عربستان در کنار داعش و القاعده در حال آموزش تروریست ها در سراسر دنیاست
به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» به فعالیتهای عربستان در حمایت از تروریستها در کشورهای صلحآمیز همچون «کوزوو» اشاره کرد و نوشت، هر زمان که یک حمله تروریستی از سوی گروههای افراطی رخ میدهد ما به دنبال دشمنانی چون «داعش» و «القاعده» هستیم ولی شاید بهتر باشد که نگاهی هم به دوستان خود همچون «عربستان سعودی» بیاندازیم.
این گزارش با این مقدمه ادامه داد، برای چندین دهه، عربستان سعودی بدون هرگونه واهمهای، بودجه وهابیت را در سراسر جهان تأمین و آن را به شیوهای تقویت میکند که تروریستها را در جهان پرورش میدهد.
فارس به نقل از نیویورکتایمز ادامه داد، کوزوو و آلبانی نمونههایی از اعتدال و تساهل مذهبی هستند و همانطور که مجسمه کلینتون تصدیق میکند، مردم کوزوو به آمریکا و انگلیس برای جلوگیری از یک نسلکشی احتمالی از سوی صربها در سال 1999، احترام میگذارند.
این گزارش سپس ادامه داد، عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیجفارس در 17 سال گذشته، پولهایی را وارد این کشور جدید کرده است و افراطگرایی مذهبی را در سرزمینی که در اصل کوچک بوده است، تزریق کرد.
طبق این گزارش، نتیجه این اقدامات عربستان این بوده است که طبق گفته دولت کوزوو، 300 نفر از اتباع این کشور برای مبارزه در کنار داعش به سوریه یا عراق رفتهاند و عربستان سعودی یک جامعه اسلامی صبور را به خط لولهای برای گروههای افراطی تبدیل کرده است.
دولت کوزوو سال گذشته مجبور شد در میان نگرانی از توطئه گروههای وابسته به داعش برای سمی کردن آب شهر، تأمین آب در پایتخت را به طور موقت قطع کند.
«زهدی حاج زری» یکی از مبلغان یک مسجد 430 ساله در شهر «پژا» کوزوو از تلاشهای عربستان در تخریب اسلامی میگوید: «عربستان در حال تخریب اسلام است».
وی تأکید کرد که تهدیداتی که از جانب افراطگرایان کشورش دریافت میکند غیرقابل شمارش است.
این مبلغ میانهرو اهل کوزوو میگوید که از طریق وبسایتی به آدرس Foltash.com، از وهابیت انتقاد میکنند اما پولهایی که عربستان سعودی، کویت، قطر، امارات متحده عربی و بحرین برای حمایت از وهابیت از طریق کولاکی از انتشارات، نوارهای ویدیویی و دیگر منابع تزریق میکند، موجب شده که میانهروها خلع سلاح شوند.
یکی دیگر از مبلغان سابق کوزوو که خبرنگار شده است و درباره نفوذ افراطگرایی مینویسد، در اینباره گفت: «سعودیها به طور کامل با پولهایشان اسلام را در اینجا تغییر دادهاند».
وی سپس به تأثیری اشاره کرد که تبلیغات وهابیت در کوزوو داشته و گفت که او در یک مرحله شستشوی مغزی داده شده بود و وارد یک فاز از افراطگرایی شد به طوریکه خواستار تحمیل قانون شریعت و دفاع از خشونت شده بود. «این افکار هماکنون مرا میترساند».
نویسنده نیویورکتایمز نوشت، این مشکل کوزوو نیست بلکه یک مشکل جهانی است. من برای اولین بار با نفوذ مهلک سعودیها در پاکستان روبرو شدم. در آنجا نظام مدرسه دولتی افتضاح است و سعودیها با تأمین بودجه مدارس افراطی که دانشآموزان را با وعدههای آموزش رایگان، غذای رایگان و بورسیه کامل برای مطالعات خارج از کشور برای بهترین دانشآموزان فریب میدهد، این شکاف نظام آموزشی در پاکستان را پر میکنند.
این گزارش سپس ادامه داد، اما در کشورهایی همچون مالی، بورکینافاسو و نیجر در غرب آفریقا که به طور معمول کشورهای صلحطلب و میانهرویی میباشند، شاهد این مدارسی بودم که بودجه آنها را کشورهای خارجی تأمین میکرد تا مفاهیم افراطی از اسلام را آموزش دهند. در کشورهای بالکان، بوسنی، به طور ویژه از حمایت کشورهای عربی خلیجفارس از افراطگرایان آسیب دیده است.
نیویورکتایمز با اشاره به این مطالب نوشت که جهان باید مذاکرات جدی با عربستان سعودی درباره نقشی که در پرورش افراطگرایان ایفا میکند، داشته باشد.
طبق این گزارش، در کشورهایی همچون عربستان سعودی، پول صرف مبارزه با سوء تغذیه یا مرگ و میر کودکان نمیشود بلکه بیشتر صرف شستشوی مغزی کودکان میشود و بذر درگیری را در کشورهای فقیر و بیثبات میپاشد./847/ب103/د