۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۵
کد خبر: ۶۵۲۰۰۲

جنگ امریکا با کرونا از سطح ملی تنزل کرد

جنگ امریکا با کرونا از سطح ملی تنزل کرد
در شرایطی که روند ابتلا به ویروس کرونا در امریکا شیب صعودی دارد و آمار قربانیان در حال افزایش است، دونالد ترامپ گفت طی هفته‌های آینده فعالیت کارگروه مقابله با ویروس کرونا را در کاخ سفید متوقف می‌کند؛ اقدامی که بیشتر با هدف برداشتن بار مسئولیت مقابله با کرونا از روی دوش دولت ترامپ انجام می‌شود.
به گزارش خبرگزاري رسا، به‌رغم درخواست مقامات بهداشتی و ایالتی امریکا برای به کارگیری اقدامات جدی در زمینه مقابله با ویروس کرونا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور کماکان به خطرات مرگبار این ویروس اعتنایی ندارد. ترامپ سه شنبه شب در سخنانی از انحلال کارگروه مقابله با ویروس کرونا خبر داد. دونالد ترامپ با قدردانی از عملکرد کارگروه مقابله با ویروس کرونا، تأکید کرد که مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا به وسیله سازمان‌های مربوط پیگیری خواهد شد. معنای این سخن ترامپ این است که سیاست‌های رویارویی با کرونا دیگر در سطح ملی تعقیب نخواهد شد.
 
به گزارش بی‌بی‌سی، کارگروه مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید به ریاست مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور، هدایت اقدامات دولت در برابر همه‌گیری ویروس کرونا را برعهده دارد. از جمله وظایف آن تبیین سیاست‌های فاصله‌گذاری اجتماعی و هماهنگی با مؤسسه‌های علمی و بهداشتی و فرمانداران ایالت‌های مختلف امریکا است. ترامپ که برای بازدید از یک کارخانه تولید ماسک‌های بهداشتی به آریزونا سفر کرده بود، گفت: «مایک پنس و کارگروه تحت هدایت او عملکرد خیلی خوبی داشتند، ولی حالا درحال بررسی روش‌های دیگر هستیم». به گفته ترامپ این اقدام درحالی صورت می‌گیرد که امریکا وارد مرحله جدیدی در مبارزه با ویروس کرونا می‌شود. رئیس‌جمهور امریکا گفت که تمرکز مرحله جدید بر ایمنی و بازگشایی کشور خواهد بود. ترامپ همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا مأموریت دولت او در مبارزه با ویروس کرونا به پایان رسیده است، گفت: «خیر. مأموریت زمانی کامل می‌شود که همه‌گیری پایان یافته باشد».
 
پیش از سخنان دونالد ترامپ، مایک پنس در سخنانی گفته بود: «دولت امریکا هفته آخر ماه می‌را زمان مناسبی برای توقف فعالیت‌های کارگروه مقابله با ویروس کرونا و انتقال مسئولیت‌های آن به سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مسئول می‌داند.» از دید برخی مقامات ایالتی امریکا، کارگروه مقابله با کرونا تنها اقدام ترامپ در مقابله با این ویروس خطرناک بوده و در عمل، تلاش قابل‌توجهی برای مقابله با آن انجام نداده است. ترامپ با منحل کردن کارگروه مقابله با کرونا، از زیر بار مسئولیت مقابله با این ویروس شانه خالی می‌کند. تلاش کاخ سفید برای توقف این کارگروه درحالی است که تعداد مبتلایان ویروس کرونا در امریکا به بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیده است و تعداد قربانیان این همه‌گیری هم از رقم ۷۱ هزار نفر فراتر رفت. این درحالی است که در حال حاضر روزانه ۲۰هزار نفر به تعداد بیماران در امریکا افزوده می‌شود.
 
ترامپ در ابتدای شیوع کرونا در امریکا مدعی بود که این ویروس خطری برای امریکایی‌ها ندارد و این کشور به راحتی از آن عبور خواهد کرد و همین اهمال‌کاری کاخ سفید در مقابله با کرونا، واکنش امریکایی‌ها را برانگیخته است. به گزارش شبکه راشاتودی، ریک برایت، مدیر مخلوع یک سازمان امریکایی مسئول تولید دارو و مقابله با شیوع کرونا اخیراً با طرح شکایتی تأکید کرد که مقام‌های دولت ترامپ به دلیل ابراز نگرانی زودهنگام وی درباره کرونا ویروس، او را از سمتش اخراج کردند.

