۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰
کد خبر: ۷۷۳۱۱۰
حجت‌الاسلام رجبی در گفت‌وگو با رسا:

مرحوم سقای بی‌ریا شاگرد و نماینده خاص علامه مصباح بود

مرحوم سقای بی‌ریا شاگرد و نماینده خاص علامه مصباح بود
محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم با بیان ویژگی‌های شخصیتی مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین سقای بی‌ریا، گفت: آن مرحوم شاگرد خاص علامه مصباح یزدی بود که در تمام موارد به عنوان نماینده مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در مجامع مختلف حاضر می‌شد.

حجت‌الاسلام محمدحسین رجبی، محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا درباره درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین سقای بی‌ریا در اشاره‌ای به سیر رشد و تکامل این شخصیت حوزوی، گفت: وی که در سال 1337 به دنیا آمد، در سال 1353 وارد حوزه شد و از اساتیدی مانند شهیدان بهشتی، قدوسی، و حضرات آیات مصباح، مظاهری، بهجت، تبریزی، مظاهری و میانجی بهره برد. 

وی ادامه داد: این شخصیت حوزوی در دوران جنگ تحمیلی به همراه شهیدان ردانی پور، میثمی، فرزین و دیگران در فضای تبلیغی و رزمی خط مقدم حضور داشت؛ پس از جنگ نیز تحصیلات روانشناسی خود را انجام داد و پس از خدمات خارج از کشور، معاون گروه روانشناسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) شد.

حجت الاسلام رجبی درباره ویژگی‌های اخلاقی حجت‌الاسلام والمسلمین سقای بی‌ریا گفت: تواضع آن مرحوم بسیار چشمگیر بود؛ صحبت او با طلاب ساده و بسیار متواضعانه بود و هیچ گاه دیده نشد که عصبانی شود؛ دوم اینکه از مسائل اجتماعی آگاه بود و با این مسائل برخورد عالمانه داشت؛ هر چند برخی در مسائل سیاسی اجتماعی دچار عوام زدگی و هیجانات می‌شوند، اما ایشان همیشه مبتنی بر مبانی اسلام عمل می‌کرد.

محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم در بیان سومین نکته اخلاقی از این روحانی برجسته ابراز داشت: در مسائل علمی، به ویژه رشته روانشناسی که تخصصش بود، دو رویکرد جدی داشت؛ یکی دقت‌های دقیق طلبگی را در علوم حتی در علوم روانشناسی حفظ می‌کرد و دوم اینکه استفاده، اعتقاد و اتکای او بر مبانی و منابع اسلامی در استفاده از علوم انسانی در مسائل روانشناسی بسیار مشهود بود؛ به دیگران هم توصیه داشت که در تحصیل، تدریس و تحقیق از منابع و مبانی اسلامی استفاده کنند.

وی درباره اخلاص حجت‌الاسلام والمسلمین سقای بی‌ریا گفت: هیچ گاه از وظایف علمی و دینی خود عقب ننشست و همیشه به دنبال عمل به وظیفه بود و به این خاطر مرحوم علامه مصباح ایشان را واقعاً دوست داشت و از نزدیکانش محسوب می‌شد.

حجت الاسلام رجبی در تأکید بر ارتباط بسیار خوب علامه مصباح یزدی با حجت‌الاسلام والمسلمین سقای بی‌ریا اظهار داشت: علامه مصباح یزدی، این شاگرد خاص خود را به عنوان نماینده مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) و در موارد دیگر هر جا که امکان داشت به عنوان نماینده معرفی می‌کرد.

محقق و پژوهشگر حوزه علمیه قم در بیان خاطره‌ای از حجت‌الاسلام والمسلمین سقای بی‌ریا تعریف کرد: بعد از ارتحال مرحوم علامه مصباح یزدی در جلسه‌ای که مسأله تشکیل ستاد بزرگداشت در دست بررسی بود، حجت‌الاسلام والمسلمین سقای بی‌ریا به عنوان فردی که سابقه کار عملیاتی و اجرایی داشت بر انجام سریع کارها تأکید داشت؛ این نکته جدی که با تکیه بر تجربه وی جامه عمل پوشانده شد محصول نگاه اجرایی و مبنایی این فرهیخته حوزوی و مانع به وجود آمدن مشکلات شد.

برچسب ها: رجبی بی ریا درگذشت
ارسال نظرات