بیمه کشاورزی گفت: در بخش کشاورزی به بیمه به چشم بیمه تجاری نگاه نمی‌شود و در هیچ جای دنیا نیز چنین نگاهی وجود ندارد چرا که نمی‌توان تمام هستی تولیدکننده را به وسیله بیمه تجاری به مخاطره انداخت و آن را در معرض انواع آفات و تنش‌ها قرار نمی‌دهند.

 

وی ادامه داد: مجری این نوع بیمه می‌تواند دولت نباشد و آن را به بخش خصوصی واگذار کرد اما قطعاً باید حمایتی باشد، به همین دلیل از مجلس که هر سال رقمی را به این امر اختصاص می‌دهد تشکر می‌کنم. دولت نیز در چارچوب توانایی های خود مبلغی را به بیمه حمایتی تولیدکنندگان اختصاص می‌دهد، هر چند این اختصاص در سال‌های گذشته کم بوده و حتی تعهدات گذشته به کشاورزان هنوز پرداخت نشده است، اما امیدواریم با باز شدن دست دولت بتوانیم بحث بیمه را سامان دهیم.

 

مزرعه‌ای نیست که یک کارشناس مسئول در مرکز خدمات دهستانی نداشته باشد

 

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با موضوعات مرتبط با شکر گفت: همکاران ما در وزارتخانه شبانه‌روز در حال پیگیری این مسئله هستند تا در سیاست‌های بازرگانی روشی دنبال شود که به تولید ملی آسیب نرسد. همچنین تحقیق، ترویج و آموزش در افزایش بهره‌برداری محصولات نقش داشته و ترویج و آموزش بعد از تحقیق در این زمینه نقش فوق‌العاده‌ای دارد، و امروز با مصوبه‌ای که مجلس در اختیار ما قرار داده است، مزرعه‌ای نداریم که یک کارشناس مسئول در مرکز خدمات دهستانی نداشته باشد که این امر نشان از ترویج و تحقیق و پاسخگویی دارد.

 

کشت فراسرزمینی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی

 

وی در رابطه با بحث همسویی دیپلماسی خارجی در رابطه با صادرات و خصوصاً محصولات باغی و مقوله کشت فراسرزمینی، گفت: مقوله کشت فراسرزمینی یکی از طرح‌های محوری است که درخصوص اقتصاد مقاومتی به ما ابلاغ شده و خوشبختانه در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی نیز قرار دارد.

 

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امروز ایرانیان در کشورهای مختلف نزدیک به یک میلیون هکتار در این زمینه در حال مذاکره و عقد قرارداد هستند و حدود 250 هزار هکتار یا مالک هستند یا قرارداد بلند مدت 30 تا 50 ساله بسته‌ و در حال کشت و زرع هستند.

 

حجتی با بیان اینکه چای که در دو سال اخیر تولید شده، با حمایت ها و پشتیبانی های مجلس و دولت مصرف شده است، گفت: در زمینه فراوری برگ سبز باید با توجه به فناوری های روز حرکت کرد تا چای به جایگاه اصلی خود بازگردد.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری باید 500 تن تولید پیله داشته باشیم افزود: در گذشته نهال توت تولید و عرضه نمی شد اما در سال های اخیر در توتستان ها غرس نهال انجام می شود و با افزایش تقاضای نهال همزمان با افزایش نوقان کرم ابریشم را به جایگاه قبلی خود باز می گرداند.

 

ایران، تولید محصولات تراریخته نداشته است، جز در پنبه

 

حجتی با بیان اینکه محصولات تراریخته همچون ذرت و روغن وارد کشور می شود ادامه داد: برزیل، هند و پاکستان محصولات غلات خود را به صورت تراریخته تولید می کنند اما ما در داخل کشور تولید تراریخته نداشته ایم و اگر قرار است کاری در زمینه تراریخته انجام شود باید براساس قوانین و مقررات ابلاغی انجام شود.

 

وی اظهار کرد: تراریخته در کشور تنها در بذر پنبه انجام شده که آن هم برای مقاومت پنبه در مقابل بیماری ها صورت گرفته و منطبق بر قوانین است که آن هم در حال حاضر به صورت پایلوت است.

 

سال گذشته، 9 میلیارد دلار واردات غذایی به کشور

 

حجتی با بیان اینکه در حال حاضر در ارتباط با واردات محصولات کشاورزی باید به آمار گمرک مراجعه شود افزود: سال گذشته 9 میلیارد دلار واردات غذایی به کشور صورت گرفته است که در مقایسه با 3 سال قبل که 20 میلیارد دلار بوده علی رغم افزایش جمعیت کاهش چشمگیری داشته است.

 

وی با اشاره به بدهی دولت در خصوص پول بیمه کشاورزی افزود: دولت تا کنون به دلیل مشکلات مالی نتوانسته این مبلغ را پرداخت کند اما بر پرداخت آن مصر است.

 

سیاست وزارت جهاد کشاورزی کشت پاییزه است

 

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشت بهاره چغندر قند کاهش داده شده و همچنین کاهش داده می شود، ادامه داد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی کشت پاییزه است؛ کشت بهاره یعنی آب تیر، مرداد و شهریور تبخیر شود اما کشت پاییزه یعنی کشت سبز و اینکه بخش زیادی  از آب از طریق بارندگی حاصل شود و ما در حال ترویج کشت پاییزه برای کاهش مصرف آب هستیم.

 

وی اظهار کرد: طی 3 سال گذشته براساس اطلاعات کارخانه های قند بیش از 11 تن افزایش برداشت در هکتار داشته ایم اگر کشت بهاره به کشت پاییزه منتقل شود، بهره وری در تولید چغندر قند افزایش پیدا می کند.

