۲۱ مهر ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۸
کد خبر: ۸۷۵۶۱
امام جمعه باوی خوزستان:

تهذیب در حوزه‌های علمیه حلقه واسط دریافت دانش است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه شهرستان باوی خوزستان اظهار داشت: مهذّب بودن علمای حوزه‌های علمیه به مسائل اخلاقی سبب ارائه علوم نورانی به جامعه می‌شود و در نهایت روشنگری، راهبری و راهنمایی افکاری عمومی جامعه را به همراه خواهد داشت.
حجت الاسلام سيلاوي، امام جمعه شهرستان باوي
حجت الاسلام حمید سیلاوی، امام جمعه باوی خوزستان، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، به جایگاه والای اهل علم در اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: جایگاه علم و علما در اسلام از والاترین و بالاترین جایگاه‌ها برخوردار است که این مسأله نشانگر ‌ارزش‌ و اعتبار ارزنده دانش است.

امام جمعه باوی خاطر نشان کرد: در قرآن کریم، عمل به معلومات جهت نیل به سعادت دنیوی و اخروی جامعه اسلامی را مهم تر از کسب علم عنوان شده است؛ با عملی کردن علوم فراگرفته شده، ارزش واقعی علم پدیدار می شود.

امام جمعه باوی عمل به علم را مقدمه کسب علم مضاعف دانست و گفت: با توجه به حدیث قدسی«من عمل بما یعلم علمه الله ما لم یعلم» عمل کردن به هرآنچه انسان بدان علم دارد باعث افزایش علم و مضاعف شدن معلومات می شود؛ اگر پس از کسب علم انسان برای عمل کردن به دانسته‌های خود، تلاش کند، خداوند راه های هدایت را به او موهبت خواهد کرد و موجب راه یافتن به حقیقت می شود.

وی با بیان این که حوزه های علمیه، مهد علم هستند، خاطر نشان کرد: علومی که در حوزه های علمیه فراگرفته می شود، پاسخگوی سؤالات مختلف انسان ها و راهگشای و راهنمای مشکلات اخلاقی، معرفتی و شناختی بشریت است که دیگر علوم توانایی پاسخ‌گویی کامل ‌به این نیازها را ندارند.

امام جمعه شهرستان باوی ویژگی دیگر حوزه های علمیه را مهذّب بودن علما را به مسائل اخلاقی دانست و خاطر‌نشان کرد: مهذّب بودن علمای حوزه‌های علمیه به مسائل اخلاقی سبب ارائه علوم نورانی به جامعه می‌شود در نهایت روشنگری، راهبری و راهنمایی افکاری عمومی جامعه را به همراه خواهد داشت.

حجت الاسلام سیلاوی در ادامه افزود: حوزه‌های علمیه‌ای که دو بال تهذیب و علم را با خود به همراه داشته باشند، پیروزی و موفقیت را برای جامعه به ارمغان خواهند برد و شکست‌پذیری آن جامعه ناممکن و پیروزی آن حتمی خواهد بود و نمونه بارز این مسأله پیروزی انقلاب اسلامی و بالندگی نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وی در پایان خطر وجود قلم و علوم مخرب در جامعه را خاطر‌نشان کرد و اظهار داشت: برای نقد مسائل علمی و پژوهشی با پیروی از شیوه نبی مکرم اسلام(ص) باید اهل قلم صالح و سازنده را تقویت کرده و به افشای قلم‌های فاسد بپردازیم و با تقویت اهل علم صالح از برخورد سلبی و حذفی با علوم مخرب بپرهیزیم؛ چون که روشنگری و معرفی علوم فاسد برای به حاشیه راندن آنها کافی است./945/ت302/س
ارسال نظرات