بازگشت فلسطین به کتاب های درسی لبنان
به گزارش خبرگزاری رسا، تصمیم «مروان حماده» وزیر آموزش و پرورش در بازگشت موضوع فلسطین به کتاب های درسی از سال تحصیلی 2017-2018 اجرایی می شود و در امتحانات امسال که هفته آینده برگزار می شود از این درس ها سوالی طرح نخواهد شد.
جنجال چند روز اخیر درباره حذف دروس مربوط به فلسطین از کتاب های درسی اولین بار زمانی مطرح شد که روزنامه الاخبار در گزارشی با اشاره به حذف سه درس مربوط به فلسطین از کتاب تاریخ عمومی مدارس این کشور، آن را یک «رسوایی» و گامی در مسیر «عادی سازی روابط با اسرائیل» دانست و مسئولیت آن را متوجه «الیاس بوصعب» وزیر آموزش و پرورش سابق لبنان کرد.
این در حالی بود که بوصعب همه اتهام های مطرح شده در روزنامه الاخبار را کذب و افترا خواند و هدف از آن را ضربه زدن به شخص وی و وزارتخانه با هدف سیطره بر برخی مراکز تربیتی خواند.
وی اطرافیان مروان حماده وزیر کنونی آموزش و پرورش را عامل درز اطلاعات در این قضیه دانست.
پس از طرح این مساله جنجالی در رسانه های لبنان و واکنش تند وزیر آموزش و پرورش سابق به آن، روزنامه الاخبار در شماره روز چهارشنبه خود رسانه های لبنان را به باد انتقاد گرفت که «بدون کوچکترین توجهی به کشف حقیقت و مراجعه به اسناد منتشر شده در رسانه های رسمی کشور یا حداقل سوال از مسئولان مربوطه، مسئولیت حرفه ای روزنامه نگاری را زیر پا گذاشته و به صورت یک جانبه واکنش بوصعب را منعکس کردند.»
به نوشته الاخبار، بوصعب مطالب مطرح شده در روزنامه الاخبار را نفی نکرد بلکه سعی کرد ماجرا را به گونه دیگری تعریف کرده و خود را از این تصمیم مبرا جلوه دهد. درست است که تصمیم حذف درس های مربوط به فلسطین در سال 2016 یک تصمیم تازه نبود و در 16 سال پیش یعنی سال 2000 ریشه داشت، اما این تغییری در واقعیت ایجاد نمی کند چرا که بوصعب نیز بعد از 16 سال با کوتاه آمدن جلوی فشارها، همان تصمیمی را گرفت که «محمد یوسف بیضون» وزیر وقت آموزش و پرورش در سال 2000 گرفته بود.
بوصعب اگرچه تلاش کرد تا مساله فلسطین به کتاب های درسی برگردد اما مدارس خصوصی در مقابل این تصمیم از خود مقاومت نشان دادند و وزیر در نهایت مجبور به تسلیم شدن در برابر آنها شد. این درحالی است که مروان حماده وزیر کنونی موفق به انجام این کار شد و دستور بازگرداندن مساله فلسطین به کتاب های درسی را صادر کرد./۹۸۰/ب۱۰۲/د
منبع: ایرنا