لغو تابعيت شيخ عيسي قاسم پروژهاي سعودي است
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، با وجود اينكه اقدام دولت بحرين در سلب تابعيت از آيتالله شيخ عيسي قاسم رهبر مرجعيت ديني بحرين با اعتراضهاي گسترده داخلي و خارجي روبهرو شده است و دولتهايي هم كه اين اقدام ضدانساني و حقوق بينالمللي را محكوم نكردهاند سكوت اختيار كردهاند اما در مقابل شوراي وزيران عربستان در پايان نشست خود در رياض به صراحت از آن حمايت كردند.
همچنين در نامه سلمان بن عبد العزيز خطاب به شيخ حمد بن عيسي آل خليفه پادشاه بحرين (كه به تازگي افشا شده) آمده است: «نظر به گفتوگوهاي پيشين درباره فعاليتهاي شيعيان و كارهاي آنان كه باعث متزلزل شدن ثبات و امنيت كشور شما در برهه اخير شده، ملاحظه ميكنيم اين تهديدها باعث نگراني درمورد مناطق شرق عربستان شده است.» سلمان در ادامه با درخواست از پادشاه بحرين براي اتخاذ اقدامات لازم ضدآيتالله شيخ عيسي قاسم به وي اطمينان خاطر ميدهد از همه اقداماتي كه براي حفظ امنيت و ثبات دو كشور انجام ميدهد، حمايت ميكند، البته پيش از اين نيز احتمال داده ميشد كه عربستان در پشت دور جديد اقدامات ضدشيعي دولت بحرين قرار دارد زيرا اولاً دولت بحرين دولتي كاملاً دستنشانده است و نخستوزير اين كشور كه فردي كاملاً وابسته به عربستان است از 40 سال پيش قدرت را كنترل و انحصار خود دارد و عملاً پادشاه و وليعهد در رتبههاي بعدي قدرت قرار ميگيرند.
استمرار حضور وي در قدرت باعث شده است انتخاباتي كه هر چهار سال يكبار براي انتخاب اعضاي مجلس 40 نفري مردم برگزار ميشود در عمل بينتيجه باشد چرا كه هيچ وقت برگزاري اين انتخابات تغييري در كابينه و در رأس آن نخست وزير كه قدرت اجرايي را در دست دارد، ايجاد نكرده است. در واقع عربستان با نگه داشتن وي در قدرت باعث انسداد سياسي در بحرين شده و زمينه شكست اصلاحات سياسي و در نهايت موجبات قيام عمومي را فراهم كرده است.
دوم اينكه عربستان از چند ماه پيش بر شدت و گستره خصومتهاي ديرينه خود عليه شيعيان چه در داخل اين كشور و چه در خارج از آن افزوده است و در اين راستا خود نيز با پروندهسازي و محاكمه فرمايشي شيخ نمر را اعدام كرد. اين اقدامات به صراحت نشان ميدهد عربستان به عمد به اختلافات مذهبي در منطقه دست ميزند. به نظر ميرسد عربستان از اين اقدامات چند هدف را دنبال ميكند: نخست اينكه با شعلهور كردن اختلافات مذهبي ميخواهد فضاي تنفسي جديد براي ادامه حيات گروههاي تكفيري فراهم كند و مانع از اين شود كه روند كنوني مبارزه با تروريسم تكفيري در منطقه به سرانجام برسد. دوم اينكه ميخواهد پوشش لازم را براي تكميل دورهگذار انتقال قدرت از نسل قديم به نسل جديد توأم با دستيابي محمد بن سلمان به مقام پادشاهي بهدست آورد. سوم اينكه توجيه لازم را براي نزديكي به رژيم صهيونيستي و برقراري ائتلاف نظامي با آن بهدست آورد. در اين زمينه عربستان دامن زدن به اختلافات مذهبي را به همراه پروژه ايرانهراسي به پيش ميبرد.
در مجموع اگر از منظر دخالتهاي عربستان در بحرين و اهداف منطقهاي آن به تشديد دور جديد اقدامات دولت بحرين عليه مخالفان نگاه شود مشخص ميشود كه دولت منامه به نيابت از عربستان عمل ميكند اما غافل از اينكه با اين اقدام خود را به تونل تاريك وارد ميكند كه هيچ اطميناني براي خروج از آن وجود ندارد زيرا تاكنون انقلابيون بحريني باوجود تحمل انواع فشارها و شكنجهها باز پايبندي خود را به رعايت شيوههاي مسالمتآميز در استمرار قيام حفظ كردهاند اما اكنون كه با سلب تابعيت و اخراج روبهرو هستند معلوم نيست كه باز بخواهند به همين شيوه ادامه دهند./998/102/ب3
منبع : روزنامه جوان