بازداشت یک روحانی شیعه در عربستان/ صدور حکم ۸ سال زندان برای روحانی دیگر
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری رسا، منابع خبری از بازداشت شیخ «کاظم العَمری» روحانی شاخص شیعیان در عربستان توسط نیروهای امنیتی سعودی در اوایل هفته جاری خبر دادند و تأیید کردند که دادگاهی در عربستان «شیخ عبداللطیف الناصر» روحانی شیعیان در عربستان را به هشت سال زندان محکوم کرده است.
شبکه خبری تلویزیونی «النباء» مستقر در لندن گزارش داد که دادگاه موسوم به «دادگاه تروریسم» در عربستان حکمی را علیه شیخ عبداللطیف الناصر که ساکن «الدمام» در شرق این کشور است، صادر کرده است.
شیخ الناصر ژوئن 2019 میلادی روی پل «الملک فهد» بین عربستان و بحرین و در حالی که بههمراه خانوادهاش در حال سفر بود، بازداشت شد.
بر اساس گزارش شاهدان عینی مسئولان عربستان هنگام بازداشت شیخ عبداللطیف الناصر، وی و خانوادهاش را برای ساعتهای طولانی بازداشت و تلفنهای همراه آنها را مصادره کردند. خانواده وی پس از دو ساعت درحالی که شیخ الناصر در بازداشت بهسر میبرد، آزاد شدند.
مقامات سعودی در آن زمان شیخ الناصر را به مرکز تحقیقات تحویل دادند و کلیه دسترسیها به شیخ الناصر قطع شد. اتهام وارده به او مشخص نیست و مورد محاکمه عادلانه قرار نگرفته است. وی نزدیک به دو سال و نیم بازداشت بود، سپس به هشت سال حبس محکوم شد.
نیروهای امنیتی سعودی اوایل این هفته شیخ کاظم العَمری را بازداشت کردند. وی فرزند «شیخ محمد علی العَمری» روحانی شیعه فقید و از شخصیتهای برجسته دینی مدینه است.
شیخ محمدعلی العمری از رهبران شیعی عربستان بود که بهجرم دفاع از حریم اهلبیت علیهم السلام و شیعیان و درخواست اجرای عدالت میان شیعیان به چهل و پنج سال زندان محکوم شد و تحت شکنجه قرار گرفت.
مسئولان عربستان درحالی با اقدامات مختلف تلاش دارند چهره خود را در عرصه بینالملل بهبود بخشند که سیاست شیعهستیزی و انتقام از مخالفان خود را ادامه میدهند. آنها بهخاطر ترس از آگاهیبخشی علما علیه ظلم و ستم، دست به سرکوب و بازداشت روحانیون دینی میزنند.
نزدیک به 16 عالم شیعه از علمای قطیف و الاحساء در سلولهای آلسعود بهسر میبرند که علت این حبس مذهب و نقش و نفوذشان در جامعه و مواضع محکمشان درقبال بیعدالتی و استبداد این رژیم است. مسئولان سعودی به بازداشت خودسرانه آنها اقدام کردند و سپس محاکمهای ناعادلانه را برایشان صادر کردند که از حق دفاع از خود یا تعیین وکیل محروم بودند. زندگی آنها بهدلیل سهلانگاری پزشکی و فقدان دارو و درمان مناسب در معرض خطر است، حتی برخی از آنها از بیماریهای مزمن رنج میبرند. درد و رنج این بازداشتشدگان همزمان با شیوع بیماری اپیدمی است که در زندانهای سعودی شیوع یافته است.
این اقدام آلسعود بیانگر حمله استبدادی این رژیم ضد مردم منطقه و علمای آن در زمانی است که جهان شاهد تغییرات و تحولات سیاسی است./۹۸۸/