۱۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۷
کد خبر: ۴۳۵۹۳۰
حجت الاسلام والمسلمین رجبی:

پرداختن به مسائل حاشیه ای و صوری در عرصه فرهنگ دردی را دوا نمی کند

عضو جامعه مدرسین با بیان این که وزیر ارشاد نباید به چیزی جز فرهنگ دینی و ترویج و نهادینه کردن آن فکر کند، گفت: پرداختن به مسائل حاشیه ای و صوری دردی را دوا نمی کند.
آیت الله رجبی آیت الله رجبی

حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به انتقاد صریح رهبر معظم انقلاب درباره وجود ولنگاری فرهنگی در کشور گفت: مقوله فرهنگ در دولت های گوناگون مورد بی مهری جدی قرار گرفته است.

 

وی افزود: با وجود این که رهبر معظم انقلاب در مقاطع مختلف بر مسأله فرهنگ تأکید کردند و آن را به منزله روحی در تمامی ابعاد جامعه دانستند که باید جریان داشته باشد تا جان تازه ای به فعالیت های نظام بدهد اما در دولت های مختلف حتی اگر احیانا وزیر فرهنگ متعهدی هم داشتیم باز هم به دلیل این که درگیر مسائل روزمره و فرعی شدند در حد شایسته و با توجه به جایگاه به مسأله فرهنگ نپرداختند.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: اگر مسؤول یا وزیری حیات جامعه را با حیات فرهنگ اسلامی پیوند نزد و معتقد نباشد که اگر بخواهیم جامعه در هر بعدی روبه پیشرفت و تعالی قدم بردارد باید در درجه نخست فرهنگ اسلامی در آن نهادینه شود طبیعی است که نسبت به فرهنگ سراغ مسائل سطحی و حتی سراغ مسائل معارض با فرهنگ اسلامی می رود.

 

وی ادامه داد: تفسیر چنین فردی از فرهنگ نادرست است که به دنبال آن سرمایه گذاری و اقدامی نیز که صورت می گیرد در مسیر نادرست قرار دارد، به نظر می رسد وزیر فرهنگ و ارشاد کنونی نیز آن نگاه اساسی و بنیادین را به فرهنگ اسلامی ندارد.

 

حجت الاسلام والمسلمین رجبی ابراز داشت: ما شاهد هستیم بیش از آنچه به ترویج فرهنگ اصیل اسلامی و مبانی فرهنگ اسلامی و ترویج و نهادینه ساختن آن در جامعه بها داده شود به مسائل شکلی و صوری بها داده می شود که این ها می تواند حتی محتوا و قالب های ضد فرهنگ اسلامی داشته باشد.

 

وی عنوان کرد: ترویج مسأله کنسرت ها که هر ازچند گاهی قوه قضائیه نیز ناچار به ورود می شود و از آن جلوگیری می کند یا مسائل دیگری که بیشتر صوری و قالبی است در دستور کار وزارت ارشاد قرار می گیرد؛ ما می بینیم که مجوز برخی فیلم ها صادر می شود و پس از مدت ها که اعتراض های فراوانی صورت می گیرد جلوی اکران آن گرفته می شود؛ این در شرایطی انجام می گیرد که اثر مخرب خود را در جامعه گذاشته است.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: این موارد نشانگر این است که یک نگاه استراتژیک به مقوله فرهنگ دینی و یک رسالت الهی که ترویج فرهنگ اسلامی را از نان شب برای جامعه ضروری تر بداند در وزارت فرهنگ ما حاکم نیست.

 

وی اضافه کرد: شاید فی حد نفسه علاقه به دین و فرهنگ باشد اما صرف علاقه کافی نیست، سیاستگذاری و برنامه ریزی برای مسأله فرهنگ باید صورت گیرد آن هم در شرایطی که فرهنگ اسلامی و انقلاب مورد هجوم بی امان تمام دشمنان اسلام و نظام قرار گرفته است سرمایه گذاری باید در حد اعلا باشد.

 

حجت الاسلام والمسلمین رجبی با بیان این که وزیر ارشاد ما نباید به چیزی جز فرهنگ دینی و ترویج و نهادینه کردن آن فکر کند، گفت: از پرداختن به مسائل حاشیه ای و صوری که دردی را دوا نمی کند بلکه می تواند محملی برای تهاجم فرهنگی باشد باید پرهیز شود؛ این معضلی است که در وزارت فرهنگ و ارشاد که متولی فرهنگ اسلامی به شمار می رود وجود دارد.

 

وی افزود: این که نهادهای فرهنگی هستند و باید کار انجام دهند بهانه ای بیش نیست، باید بیش از همه نهادهای دیگر، دغدغه فرهنگی در وزارت ارشاد وجود داشته باشد؛ بایستی با برنامه ریزی های حساب شده و دقیق و استفاده از کارشناسان در حوزه های فیلم، مکتوبات، رسانه ها و در حوزه های گوناگونی که وزارت ارشاد عهده دار است کارهای پیش برود.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر ضرورت نظارت دقیق بر کتاب ها اظهار داشت: عزم راسخی برای بها دادن به کتاب های حاوی فرهنگ دینی و جلوگیری جدی از کتاب هایی که محتوای نامطلوبی دارند مشاهده نمی شود، رسانه های مکتوب نیز باید در محدوده برنامه ریزی وزارت ارشاد به صورت مستقیم و غیر مستقیم قرار داشته باشند.

 

وی ادامه داد: همچنین بخش هایی که در فضاسازی شهری فعالیت دارند نیز باید اینگونه باشند، درست است که شورای شهر و شهردارها متولی این کار هستند ولی وزارت فرهنگ و ارشاد می تواند در جهت دهی و هماهنگی با آن ها بسیاری از کارها را انجام دهد./1323/ت302/ج

ارسال نظرات