۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۶
کد خبر: ۷۷۸۹۵۷

به سبک آوینی جریان‌ساز شوید!

به سبک آوینی جریان‌ساز شوید!
محسن مؤمنی شریف، نویسنده و از اعضای هیئت انتخاب این دوره از «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» عقیده دارد کسانی برای این عنوان باید انتخاب شوند که در این سال با هنر خود جریان‌سازی کرده‌اند.
به گزارش  سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، هرساله در هفته هنر انقلاب اسلامی که از سالروز شهادت سیدمرتضی آوینی آغاز می‌شود، یک چهره هنری به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی می‌شود.امسال نیز 15 چهره به عنوان نامزدهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شدند. مرتضی سرهنگی، احمدرضا درویش، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، حمید حسام، مسعود نجابتی، محسن مؤمنی شریف، هیئت انتخاب این دوره از جایزه چهره سال هنر انقلاب را تشکیل می‌دهند.پیش‌تر نیز گفته شده بود که فرآیند انتخاب «چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب اسلامی» با یک نظرخواهی سراسری از هنرمندان، فعالان فرهنگی- هنری و خبرنگاران حوزه فرهنگ و هنر آغاز شده است.
 
در این نظرسنجی شرکت‌کنندگان گزینه‌های پیشنهادی خود برای کسب عنوان «چهره سال هنر انقلاب» را به دبیرخانه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی کردند. علاوه بر آن مراکز و واحدهای تخصصی حوزه هنری انقلاب اسلامی نیز گزینه‌های پیشنهادی خود را به دبیرخانه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی کردند که نتیجه این فرایند، معرفی بیش از ۱۰۰ هنرمند در قالب فهرست «نامزدهای اولیه چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب» به دبیرخانه هفته هنر انقلاب اسلامی بود.
 
پس از این مرحله، تمام گزینه‌های پیشنهاد شده توسط اهالی فرهنگ‌ و هنر و نیز واحدهای تخصصی حوزه هنری، در «هیأت انتخاب نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب» مورد بررسی قرار می‌گیرند. این هیأت در گام نخست ۱۵ هنرمند و در نهایت، ۵ نفر از هنرمندان را به عنوان نامزدهای نهایی چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب معرفی می‌کند. سپس با نظرسنجی از نخبگان و خبرگان هنر انقلاب اسلامی، چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب از میان نامزدهای نهایی انتخاب و در آیین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی می‌شود.
 
محسن مؤمنی شریف، نویسنده و از اعضای هیئت انتخاب این دوره، در رابطه با ملاک انتخاب چهره‌های هنر انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با فارس، بیان کرد: طبق آیین‌نامه مربوطه، در انتخاب چهره دو نکته حائز اهمیت است؛ نخست، اثر هنری یا سینمایی تولید شده در سال جاری (که همان ۱۴۰۳ است) باید در حوزه گفتمان انقلاب اسلامی باشد و دوم این که، اثر مذکور باید از اقبال عمومی برخوردار بوده و مورد توجه قرار گرفته باشد. پس از این دو معیار اصلی، مسائل دیگری نیز مطرح می‌شود، اما معمولاً در اولویت قرار ندارند. 
 
مسئله اصلی، همان هنر انقلاب اسلامی است؛ هنری که مردم آن را ببینند و بپسندند. لازم به ذکر است که این انتخاب، در راستای مقابله با سینمای خاص دهه شصت و اوایل دهه هفتاد صورت می‌گیرد که مخاطب عمومی نداشت. این موضوع، همسو با نظرات شهید آوینی در حوزه فرهنگ و هنر است.این نویسنده افزود: معمولاً، چهره‌های منتخب، کسانی هستند که در آن سال، جریان‌ساز بوده‌اند. هدف از این انتخاب، معرفی آثار ارزشمند و استفاده هنرمندان علاقه‌مند از تجربیات این چهره‌ها است.مومنی شریف درمورد تأثیر انتخاب چهره شاخص در فرهنگ عمومی جامعه، گفت: قطعاً این انتخاب، بی‌تأثیر نبوده است، اما ضعف‌هایی از جهت پوشش رسانه‌ای در این سال‌ها داشتیم که رفع آن می‌توانست تأثیر بیشتری بگذارد.
 
وی ادامه داد: امید است در این دوره، رسانه‌های معتقد به هنر انقلاب اسلامی، در معرفی چهره سال و نامزدها، همکاری لازم را داشته باشند. این انتخاب، با ویژگی‌های ذکر شده، اتفاقی منحصر به فرد در کشور است که با مشارکت نخبگان حوزه‌های مختلف هنری، دانشگاهی، رسانه‌ای و منتقدان صورت می‌گیرد. امید است این فرآیند، پربارتر و تأثیرگذارتر شده و به جریانی معتبر و قابل افتخار تبدیل شود.
ارسال نظرات