فلسفه آفرینش انسان و نظام جمهوری اسلامی
به گزارش گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله العظمی خامنهای در بیانات خود طی دیدار معلمان و اساتید دانشگاههای خراسان شمالی مورخ ۱۳۹۱/۰۷/۲۰ با بیان این نکته که مسئله انقلاب و نظام جمهوری اسلامی صرفا این نبوده است که از لحاظ مادی و پیشرفتهای سیاسی و علمی و نظامی در مسابقه با کشورهای دیگر از آنها پیشی گرفته شود بلکه مسئله اسلام و هدف از تشکیل حکومت در اسلام، تحول در اندرون انسانی است.
رهبر معظم انقلاب در ادامه با اشاره به آیه ((لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ؛ ثُم رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَ)) (4و5/تین)، صفات و استعدادهای درونی انسان را به دو دسته تقسیم کرده و ابراز داشت: به عبارتی استعداد ترقی و علو در مقابل استعداد تنزل و سقوط به شکل بینهایت در انسان وجود دارد.
ایشان در ادامه افزودند: فلسفهی آفرینش انسان تلاش و مجاهدت همراه با اختیار در راه غلبه استعدادهای مثبت مفید و ممتاز از لحاظ ارزشهای الهی بر خصلتهای حیوانیت و پست انسانی است. چراکه اگر این غلبه پیدا شود، استعدادهای حیوانی اسان نیز جهتگیری درستی پیدا میکنند. روح تعرض و تطاول اگر چنانچه در خدمت تقوی قرار بگیرد، از تعرض به حریمهای مقدس اخلاقی و انسانی خودداری خواهد کرد.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای خاطرنشان کرد: در قرآن و اسلام نسبت به قتال امر شده است یعنی مواجهه با کشتار اما این قتال عبارت است از استفاده بهینه از آن روحیه درونی انسان ک در خدمت هدایت و رشد بشریت و ساختن یک دنیای آباد و آزاد بکار میرود.
ایشان در ادامه افزودند: چنانچه این خصلتها و خلقیات و استعدادهای برتر و با کرامت ترجیح داده شد، دنیای خوبی خواهیم داشت. در دنیایی با خصائص مذکور تعدی، پستی، فرومایگی، فقر، تبعیض و به انحراف کشیدن این استعدادها وجود نخواهد داشت. ظرفیت وجودی ما انسانها این نیست که تا امروز دانش و تجربهی بشر به آن رسیده است بلکه ظرفیت وجودی انسان بسیار بیش از اینهاست.
در پایان و با نگاه به بیانات حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای (مدظلهالعالی) به این نکته دست مییابیم که اسلام و در راستای آن جمهوری اسلامی در صدد تحقق این آرمانها حکومت خود را تشکیل داده و دستیابی به این امر و تعالی بشریت هدف اصلی و فلسفه آفرینش انسانی از دیدگاه مقام معظم رهبری است.