 

پیگیری ها در خصوص خشکسالی در استان ها انجام می شود

 

حجتی با بیان اینکه قوانین موضوعه خشکسالی به ستاد حوادث وزارت کشور باز می گردد ادامه داد: پیگیری ها در خصوص خشکسالی در استان ها و توسط استانداری ها انجام می شود البته ما اطلاعات خود را در این خصوص در اختیار استان ها قرار خواهیم داد.

 

برنجکاران در سال 94 با مشکل مواجه نشدند/ قیمت فعلی برنج داخلی مناسب است

 

حجتی در ادامه، در پاسخ به مطالب مطرح شده از سوی برخی نمایندگان، درخصوص واردات برنج گفت: در سال 92 در حدود یک میلیون و 900 هزار تن، در سال 93 در حدود یک میلیون و 300 هزار تن، در سال 94 در حدود 745 هزار تن و در سال 95 تاکنون درحدود 191 هزار تن تولید برنج داشتیم و تنها سالی که برنجکاران با مشکل مواجه نشدند، سال 94 بوده است.

 

وی با بیان اینکه قیمت برنج داخلی در حال حاضر مناسب است، گفت: آنچه که عمل شده است، با توجه به سیاست‌های بازرگانی مناسبی بوده و البته با محدودیت واردات نیز همراه بوده است.

 

وی درباره سفارش برای واردات برنج خارجی توضیح داد: سطح سفارش 3 ماه مهلت دارد که یک ماه نیز مجاز به تمدید مهلت است، لذا واردات براساس مصوبه‌های ابلاغی انجام شده است.

 

از تیر 95 واردات برنج ممنوع می‌شود

 

وزیر جهاد کشاورزی افزود: برای برنجی که وارد می‌شود، در سال گذشته تعرفه 40 درصدی و با مابه‌التفاوت 500 تومان برای هر کیلو در نظر گرفته شده است، لذا نه تنها محدودیت زمان برای واردات ایجاد کردیم، بلکه مقرر شد که از 31 تیر 1395 واردات برنج منع شود.

 

واردات لبنیات ممنوع است؛ بجز کره

 

حجتی در رابطه محصول شیر گفت: واردات لبنیات ممنوع شده است و تنها برای محصول کره واردات محدود با تعرفه مشخص تعیین شده است. واردات شیر خشک نیز مربوط به شیر خشک نوزاد است چرا که در کشور نه تنها شیر خشک وارد نمی‌شود، بلکه به کشورهای دیگر نیز صادر می‌کنیم. در سال گذشته قیمت محصول شیر در مرزهای اطراف ایران حدود 1200 تومان بود که در سال جاری به 800 تومان رسیده است.

 

وی با بیان اینکه محصول شیر از محصولات خاص کشور است، تصریح کرد: این محصول باید روزانه تولید و فروخته شود، در واقع نمی‌توان تولید شیر را با سایر تولیدات در یک راستا دید و در برنامه‌ریزی‌ها و حمایت‌ها و سیاست‌های تجاری این محصول را باید مدنظر قرار داد.

 

سرانه مصرفی شیر؛ در ایران 100 لیتر، متوسط سرانه جهانی 150 لیتر

 

وزیر جهاد کشاورزی تحریک تقاضا از طریق رسانه ها را ضروری دانست و گفت: سرانه مصرفی شیر در کشور نزدیک به یکصد لیتر است و این در حالی است که متوسط سرانه جهانی 150 لیتر است و در برخی از کشورهای پیشرفته تا 250 لیتر در سال نیز مصرف شیر وجود دارد.

 

اعتبارات بیمه محصولات کشاورزی کافی نیست

 

حجتی درخصوص بیمه محصولات کشاورزی گفت: اعتبارات به اندازه کافی اختصاص نیافته و برای این منظور به کمک بانک کشاورزی مبلغی به صندوق بیمه کشاورزان داده شده است، هر چند هنوز 300 میلیارد تومان به بیمه‌گذاران بدهکاریم.

 

صادرات 700 هزار تن سیب‌زمینی در سال 94

 

وی درخصوص محصول سیب‌زمینی گفت: در سال 94 در حدود 700 هزار تن سیب‌زمینی صادر شده، اما یارانه صادراتی با توجه به تعهد دولت پرداخت نشده است، برای صادرات سیب‌زمینی لازم است که این محصول فرآوری شود، از این‌رو زمان‌بر بوده، اما اقداماتی در حال انجام است.

 

صادرات یک میلیون و 400 هزار تن سیب درختی

 

وزیر جهاد کشاورزی درخصوص محصول سیب درختی گفت: مصرف داخلی کشور سالانه 2 میلیون تن است که در سال 94 در حدود 3 میلیون و 400 هزار تن تولید داشتیم، بنابراین با روش‌های تجاری طراحی‌شده توانستیم سیب درختی ذخیره شده در سردخانه‌ها به‌خصوص در شهر ارومیه را در فروردین و اردیبهشت ماه صادر کنیم.

 

تحریک در صادرات سیب با گره زدن واردات موز و صادرات سیب به یکدیگر

 

حجتی افزود: واردات موز و صادرات سیب را به نوعی به یکدیگر گره زدیم، بدین صورت که اگر کسی سیب صادر کند، می‌تواند با تعرفه پایین‌تری موز وارد کند و این سبب تحریک در صادرات سیب شد.

 

این عضو کابینه دولت یازدهم درخصوص تولید چای در کشور گفت: در سال گذشته تولیدات چای به بیش از 300 هزار تن رسیده است و این در حالی است که صندوق سرمایه‌گذاری چای با 60 میلیارد تومان سرمایه برای تولیدات چای همکاری کرده است. /858/د101/ج

ارسال نظرات