شرح آیت الله حسینی همدانی بر دعای روز هفدهم ماه رمضان
آیت الله سید محمدمهدی حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در استان البرز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به شرح و تفسیر دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان پرداخت که در ادامه می آید:
«اللهمّ اهْدِنی فیهِ لِصالِحِ الأعْمالِ واقْـضِ لی فیهِ الحَوائِجَ والآمالِ یا من لا یَحْتاجُ الى التّفْسیر والسؤالِ یا عالِماً بما فی صُدورِ العالَمین صَلّ على محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرین»
«ای خدا در این روز مرا به اعمال صالح راهنمایی کن و حاجتها و آرزوهایم را برآورده کن ای کسی که نیازمند به شرح و سؤال بندگانت نیستی، ای خدایی که به سرائر خلق آگاهی و آنچه در سینه اهل عالم هست می دانی، بر پیامبر و آل پیامبر درود بفرست»
کسی که به خدا و معاد ایمان دارد و معاد باور است دنبال اعمال صالح است؛ عمل صالح آن عملی است که به اندازه سر سوزنی ناخالصی در آن وجود نداشته باشد و برای خدا باشد.
خدای تعالی در قسمتی از آیه 110 سوره مبارکه کهف فرمود: «و من کان یرجوا لقاء ربه فلیعمل عملاً صالحاً فلا یشرک بعبادة ربه احدا» یعنی ملاقات خدای تعالی که یکی از اهداف بلند اهل ایمان است در سایه انجام عمل صالح میسر می شود.
دعا کننده در این روز از خداوند تعالی طلب می کند که او را به سمت اعمال صالح هدایت کند؛ این اعمال چه عبادت باشد و چه دستگیری از دیگران، اگر برای خدا و خالص و بدون هیچ شائبه ای باشد قطعاً در مسیر قرار گرفته و مورد رضای خدا هم هست.
بنده از خدای تعالی می خواهد که حاجت هایش را برآورده کند و حاجت های انسان هم براساس معرفت آنهاست؛ گاهی افراد به اندازه بهشت می خواهند و گاهی به اندازه جهنم نرفتن درخواست دارند و برخی هم خود خدا را طلب می کنند.
حوائج افراد به اندازه معرفت آنهاست، برخی حاجت ها مادی و برخی معنوی است و هرقدر معرفت انسان بالاتر برود، رنگ و بوی حاجت هایش عوض می شود تا می رسد به مرحله ای که اصلاً حاجتی ندارد و آنچه خدا برای او می خواهد را می پذیرد، راضی و تسلیم خدای تعالی است.
عده ای نهایت آرزو و خواسته هایشان دنیا است؛ اینها افراد غافلی هستند که گمشده اند و به زودی ساقط و هلاک می شوند؛ کسی که غافل و دنیا زده بود هلاکت او حتمی است.
در فراز بعدی به خدا می گوید؛ خدایا وضعیت من نزد تو معلوم است، نیازی به التماس و الحاح و زاری من نداری، ای کسی که به آن چیزی که در سینه اهل عالم هست به همه مطلعی و در نهایت بر صلوات بر پیامبر و آلش دعا را تمام می کند.
ما در روایات زیادی داریم که برای اینکه دعا به اجابت برسد؛ ابتدا و انتهای دعا خواسته هایت را اینطور تنظیم کن که قبل و بعد از دعا با صلوات و درود بر پیامبر و آل پیامبر شروع و خاتمه پیدا کند، اینجا هم همینطور است، از خدا می خواهد در این روز او را به اعمال صالح هدایت کند، حاجت ها و آرزوهایش برآورده شود؛ آن هم توسط خدایی که احتیاج به این ندارد که برایش توضیح داده شود و بعد هم بر پیامبر و آلش درود می فرستد که دعایش مستجاب شود.
خدایا به پیامبر و آل پیامبر در این ماه همه ما را مشمول عفو و غفران بی کرانت بگردان./872/ت۳۰۲/ی