برای جوانی جمعیت باید مشوقهای هدفمند در نظر گرفته شود
به گزارش گروه جمعیت و تعالی، سید صولت مرتضوی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، آن را خوشحالکننده و امیدوارکننده عنوان کرد و گفت: خوشحالکننده از این جهت که خوشبختانه در قرارگاه جوانی جمعیت وزارت تعاون اقدامات بسیار خوبی انجام شده است و امیدوارکننده از این جهت که ارادههای قوی و پولادین پای این کار هستند.
وی ضمن تأکید بر اهمیت موضوع جوانی جمعیت، تبیین نقش جمعیت در اقتدار و توسعه کشور برای آحاد مختلف جامعه را ضروری دانست و از تمامی سازمانهای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست در راستای تکلیفی که مقام معظم رهبری کرده است و استفاده از توفیق و مِکنت خدمت به مردم، ظرفیتهای خود را برای تبیین جمعیت و گسترش جوانی جمعیت در حوزه جامعه هدف خود بسیج کرده و بهکار گیرند.
مرتضوی همچنین مسئولیت اجتماعی در این حوزه را مهم خواند و گفت: مسئولیت اجتماعی شرکتهای وابسته، باید در مسیر کمک به جوانی جمعیت نیز هزینه شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین برگزاری «جشنواره جوانی جمعیت» در سطح استانی و ملّی را ضروری خواند و تأکید کرد: در این زمینه باید مشوقهایی در نظر گرفته شود.
وی اجرای طرحهایی همچون طرح حمایت از مادران باردار و شیرده و کالابرگ الکترونیک را از جمله اقدامات در راستای حمایت از طرح جوانی جمعیت اعلام و خاطرنشان کرد: برای حمایت از جوانی جمعیت باید مشوقهای هدفمند در نظر گرفته شود.
مرتضوی همچنین بر اهمیت مصوبات شورای عالی کار، توجه به معیشت کارگران، سفره بازنشستگان و تعدیل ضریب فرزند در دهکبندی تأکیدکرد.
براساس اعلام مرکز اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «محمد چکشیان» نایبرئیس قرارگاه جوانی جمعیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز ضمن تأکید بر استراتژیکبودن موضوع جمعیت برای کشور و اهمیت نقش بالاترین مقام مسئول هر دستگاه در پیشبرد این موضوع در آن دستگاه، بر نقش تبیینی مدیران در بدنه تأکید کرد.
وی همچنین از ارزیابی عملکرد و رتبهبندی معاونتهای ستادی و سازمانهای تابعه ناظر به تکالیف اختصاصی، عمومی و انقلابی ایشان در موضوع جمعیت و فرزندآوری در دبیرخانه این قرارگاه خبر داد.
در ابتدای این نشست، «هادی بهداد» دبیر قرارگاه جوانی جمعیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مقدمه سیاستهای کلی جمعیت، مبنی بر این که «لازم است برنامهریزیهای جامعه برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاستهای جمعیتی انجام گیرد»، به تشریح اهم اقدامات انجامشده در دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت پرداخت.
بهداد در تشریح اهم وظایف قرارگاه اظهار کرد: عملیاتیکردن تکالیف اختصاصی و عمومی، فرهنگسازی و گفتمانسازی دروندستگاهی در حوزه جوانی جمعیت، تدوین و پیگیری پیوست جمعیتی متناظر با مأموریتهای اصلی وزارتخانه و سازمانهای تابعه از جمله این وظایف است.
دبیر قرارگاه جوانی جمعیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تدوین آییننامه اجرایی داخلی قرارگاه جوانی جمعیت، احصاء و پیگیری بودجه مورد نیاز جهت اجرای تکالیف اختصاصی در سال ١۴۰۲، پیشبینی بودجه سال ۱۴۰۳ و اعلام به موقع آن به مراجع ذیربط را از جمله اقدامات این دبیرخانه عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به برخی مواد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: افزایش مرخصی به ۹ ماه با پرداخت تمام حقوق و فوقالعادهها، افزایش مرخصی زایمان ۲ قلو و بیشتر به ۱۲ ماه با پرداخت تمام حقوق و فوقالعادهها، کاهش سن بازنشستگی مادران، بیمه اجتماعی مادران خانهدار روستایی دارای بیش از ۳ فرزند، بسته بهداشتی و تغذیه مادران باردار و شیرده و هزینههای درمان ناباروری، از جمله مواد این قانون است که برآوردهای بودجهای به تفکیک نیز برای سال ۱۴۰۳ برای آن در نظر گرفته شده است.
همچنین در این نشست، «امیرحسین بانکیپور فرد» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس کمیسیون مشترک حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی، ضمن موتور محرکه خواندن وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پیشبرد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ابراز خرسندی خود را از حرکت رو به جلوی قرارگاه جوانی جمعیت این وزارت نسبت به گذشته ابراز نمود و اذعان کرد: گزارشها نشان میدهد که اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.