یکی از مشکلات اقتصاد کشور تاسیس بانکهای خصوصی است

به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد در دیدار با مدیر عامل صندوق قرض الحسنه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به حرمت ربا در اسلام و عدم دریافت سود و کارمزد توسط بانک های دیگر کشورهای اسلامی و حتی برخی از کشورهای غیراسلامی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در اقتصاد کشور وجود دارد تاسیس بانک های خصوصی است.
وی افزود: در شرایطی که بانک های دولتی سود و کارمزد را کمتر می کنند، بانک های خصوصی آن را بالا می برند و همین امر سبب می شود پول مردم از بانک های دولتی خارج شود، در حالی که پول مردم باید در اختیار دولت باشد و نباید بانک های خصوصی در این باره دخالت کنند.
امام جمعه اصفهان عنوان کرد: متاسفانه برخی از بانک های خصوصی که به مرحله ورشکستگی می رسند، دولت به آنها کمک می کند و این کار اشتباه بزرگی است و اصل گرفتن بهره سبب می شود، پول قفل شود و در چرخه اقتصاد قرار نگیرد.
وی اضافه کرد: ما از ابتدای انقلاب با تاسیس صندوق قرض الحسنه موافق بودیم، هر چند که در ابتدا می گفتند مردم از قرض الحسنه استقبال نخواهند کرد، اما مردم از آن استقبال کردند
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان وام های قرض الحسنه را نوعی انفاق دانست و گفت: تمام کارهای خوب و نیک، حسنه محسوب می شوند، اما ثواب انفاق در راه خدا بیشتر است و مثل آن «مَثَلُ الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ کَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ؛ است.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام حامد براتی مدیر عامل صندوق قرض الحسنه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گزارشی از عملکرد صندوق قرض الحسنه دفتر تبلیغات اسلامی ارائه کرد و اظهار داشت: صندوق قرض الحسنه دفتر تبلیغات اسلامی از سال ۵۹ شروع به فعالیت کرده و در این مدت، به طلاب وام هایی با رقم محدود داده شده و تاکنون هیچ کارمزدی اخذ نشده و حتی یک شکایت حقوقی برای تاخیر بازپرداخت نداشته است.
وی اعتبار این صندوق را در بالاترین سطح بیان کرد و گفت: صندوق قرض الحسنه دفتر تبلیغات اسلامی سال گذشته ۳۴ همت گردش مالی داشته و در سه ماهه اول امسال این رقم از ۴۰ همت گذشته است.
مدیر عامل صندوق قرض الحسنه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم افزود: این صندوق ۵ شعبه اصلی در تهران، مشهد، قم و اصفهان دارد و سال گذشته حدود ۵۰ هزار فقره وام به طلاب داده شد و از این تعداد حدود یک همت بازپرداخت سه ساله میانگین داشته اند.
حجتالاسلام براتی هم چنین با اشاره به پرداخت تسهیلات توسط صندوق قرض الحسنه به طلاب عنوان کرد: وام های تهیه جهیزیه، ازدواج و فرزندآوری برخی از این تسهیلات و خدمات است و ۳۰ طرح و خدمات جدید نیز در چند ماه اخیر تعریف شده و این صندوق خدمات پرداخت به صورت بن نیز دارد و این خدمات را نیز می توان به مساجد داد.
وی تاکید کرد: یکی از مسائلی که باید پیگیر باشیم ارتباط با بانک های دیگر کشورهای اسلامی است و با همه تاکیداتی که قرآن کریم درباره قرض الحسنه دارد باید بیشتر به این حسنه توجه کرد.