۲۷ دی ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۶
کد خبر: ۹۵۸۳۷

عملکرد دبیرخانه‌های استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد ارزیابی شد

خبرگزاری رسا ـ فعالیت ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از سوی مشاور حقوقی دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور تشریح شد.
كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سیدمجتبی مکبری، حقوقدان مجلس شورای اسلامی و مشاور حقوقی دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، پیش از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران به ارزیابی عملکرد دبیرخانه‌های استانی و بیان شاخص‌ترین فعالیت‌های ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در دولت دهم از خردادماه 88 تا پایان آبان 89 پرداخت.

وی افزود: هیأت هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور در راستای مأموریت شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه مقابله با تهاجم فرهنگی با هدف احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد، در اسفندماه 71 و بر اساس مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شده است.

مکبری خاطرنشان کرد: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به عنوان نمادهای فرهنگی و هنری زیر نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رییس ستاد عالی در مساجد مشغول به فعالیت شدند و بودجه مختصری برای فعالیت آن در نظر گرفته شد.

وی با بیان این‌که بودجه این ستاد در سال 88 نزدیک به 13 میلیارد تومان بود که با روی کار آمدن سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این بودجه به 27 میلیارد تومان در سال 89 افزایش یافت، گفت: بودجه ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سال 90 که نخستین سال برنامه پنجم توسعه است، افزایش بیشتری خواهد داشت.

مشاور حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش ضریب نفوذ کانون‌های فرهنگی و هنری در مساجد کشور، از تشکیل 9 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد تا پایان سال 89 خبر داد و با بیان این‌که تا سال 84، دو هزار و 200 باب کانون فرهنگی به فعالیت مشغول بودند و با روی کار آمدن دولت نهم و دهم این آمار چهار برابر شد، ابراز داشت: این تعداد تا پایان برنامه پنجم توسعه به 20 هزار کانون خواهد رسید.

وی، جذب و استمرار حضور جوانان و نوجوانان در مساجد را از جمله اهداف تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برشمرد و افزود: شش هزار و 400 نفر از خرداد 88 تا آبان‌ماه 89، جذب کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شده‌اند و این تعداد تا پایان سال 89 به هیجده هزار و 400 نفر افزایش خواهد یافت.

مکبری، برگزاری اردوی آموزشی اعضای کانون‌ها در مشهد مقدس با عنوان اندیشه‌های آسمانی، طرح اوقات فراغت تابستانی آسمانی‌ها ویژه اعضای کانون‌های مساجد کشور، طرح آموزشی فرهنگی با حضور زوج‌های جوان عضو کانون‌ها در مشهد مقدس و راه‌اندازی کانون‌های تخصصی را از جمله فعالیت‌های ستاد عالی کانون‌ها برای جذب جوانان و نوجوانان در مساجد عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: هیجده هزار و 400 نفر در اردوهای آموزشی اعضای کانون‌ها در مشهد مقدس، 520 هزار و 175 نفر در طرح اوقات فراقت تابستانی با عنوان آسمانی‌ها تا آخر سال 89، یک هزار و پانصد زوج در طرح آموزشی و فرهنگی با حضور زوج‌های جوان در مشهد مقدس شرکت کردند و با تشکیل یکصد و سی دو باب کانون تا پایان سال 89، تعداد این کانون‌ها در کل کشور به 352 باب خواهد رسید.

مشاور حقوقی دبیر ستاد عالی کانون‌های مساجد، توسعه برنامه‌های قرآنی را از دیگر فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برشمرد و اذعان داشت: از خرداد 88 تا آبان 89 برابر با 133 هزار و 100 جلد قرآن و در راستای اجرای طرح تلاوت نور در مساجد توزیع شده است و راه‌اندازی 356 باب خانه‌ نور در کل کشور از دیگر این فعالیت‌ها است.

وی با ارائه آماری از تأسیس و گسترش کتابخانه‌های مساجد، ادامه داد: تاکنون دو هزار و 777 باب کتابخانه‌ عمومی مخزن‌دار و 4 هزار و 500 باب کتابخانه باز در کل کشور تأسیس شده است و برای غنای هرچه بیشتر این کتابخانه‌ها، از خرداد 88 تا آبان‌ماه 89، تعداد کتب عمومی به ارزش 35 میلیارد ریال، تعداد کتب کمک آموزشی به ارزش 17 میلیارد ریال و تجهیزات کتابخانه‌ای به ارزش 52 میلیارد ریال تهیه و توزیع شده است.

مکبری همچنین گسترش برنامه‌های تبلیغی و ترویجی را از دیگر اهداف ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برشمرد و ابراز داشت: از خرداد 88 تا پایان آبان‌ماه 89، 16 هزار عنوان خبر از طریق خبرگزاری شبستان تهیه و تولید شده و 1200 عنوان خبر نیز در روزنامه‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی به چاپ رسیده است.

وی با بیان این‌که ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در طرح‌های ملی فرهنگی هم مشارکت داشته است از محوریت دبیرخانه در برگزاری جشن‌های سراسری رضوی با همکاری 24 دستگاه فرهنگی در کشور در سال 88 و 89، مسؤولیت کمیته مساجد ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در کشور در سال‌های 88 و 89 و مشارکت در برگزاری مسابقات و برگزاری کلاس‌های قرآنی 1443 و 1444 خبر داد.

این حقوقدان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مراسم بزرگداشت سالروز تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در 18 اسفندماه، تجلیل از پنج هزار نفر از اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در 30 استان، برگزاری جشنواره مدهامتان، جشنواره هنرهای نمایشی، جشنواره ترنج، جشنواره محراب قلم و آواها و نغمه‌ها به سبب افزایش منزلت اجتماعی مدیران و اعضای کانون‌های فرهنگی مساجد برگزار شده است.

وی همچنین از تشکیل 470 باب باب هسته‌های پژوهشی در کانون‌های مساجد کشور از خرداد 88 تا پایان آبان‌ماه 89 و افزایش این تعداد به 908 باب تا پایان سال 89، حمایت از 30 طرح پژوهشی برتر و آموزش ائمه جماعات منتخب کشور با حضور سه هزار نفر در استان قم با عنوان سفیران آسمانی خبر داد.

مکبری، چاپ 13 عنوان کتاب با تیراژ بیش از 59 هزار جلد در عناوینی همچون تفسیر کوتاه و مسابقه، خلاصه تفسیر همراه، تکنولوژی تبلیغ با روش فعال یادگیری، شرح فضایل حضرت زهرا(س) در منابع اهل سنت، مشکات، ده گفتار فرهنگی، یکصد و چهارده نکته از قرآن کریم پیرامون مسجد، حاملان وحی، کتابخانه‌های مساجد ایران، در جست‌وجوی لیلةالقدر و مدیریت فرهنگی را از دیگر فعالیت‌های این کانون‌ها برشمرد.

وی در پایان با ارائه آماری از عملکرد دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان قم، گفت: با توجه به هشتصد مسجدی که در استان قم وجود دارد، 219 کانون فرهنگی هنری، 16 کانون‌ تخصصی، 21 خانه‌ نور، 620 تلاوت نور، 15 هسته‌ پژوهشی، 61 کتابخانه‌ مخزن‌دار و 112 کتابخانه‌ باز از سوی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در مساجد استان قم تشکیل شده است. /920/پ202/ص

ارسال نظرات