سوء مدیریت در خوردن و آشامیدن منشأ بیماریها
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام یکتا امروز در همایش بزرگ « علم و انتظار» که در شبستان نجمه خاتون(س) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) مبنی بر اینکه حضرت رسول (ص) تمامی احکام و چیزهای نیاز انسانها را برای ادامه حیاتش تبیین کردهاند، گفت: در موضوع تبیین احکام دین باید چگونگی ابلاغ احکام دینی را بررسی کرد.
وی با اشاره به برخی از ابعاد ابلاغ احکام دینی افزود: در شرع مقدس اسلام در مورد ایستاده آشامیدن آب اشاره به کراهت شده است و حضرت رسول(ص) میفرمایند«یکی از 10 چیزی که پیری میآورد آشامیدن آب به صورت ایستاده در شبهنگام است».
مدیر هیئتعلمی کانون تخصصی سلامت تصریح کرد: همچنین در روایتها بیانشده که یک دفعه نوشیدن آب مکروه بوده و رسول اکرم(ص) میفرمایند آب را یکدفعه و یکجا نیاشامید؛ زیرا دفعی آشامیدن آب موجب بیماریهای کبدی میشود.
حجتالاسلام یکتا در ادامه اشاره به آداب مستحبی آشامیدن آب خاطرنشان کرد: نوشیدن و آشامیدن آب با سه نفس مستحب بوده و حضرت رسول(ص) نیز در روایتهای متعددی بر این موضوع تأکید دارند.
وی با بیان اینکه هدف طب اسلامی تنها درمان نبوده بلکه هدف طب اسلامی پیشگیری از بیماریهای مختلف است، گفت: در روایتهای روشهای متعددی بهصورت دقیق و ریز برای واکسینه شدن در برابر بیماریها از سوی اهل بیت(ع) ارائه میشود.
مدیر هیئت علمی کانون تخصصی سلامت تصریح کرد: برای نمونه در شرع مقدس اسلام برای درمان مشکل چشم تأکید شده که فرد ناخن خود را در روزهای پنج شنبه کوتاه کند و کوتاه کردن ناخن در روز پنج شنبه به دلیل درمان مشکل چشم مستحب است.
حجتالاسلام یکتا در ادامه به آداب آشامیدن آب در میان غذا اشاره کرد، افزود: آشامیدن آب وسط غذا زمینه رقیق شدن بزاق دهان و رطوبت بدن را فراهم کرده و زمانی که بدن دچار رطوبت شود فرد به بیماریهای رماتیسم، رفلکس معده و انواع سرطانها مبتلا میشود.
وی کاهش قوه جذب رگها، کمخونی و فقر کلسیم را از دیگر عوامل آشامیدن آب در میان غذا عنوان کرد، یادآور شد: احادیث اهل بیت(ع) در زمینه طب زمینه درمان، پیشگیری و شفای بیمار را از سوی طبیب فراهم میکند./۸۳۷/پ۲۰۳/س