عیب جویی از دیگران مانع اصلاح نفس میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله علیاکبر رشاد رییس شورای سیاستگذاری حوزه علمیه استان تهران و تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع)، امروز پیش از آغاز درس خارج فقه که در همین حوزه علمیه برگزار شد، با اشاره به حکمت 157 نهج البلاغه گفت: حضرت در این فراز میفرمایند از کسانی نباش که عبرت را بسیار وصف میکنند اما خود عبرت نمیگیرند.
وی افزود: این افراد خود مینشینند و از اینکه دنیا بی وفا، زودگذر و بی ارزش است و از سرگذشت گذشتگان سخن میگویند و به دیگران توصیه میکنند که باید از سرگذشت و سرنوشت پیشینیان عبرت بگیرند. اینان بسیار از عبرت گیری و عبرت آموزی سرگذشت و سرنوشت افراد مثال میزنند و سخن میگویند اما عجیب که خود هرگز عبرت نمیگیرند.
آیتالله رشاد ادامه داد: همچنان حضرت فرمودند: مانند کسانی نباش که معصیتهای دیگران را بزرگ میداند و بزرگ جلوه میدهد اما معصیتهای خود را که گاهی از گناهان دیگران نیز بزرگتر و بیشتر است را کوچک میبیند؛ این افراد عیب خود را نمیبینند اما عیب دیگران را بسیار بزرگ میبینند.
رییس شورای سیاستگذاری حوزه علمیه استان تهران در ادامه بیان داشت: کم نیستند کسانی که در مقابل برخی انحرافات و احیانا مفاسد موضع میگیرند اما خود بدتر از آن را مرتکب میشوند و یا در مقابل ارتکاب دیگران موضع میگیرند و حتی ناراحت میشوند اما عجیب آن است که همان فعل و یا بدتر از آن را خود مرتکب میشوند اما هرگز از فعل خود متاثر و ناراحت نمیشوند و به خود نمیگویند که چرا من این چنین کاری را انجام دادم.
تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) اظهار داشت: عیوب خود دیدن و چشم پوشی از عیوب دیگران از اصول اخلاق برای رسیدن به فضائل است و از موانع اصلاح نفس، عیوب خود ندیدن و به عیب دیگران پرداختن است؛ انسان اگر خطای دیگری را دید نباید آن را بزرگ بشمارد بلکه با اغماض باید از کنار آن خطا عبور کند./813/پ202/ب1