اقدام کاخ سفید برای انحلال کارگروه مقابله با ویروس کرونا، در حالی است که میلیون‌ها نفر از شهروندان امریکایی بر اثر عواقب این ویروس، کار خود را از دست داده‌اند. روزنامه یو‌اس‌ای تودی روز سه شنبه در گزارشی نوشت: «طی هفت هفته در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در امریکا، ۳۰ میلیون امریکایی کار‌های خود را از دست داده‌اند و مجبور شده‌اند بین دو گزینه پرداخت اجاره یا قبض‌های خدماتی و تهیه غذا برای خود و خانواده‌شان یکی را انتخاب کنند». بعد از بیکاری شدیدی که در امریکا بر اثر شیوع ویروس کرونا به وجود آمده، امریکایی‌ها مجبور شده‌اند یا اجاره خانه خود را پرداخت کنند و یا به فکر غذا برای خود باشند.

کاهش محبوبیت ترامپ

نتیجه یک نظرسنجی از کاهش میزان محبوبیت دونالد ترامپ به دلیل عملکرد و اظهارات او در قبال مهار کرونا حکایت دارد. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، نتیجه نظرسنجی دانشگاه مانموث در امریکا نشان می‌دهد، محبوبیت دونالد ترامپ در این کشور طی ماه‌های اخیر به دلیل بحران شیوع کرونا و عملکرد او روند نزولی داشته است. مانموث در بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: «میزان رضایت شغلی از رئیس‌جمهور ترامپ باز هم با کاهش مواجه شده چرا که این حس وجود دارد که او هر روز آنچه را درباره ویروس کرونا می‌گوید، تغییر می‌دهد». در ادامه بیانیه آمده است: «نظرسنجی دانشگاه مانموث از وجود یک نگرانی گسترده در کشور درباره بازگشایی بیش از حد سریع کشور از قرنطینه و قوانین مقابله با کرونا حکایت دارد و برای اغلب امریکایی‌ها در برداشتنن محدودیت‌های جاری، اولویت با سلامت عمومی است و نه اقتصاد». ترامپ که به خوبی به کاهش محبوبیت خود در ارتباط با مدیریت ویروس کرونا پی برده است، به لفاظی روی آورده است تا بتواند همچنان مردم را به رأی دادن به خود در انتخابات ماه نوامبر ترغیب کند. ترامپ سه شنبه شب دموکرات‌ها را به ابراز امیدواری برای شکست خود در واکنش به کرونا ویروس به منظور پیروزی خودشان در انتخابات متهم کرد و گفت: «نمی‌توانیم کشورمان را برای پنج سال بسته نگاه داریم. دموکرات‌ها می‌خواهند ما شکست بخوریم تا خودشان انتخابات را ببرند، اما آن‌ها برنده نخواهند شد.»

اتهام‌زنی مجدد به چین

ترامپ که به خاطر مدیریت ضعیف دولتش در مقابله با کرونا، تحت فشار است باز هم چینی‌ها را به شیوع این بیماری در امریکا متهم کرد. با جود آنکه فرضیه آزمایشگاهی بودن ویروس کرونای جدید از سوی مجامع علمی و حتی مقام‌های دولت امریکا دائماً رد می‌شود دونالد ترامپ باز هم بر تلاش خود برای نسبت دادن شیوع این ویروس به چین ادامه داد و گفت که چین باید همه چیز را درباره شیوع این ویروس بگوید. به گزارش خبرگزاری رویترز، ترامپ همچنین گفت: «ایالات متحده به زودی گزارشی درباره خاستگاه ویروس کرونا منتشر خواهد کرد». رئیس‌جمهور امریکا گفت: «ما می‌خواهیم آن‌ها (چینی‌ها) شفاف باشند. می‌خواهیم بدانیم چه اتفاقی افتاده تا دیگر هرگز تکرار نشود». ترامپ درحالی چین را به شیوع کرونا در جهان متهم می‌کند که چند ماه پیش، به خاطر مدیریت خوب این ویروس در چین از مقامات پکن قدردانی کرده بود. با ادامه یافتن نزاع لفظی بین امریکا و چین درباره منشأ شیوع کرونا، روسیه نیز به نفع چینی‌ها موضع‌گیری کرده است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین روز چهار شنبه به شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت که مسکو نمی‌تواند با واشنگتن در حمله لفظی علیه پکن همراهی کند و بر اهمیت روابط کشورش با چین تأکید کرد. پسکوف گفت: «به نظر ما حالا زمان مناسبی نیست، در بحبوحه بحرانی شدید، بحرانی بی‌سابقه، همه چیز را گردن سازمان بهداشت جهانی بیندازیم و روز بعد چین را مقصر بدانیم. ما با چین رابطه داریم و این روابط برای ما ارزشمند است». ترامپ و دیگر مقامات واشنگتن سعی دارند با نسبت دادن ویروس کرونا به چین، این کشور را تحت فشار قرار داده و جامعه جهانی را علیه آن تحریک کنند، اما مقامات پکن، اتهامات واشنگتن را درباره ساختگی بودن ویروس کرونا در آزمایشگاه ووهان رد کرده‌اند./1360/
ارسال نظرات